Re: Zajímavý číňan, aneb lampáč "skoro" zadarmo

Zkus si sehnat 6P3S-E. Skutečně velice krásná lampa (jedna z nejhezčích, jaké znám).

http://s19.postimg.cc/dha5ibhtb/5819_6p3s_r.jpg

Re: Zajímavý číňan, aneb lampáč "skoro" zadarmo

S 6P3S jsem si postavil malé kombíčko ve tř. A a musím říct, že se mi zvukově velice líbí  smile
Pro HIFI je to reference k ničemu, ale ta flaška kreslí velice hezky smile

Web

Re: Zajímavý číňan, aneb lampáč "skoro" zadarmo

PB0305: zatial som na nich nemal stastie, zato 6p3s mam NOS niekolko, uz aj pekne naparovanych. Len keby toho casu bolo viacej (a financii smile)

(upravil hranatybraska 5. 8. 2011 12:41)

Re: Zajímavý číňan, aneb lampáč "skoro" zadarmo

sinclair napsal:

Co se týče chlapi Vaší předchozí diskuse - běžně je známo, že výkonové svazkové tetrody mají zvukem daleko blíže k triodám, než k pentodám, chci tím říct, že svazková tetroda bude mít zkreslení spíše sudými harmonickými, kdežto u pentod, jakkoli zapojených je obecně známo, že zkreslují lichými harmonickými. Z toho může např. pocházet obecně vžitý názor i zkušenosti muzikantů, kteří na čistou hru, blues apod. upřednostňují aparáty osazené tetrodami 6L6GC a podobnými, kdežto metalisté a další různí uřvanci, pro které je těžko najít škatulku, upřednostňují Marshally a aparáty osazené EL34 a dalšími podobnými. Pochopitelně závisí na konstrukci výstupáku a hlavně na reproduktorech, ale od lidí, kteří už množství aparátů měřili vím, že aparáty osazené tetrodami se chovají klidněji a nejsou příliš vhodné na zkreslenou hru.

Nemyslím si, že se svazkové tetrody  nehodí na zkreslený zvuk. Mě se dokonce zvukově metalové aparáty s 6L6GC, KT88 apod. líbí více, než ty s EL34. Ne nadarmo si třeba i Jimmi Hendrix nechal předělat svoje zesilovače Marshall z EL34 na 6550.
Rozdíl mezi pentodama a stazkovýma tetrodama v kytarovém zesilovači je spíš v charakteru zvuku.
(ale to jsem OT)

Web

Re: Zajímavý číňan, aneb lampáč "skoro" zadarmo

Každej zesilovač při přebuzení zkresluje, čím víc se přebudí tím víc zkresluje (pokud neodejde).
6550 se prý do Marshallů dávaly kvůli spolehlivosti (EL34 tehdy rychle odcházely).
Ale máš pravdu, že při větším přebuzení dávají "tvrdší, kovovější" zvuk než EL34

(upravil Sendy 5. 8. 2011 19:59)

Re: Zajímavý číňan, aneb lampáč "skoro" zadarmo

2 Sinclair - padělky ALPS potů je jedna věc, ale oni si dělají své klony - třeba Delta, Matrix Pots a podobně, které jsou nekompatibilní se standartem sad.
Co mne ale fascinuje jsou od pohledu naprosto hnusně vyrobené svitkáče, někdy v plastu s otřepy podobně jako kondy z Rumunska blahé paměti, na kterých je hrdý zlatý nápis Aerovox nebo nějaká reklama typu Pure Audio Class One. Nebo kondíky vysloveně hnusného provedení s přilepenými papírovými štítky, přitom jsou naprosto otřesné, povolené závity svitku, zkrabatělá vrchní fólie atd.

2 Zdenoeddie - nejlepší by bylo rozepnout celkovou nfb a změřit to, nejlépe volume sweep + rozklad harmonek. Když jsem si hrál s projektem Golem/Kyklop, tak se taky pochopitelně ukázalo, že elky s větší strmostí se dají v konci lépe "zlinearizovat". Pochopitelně záleží na mnoha věcech, včetně nastavení budiče, shody konc. elek a tak dále. Potkat 2 opravdu shodné konc. elky je záležitost výběru tak z pár set kusů.

Web

Re: Zajímavý číňan, aneb lampáč "skoro" zadarmo

Sendy, ano je pravda ze bez GNFB by to mozno bolo uplne inak, ale hovorim, z mojej strany to bolo uplne nahodne, ze som sa tomu trosku povenoval a porovnal tieto 2 typy lamp. Niekedy ked bude cas a moznost, tak to spravim dokladnejsie, a takisto na lepsom vybaveni, a som ochotny si svoj omyl priznat, ak teda nejaky nastal/nastane smile

Re: Zajímavý číňan, aneb lampáč "skoro" zadarmo

No v každém případě si myslím, že striktně uváděné údaje ze zastaralé literatury to teda nebudou smile.

Web

Re: Zajímavý číňan, aneb lampáč "skoro" zadarmo

Striktně uvádím ještě vnitřek zastaralého zesilovače Michaelson Austin TVA 1.

http://s19.postimg.cc/meuvfoa9b/5819_img_1607.jpg

Re: Zajímavý číňan, aneb lampáč "skoro" zadarmo

no kdyby to takhle zastarale namastli číňani - no to by tady bylo keců ! smile
ale páni anglikáni můžou viď ? to přepínání U-T jsi tam dobastlil sám ? nějak se mi nechce věřit, že to tam tak bylo, i ta deska asi na -Ug taky nevypadá moc originélně, spíš se mi to jeví jako zachráněný a dobastlený vrak - náádhera !

(upravil PB0305 8. 8. 2011 17:18)

Re: Zajímavý číňan, aneb lampáč "skoro" zadarmo

Já jsem tam nic neměnil.  Máš pravdu to přepínání U - T i zdroj -Ug1 nevypadají jako originály.

Originál vypadal asi takto:

http://s4.postimg.cc/4em4ozhrt/5819_tva1innen.jpg

Re: Zajímavý číňan, aneb lampáč "skoro" zadarmo

to už vypadá "továrněji"
kdysi dávno jsem viděl TVA 100, ten měl vpředu na panelu malej ručkovej měřák biasu a 4 modrý trimříky vedle měřidla. byl to nádherný amp (stejný layout jako TVA 1 se šasim v nerezu ) nic impresivnějšího jsem od té doby neviděl...až ten tvůj kus mi jej opět připoměl
ty trimry na předním panelu mi tehdy připadaly moc technické, dnes už vím, že je to velmi praktická věc

Re: Zajímavý číňan, aneb lampáč "skoro" zadarmo

Místo těch trimrů stačí dneska malá deska s procákem a pár součástkama, která to zvládne i sama "nakroutit" wink.

Web

Re: Zajímavý číňan, aneb lampáč "skoro" zadarmo

bobobrod napsal:

A nebylo by jednodušší uvedené číňany někde nezávisle kriticky poslechnout a vydat prohlášení - vypadá to tak a tak, hraje to asi takto, co půjde poměřit...
A ať si každý potenciální zájemce udělá úsudek sám.
Každý preferujeme něco jiné....

Už se dávno stalo...

Ovšem u všech těchto výrobců bývá problém, že nenápadně a rychle inovují (pod tlakem trhu, výrobních možností, zadavatele výroby ?). Takže první generace jedněch přístrojů (ne Xindak) měla nerezovou kastli, v hranách zevnitř svařenou housenkou, přebroušené, u krytů všude nabodnuté nebo vlisované pouzdra s metrickými závity a jednu část vrchu s povrchovkou asi nitrid titanu. Druhá generace už měla do kastle v rozích zevnitř zastrčené a přibodnuté krycí úhelníčky, v plechu protržené otvory s metrickým závitem a eloxovaný kryt. Současná generace má v kastli v rozích vzadu škvíry (rozevření indikuje transportní stres lol), šrouby krytů jsou samořezy do plechu a ta zmíněná část se místo eloxu ošetřuje pouze komaxitem. Kupodivu součástky moc změn viditelně nedoznaly - to bude asi 4. a další etapy.

Web

Re: Zajímavý číňan, aneb lampáč "skoro" zadarmo

cinsky lampace mivaji celkem kvalitni trafa a koncovy elky,ale dost casto maji chybna zapojeni,obcas uplny nesmysly...dodavany schemata neodpovidaji provedenymu zapojeni apod...pokud jde o zapojeni point to point vyplati se cely zesilovac prepojit,pokud je to na tistakach je to slozitejsi,ale taky lze.Vyplati se vymenit budici a predzesilovaci elky  za rusky z dob CCCP,stale jsou k mani za pomerne slusny peniz a v naprosty vetsine lepsi nez soucasna produkce...na webu lze najit dost informaci,ktery zesilovace stoji za koupi a jak je vyladit,pripojuju odkaz na detailni upravu pomerne levnyho Music Angel s KT88.
http://lampizator.eu/AMPLIFIERS/CHINA/K … rking.html

Re: Zajímavý číňan, aneb lampáč "skoro" zadarmo

kudlibabka: mohl by si trochu upřesnit tu kvalitu traf?

Re: Zajímavý číňan, aneb lampáč "skoro" zadarmo

Podle mych informaci jsou v nekterych zesilovacich,treba Music Angel 300B,845,KT88 a taky Audioromy 813 a Sound Track 813 pomerne slusny vystupaky,to znamena ze po jejich poladeni  je clovek odmenen vybornym zvukem za prijatelny peniz.Samozrejme lze vymenit i vystupaky za lepsi,ale to uz neni cenove moc zajimavy...to uz je lepsi stavet od zacatku...
Zesilovace,ktery jsem mel v ruce na poladeni byly dva,jeden s EL84 PP,ten se rozehral po vymeneni koncovek za rusky zparovany 6P14P,jeste jsem ladil neco ve zdroji a ve vstupni casti,trafa mel ale docela mala,zdalo se mi celkem poddimenzovana...pak jsem tady mel jeste lampac s EL34 SE,u nej byla trafa taky dost mala a v porovnani s mym SE s trafy Electra Print s postribrenymi draty na sekundaru byl slabsi ve vsech ohledech a na basech vyslovene slaby,jo taky jsem tady mel jeden lampac s 6V6 SE,nehral spatne,ale opet si myslim ze s trafy vetsich rozmeru nebo z lepsich materialu by to mohlo byt lepsi...
Zkousel jsem tady jeste nektere dalsi lampace cinske vyroby,uz si ani nevzpomenu jake,vzdycky si je chtel nekdo otestovat na mem aparatu a porovnat s mymi vytvory,kdyz shrnu jejich hodnoceni je to tak,ze vsechny mnou zkousene mely problem s brumem pri mych citlivych bednach,coz neni problem napravit,vetsinou staci tlumivky do zdroje,coz z mnou zkousenych nemel ani jeden,dale pak vsechny mely vysokou citlivost vstupu a vsechny taky ECC83 na vstupu,coz mi neprijde moc vhodna volba pro hifi zesilovac,kazdy by potreboval radne potunit a verim ze by se pak zvukove posunuly mnohem vys...
Moje zkusenosti vlastne nepotvrzuji to co jsem psal v prvnim prispevku,opiral jsem se o zkusenosti jinych lidi,kterym duveruju...

Re: Zajímavý číňan, aneb lampáč "skoro" zadarmo

Neda si nekdo brazilskou kavu?....
Brumi Vam zosik, dajte tam tlmivku smile)
Ale k veci, co sa tyka Ciny, najviac ma pobavil 30W zosilovac s EL84 akoze v PP (keby 15W tak im to zozeriem), ktore mali zapojene iba zhavenia a spracovanie signalu obstaravalo nejake TDA.

Re: Zajímavý číňan, aneb lampáč "skoro" zadarmo

jo na to jsou cinani machri,taky jsem videl kombinaci lampa a za ni ledka...

Re: Zajímavý číňan, aneb lampáč "skoro" zadarmo

Už jsem taky viděl čínský zesilovač se dvěma 5881 na konci, v patici díra a v díře vysocesvítivá oranžová ledka...howada.

Web