Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Reproduktorové výhybky » 2 pasmo vs. D'appolito

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [7]

Téma: 2 pasmo vs. D'appolito

ked mam dvojpasmo ako efekty pre domace kino osadene ARX 130 a ARV 089 s danou vyhybkou a chcel by som si spravit center D'appolito s 2x ARX  130 a 1x ARV 089 tak mozem pouzit tu istu vyhybku (jasne pri zachovani impedancie stredobasu) alebo to nieje mozne? Vdaka.

Re: 2 pasmo vs. D'appolito

Nie. smile

Re: 2 pasmo vs. D'appolito

když zachová impedanci? tak je to snad jedno (za dane situace)...

Re: 2 pasmo vs. D'appolito

nějak to hrát vždycky bude. u takovyhohle projektu bych to ale moc zase neprožíval.

Web

(upravil MaBat 8. 10. 2011 16:27)

Re: 2 pasmo vs. D'appolito

Předně dva 4-ohmové reproduktory, "jinak stejné", zapojené do serie mají oproti jednomu 8-ohmovému o 3dB vyšší citlivost, pokud jde o osu, resp. rovinu mezi nimi (úplně stejně jako dva osmiohmové paralelně oproti jednomu čtyřohmovému). Na dostatečně nízkých frekvencích pak prakticky všude, za předpokladu, že budou ty dva v dvojnásobném objemu, jinak se citlivosti směrem k nízým frekvencím v obou případech zas postupně srovnají. Celkově vyzařovací charakteristika bude úplně jiná. Prožívat to netřeba, ale stejné to není a i bedny s ARX 130 a ARV 089 budou výrazně těžit z řádně odladěné výhybky.

Re: 2 pasmo vs. D'appolito

Mabat- samozřejmě, nikdo netvrdí,že je to stejné, jen tu byla snaha upřesnit Unicornův výrok,že to tak nejde ... protože otazka byla ,jestli je to možné a to bezesporu je, jen je otazka nakolik se zhorší kvalita přednesu takovéhoto zapojení. což je naprosto odlišná věc...

Já se třeba taky vůbec ještě nedostal k měření,ale už to trvalo příliš dlouho a chtěl jsem hrát a staré bedny už jsme nemohl cítit, tak jsem zbastlil vyhybku pro ARS 350-50 (3p s 2x 9" na basech) a hraje mi to tak už asi pul roku a nestěžuju si (momentalně není v mých silách z toho víc vytěžit,ne že by mi to tak stačilo,už me zase začínají štvát jiste nedosatky.) Podotykam že mám 3p s 1x8" Usher8137 +SPH-102kep+ DT-25n (a DT-80 na zkoužku v druhé bedně) ...
2Mabat - takže bezohledu na to,že já prasozně použil i naprosto jiné měniče,to ted mám čistě teoreticky a logicky vzato dle daného pravidla :
a- staženou citlivost na spodku ?
b- zvyrazněnou citlivost na spodku ?
když na vyhybce delane pro dva basaky mam jeden. impedance samozřejmě dodrženy,8ohm vše.
asi se ptám dost hloupě,ale moc mi to ted nemyslí,vracím s eted s podzimem k audiu zs pomalu po delší době... teoreticky si myslím,že bych to měl mít ted slabší, cemuž by odpovídalo,že se mi nelíbí jak to bez EQalizace v Pc hraje BEZ Loudnenessu na zesu, S loudnesem nepotrebuju vpodstate eq,ikdyz lepsi basy by to sneslo,nebo bude chyba jinde.. ikdyz to mam v uzavrenyhc cca 50l,neprijde mi ze to nejde dost hluboko,spis jen ne dost nahlas smile (bordel ve vyssich frekvencich bude jiste zpusobovat rovnez nevhodna vexle..ale tohle jsem si chtel ujasnit.

(upravil TheLastUnicorn 9. 10. 2011 8:00)

Re: 2 pasmo vs. D'appolito

Já samozřejmě nic neprožívám, jen jsem to celý nechtěl rozepisovat. Myslel jsem to samozřejmě tak, že nelze udělat z jednoduché bedny appolito (i při dodržení impednce) se stejnou výhybkou bez ovlivnění výsledného průběhu. Že to nějak hrát bude a nejspíš nepůjde o tragédii je jasný. Zbytek už vlastně napsal MaBat.

Power of Bass: Na tohle asi nebudu dost kompetentní, ale pravděpodobně nebudeš mít dobře srovnaný citlivosti. U SPH-102KEP to od 2kHz stupá až k 95dB a DT-25N je taky hodně citlivý...tak třeba budeš mít problém tam. Já si stavěl dvoupásmo k PC se Zetagem 200509 a DT-28N a bez výhybky to taky hrálo basy slabě - bodejť by ne, po změření se ukázalo, že ten DT-28N je v ose od 2kHz citlivější o celých 10dB.
Bafflestep samozřejmě nepočítám.

Příspěvky [7]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Reproduktorové výhybky » 2 pasmo vs. D'appolito

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£