Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » vystup na subwoofer

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [5]

Téma: vystup na subwoofer

zdravim mam otazku kazdy reciever ma vystup len na predne, zadne repro a center okrem subwoofru? Lebo ked som pozeral nieake obrazky tak na kazdom bola koncovka sub out cinch. To treba potiahnut do druheho zosilnovacu ktorym je samotny sub napajany? Vdaka za odpoved.

Re: vystup na subwoofer

Receiver tak jak to chápu já je stereozesilovač s FM/AM přijímačem . To na co se ptáš je AV - AUDIO VIDEO center s pěti/sedmi zesilovači , různými dekodéry a FM/AM přijímačem . Je zde vygenerovaný videosignál (žlutý cinch ).Výstup na subwofer je převážně pasivní ( cinch) . Znamená to teda tzv. aktivní SW nebo pasivní SW + zesilovač . Pokud přístroj SW zesilovač obsahuje , je vyveden na samostatné reprosvorky . U nenáročných přístrojů made in bambus jde o levné svorky , které oxidují snad už během výroby . Naopak přístroje nejvyšší kategorie používají zlato a další ušlechtilé materiály .
Je třeba se ptát přesnými názvy , elektronika není žádný holubník a každá věc/přístroj má svůj přesný název . Já jsem se osobně setkal na AUKRU s exotem , který tvrdošíjně nazýval zesilovače , které prodával "recívery", ačkoliv po přijímači tam nebylo ani zdání . Kromě toho , že prezentoval svoji neznalost , dopouštěl se klamání zákazníků . Když jsem mu to vytkl , měl ještě pitomé řeči a potvrdil tak můj názor , že kšeftmeni a překupníci s elektronikou o ní zpravidla h...o vědí lol

Re: vystup na subwoofer

vdaka za presnu odpoved jasne ospravedlnujem sa za nepresne vyjadrovanie, ale pochopil si co som sa pytal.

Re: vystup na subwoofer

V pohodě ,  O nic nejde . Jde jen o to , abychom kdyby o něco šlo , věděli o co jde .( citát ) V Bojnicích jsem byl a jsou krásné .:cool:

Re: vystup na subwoofer

Běžné receivery bez výstupu sub-out lze připojit na subwoofer pouze tak, že si koupíš v Aldaxu modul SubSenior nebo SubJunior, které oba mají vstupy pro reproduktorové výstupy receiverů a "vyberou" si z celého spektra signálu pouze subbasy.
Smrdí to reklamou, omlouvám se, ale jiné řešení prostě není a žádná jiná firma v ČR podobný modul nevyrábí a nedodává. Pro běžné použití /filmy apod./ stačí bohatě SubJunior,  pro fajnšmekry, kteří si vyrobili subwoofer s velmi kvalitním  subbasovým reproduktorem /a pčípadně pasivní membránou/ je vhodný SubSenior, který má kromě přeladotelné propusti i přeladitelný subsonický filtr, parametrický ekvalizér s velkým rozsahem přeladění a zdvihem či potlačením +/-15dB a jako perličku na konec má zdvojený plynule přeladitelný regulátor fáze v plynulém rozsahu 0°-180° a nakonec ještě regulátor hlasitosti s odporem pouze 5k/G. Jinak má SubSenior asymetrický i symetrický vstup, vstup pro reproduktory a spoustu dalších vychytávek. Znovu připomínám, že v ČR nikdo podobný modul nevyrábí ani nedodává. Doporučuji navštívit stránky firmy Aldax.cz a prostudovat si, co který modul umí.

Web

Příspěvky [5]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » vystup na subwoofer

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£