Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 3)

  Stránky: 1 2 3 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 52]

Téma: toroid

Ahoj, schanim toroidni trafo aby melo vystupy tak 2x15V+1x24V nebo neco podobneho, nemate nekdo neco takoveho? Diky.

(upravil sinclair 25. 8. 2007 20:21)

Re: toroid

A co tak napsat výkony nebo proudy jednotlivých vinutí - nic???

Takhle nevíme, jestli to má mít 50 nebo 500VA.

Web

Re: toroid

Jejda,ach ta moje hlava,stacilo by okolo 200VA ale ne min jak 150.jeste jednou pardon,stava se mi to casto ze neco zapomenu

Re: toroid

Tipa ma neco v nabidce ale nejak je moc asi nedodava podle stavu e-shopu. a včera jsem objednal 300VA toroid z www.gme.cz
teď koukám na tom gme mají jen 2X12 a žádný pomocný a jiný vývody... napsal bych do tipy, jestli to uměj dodat....

Re: toroid

Když už se tu řeší ty toroidy...nevíte jak jsou na tom kvalitou ty z GMe ???

Re: toroid

to zjistíme, hned tento týden možná big_smile

Re: toroid

Docela by mě to zajímalo, kámoše co sháněl trafo jsem odkázal na JK a jemu se zdály ceny moc vysoký, tak to koupil u GMe a myslí si jak dobře neudělal. Tak nevím

Re: toroid

GME: pokud nemáš dc složku v síti a nebudeš to trafo honit na maximum tak to vydrží. je relativně malý na stejnej výkon než jiná trafa a má větší sycení. Když si od nominálního výkonu odečteš tak30% budeš zhruba na použtelný hodnotě. to znamená že 300VA je spíš tak 230-250 . 400 VA spíš tak 300. potom to může fungovat a taky se to bude trochu víc hřát.

Re: toroid

pistole: to máš nějako osvědčený?
naštěstí počítám tak 2X70W tak snad to 300VA bude ok

Re: toroid

osvědčený ?? co ??

Re: toroid

To co si psal nahoře, jestli si to zkoušel. A nebo jen jestli se to říká a nebo  si to myslíš smile

Re: toroid

viz karlos.

pistole: z tvých úst:
Když si od nominálního výkonu odečteš tak30% budeš zhruba na použtelný hodnotě. to znamená že 300VA je spíš tak 230-250 . 400 VA spíš tak 300. potom to může fungovat a taky se to bude trochu víc hřát.

moje otázka: máš to osvědčený?

OMG...

Re: toroid

A co rozptyl? Vždyť to nemůže být do nf zařízení použitelný..Proč kurva chcete kupovat sračky jen proto, že jsou levný? Levný nejsou pro nic za nic, je to něco za něco, jsou to ojebaný srágory.

Web

(upravil Karlos 26. 8. 2007 15:09)

Re: toroid

Bla bla bla smile ty z JK taky nejsou zrovna nejlepší. Už jen proto že to moje od nich vrčí jak něměcký ovčák. A použitelný do nf to může být.

Re: toroid

Ceny z JK jsou přiměřený vzhledem k tomu, že téměř vždy se jedná o speciální zakázku. Je jasné, že sériovostí cena klesá. Ale pozor, jak jsem psal v jiný diskuzi, mám od nich dvě 600VA trafa po 1800,- a dost vrčí. Z JK mi po telefonu sdělili, že se mýlím a dělali ze mne blba. Velmi se rozmýšlím, zda je reklamovat (starosti se zasíláním a neuznání reklamace), nebo se smířit s tím, že budou v místnosti slyšet - něco jako špatné zářivkové osvětlení.

Re: toroid

A co trafa z Tronicu ? Zkušenosti, postřehy ?

(upravil sinclair 26. 8. 2007 18:29)

Re: toroid

Pepo, měl jsi je vrátit hned, jak jsi to zjistil. Po nějakém půlroce se s Tebou asi opravdu nikdo bavit nebude. Myslím, že před nějakým časem už jsi o těch vrčících trafech psal.
Co vím, trafa se v JK netestují na síti, pouze ohmicky a vysokým napětím se testuje izolace. Nemuseli si o tom ani vědět, že použili blbě naimpregnovaný jádra.

Právě s Tronicem nemám co se toroidů týče nejlepší zkušenosti.

Web

Re: toroid

V Tronicu objednávám toroidy na své konstrukce asi šest roků a nemohu si stěžovat.
Pošlu vždy navíjecí předpis se zdůrazněním na audioprovedení a zhruba za měsíc to mám doma. A to objednávám kusovky – jeden, dva kusy.
Nechával jsem si v Tronicu motat osmistovky, pětistovky, třista i dvěstěwattové toroidy a ticho po pěšině. Žádný brum.

Re: toroid

Mám od Tronic dvě dvoustovky - už asi 6 let. Makají perfektně, nevibrují a nebručí - jsou podstatně tišší než toroid od SPV250 (samozřejmě, srovnávám výkonově nesrovnatelné). A to jsem tenkrát při objednávání ani netušil, že existuje něco jako "audio" provedení. Mohli ale taky během času jít s kvalitou dolů.

Web

Re: toroid

Neřekl bych, že šli s kvalitou dolu, mám od nich 800VA, toroid v provedení pro audio, i když se z toho trafa tahá jednou tolik tak je absolutně zticha, netopí a "nezáří".

Příspěvky [1 až 20 z 52]

  Stránky: 1 2 3 »»»

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£