Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Návrh, měření, software » Meranie charakteristík - správne ?

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [4]

(upravil antonio 3. 11. 2011 21:13)

Téma: Meranie charakteristík - správne ?

Zdravím už dlhšiu dobu tu sliedim a hľadám informácie ako merať. Niečo som začal zatiaľ len jednokanalovo ( preamp atď mám  síce urobení už asi pol roka no zatial to skúšam takto). Zvukovka akási SB life ( r.v cca 2002) takže nič moc. Mikrofónu kapslu mám noname 6mm na stojane (šibenica 1m) pichnutú priamo do mic_in . Jednoduchý zosilnovač TDA2030 v zapojení podla Datasheetu. Od včera skúšam merať no niesom si istí výsledkami. Meral som hlavne ARN6614 pri tom sa ako tak krivka podobala krivkám výrobcu no napríklad u ARV089/4 to už bolo horšie. Idem na to správne ? Zatiaľ sa len zoznamujem zo samotnímy programmy i keď LIMP na meranie TSp používam asi 1.5 roka.

http://s4.postimg.cc/kl0eb7zjt/6510_screenhunter_18.jpg http://s4.postimg.cc/n0xmbbs8p/6510_screenhunter_14.jpg http://s4.postimg.cc/7e6cxyegp/6510_screenhunter_12.jpg

Reproduktor ARN6614 Charakteristika výrobcu
http://s4.postimg.cc/psgw1xqrd/6510_arn6614_2.jpg

Rozdielnosť meraní v arte pri použití FR1 a IMP
http://s4.postimg.cc/ngdhi33jt/6510_screenhunter_19.jpg

Re: Meranie charakteristík - správne ?

Tak ako je tu vôbec ešte niekto kto sa tím zaoberá ? alebo ?

Re: Meranie charakteristík - správne ?

Ale jo, jdeš na to dobře. Jakmile budeš potřebovat změřit těch měničů víc, tj. získat data pro návrh výhybky, začne se to trochu komplikovat (jde o správné určení relativních fázových průběhů, tj. v podstatě určení správných začátků oken). Stručné shrnutí, jak postupovat v HOLMImpulse, jsem kdysi napsal sem.

Re: Meranie charakteristík - správne ?

Ďakujem za návod už som ho čítal vlastne mám prečítané azda cele fórum čo sa merania týka. V HOLMi som to už tak skúšal akurát pri meraní vyškovského reproduktora mi na impulske vrchol prvého peaku nehodilo na 0, no  ide o to aby to potom niekto skontroloval či to robím správne ( časom hodím merania/ simulacie atĎ..) dnes sa ešte pokúsim o meranie 2 kanalovo cez preamp. Samozrejme budem si musieť zaobstarať lepšiu zvukovku a objednať mikrofón ( Megaton m-1). Čo sa ARTY týka tak tam sa ako nastavuje "správné určení relativních fázových průběhů, tj. v podstatě určení správných začátků oken" ? V holmi je mi to jasné podla toho návodu.

Příspěvky [4]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Návrh, měření, software » Meranie charakteristík - správne ?

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£