(upravil kyselym 16. 4. 2007 8:52)

Re: DPA 222

ty moduly Rudíka Tenglera byl ovsem dobrej zajic v pytli. Jeden jsem si naivne koupil(mela to byt DPA380) a otec nad tim stravil myslim kolem mesice nez to rozchodil ze to aspon trosku hralo ale na plny vykon ani nahodou a stejne to porad kmitalo. Tim sem chtel rict ze muzete byt celkem klidni kdyz to nekdo zkopci tak natom podle me moc nevydela pac jestli si od nej nekdo neco koupi tak max jednou!
Pak jsem si koupil original od PD a to byla jina... nakonec jsem si to zkusil prekreslit a muzu jen potvrdit ze je to priserna pakarna(delal jsem to tak dobre 3mesice po vecerech pri volnych chvilkach a to jeste verim ze to neni presna kopie a jsou tam urcite nejaky chyby)!nakonec sem ty desky ani nenechal delat a vyprd se nato wink

Re: DPA 222

Dělejte to jako JMLab své výhybky. Pěkně zalité do černého hnusu, který se téměř nedá odstranit bez destrukce toho, co kryje.
Jinak černá deska působí to, že to například proti modulům z EZK vypadá i jako stroj a ne jako bastl, stejně tak nepájivka.

(upravil sinclair 16. 4. 2007 9:28)

Re: DPA 222

Ano, zelenou mají všeci:-)
A víte, co to bylo za porody, než se to v Printedu naučili dělat?Na jedněch bylo málo barvy, takže všecko prosvítalo, spoje byly takové růžovo-červené a potisk lezl dolů. Tak po reklamaci na druhou várku zas navalili pro jistotu barvy tolik, že se jim po vypálení barvy a potisku scvrkla jak prdel indiánské báby a celá deska se zkroutila..prostě sranda. Naštěstí je Printed poměrně seriózní, pro amatéry relativně drahá firma, která udělá všechno pro spokojenost zákazníka. Preampy budeme dělat se sytě modrou, podobnou jako má v dnešních výrobcích NAD.
Když už někdo bude z takové desky něco chtít pajcovat, tak jen ze sportu a to proto, aby toho zatracenýho přemoudřelýho sinclaira nasral. Jinak to opravdu může "pro úsporu" dělat jen blázen.
Ano, můj kamarád si koupil od Tenglera dva "moduly ochran", myslím, že je na netu ještě má. Skončily s vytaženými dražšími součástkami v koši, protože třeba vstupní zesilovač vůbec není použitelný, neodstranitelně bručí.
Vidět to Pavel, vyletí vzteky komínem jak Faust:-)

Web

Re: DPA 222

Modrá působí taky hezky. smile Hlavně nepoužívejte tu úžasnou čínskou hnědooranžovou. Ta je k zblití. Zvlášť pěkně upatlaná od tavného lepidla.

Re: DPA 222

Jo, v Printedu jsou kousci smile my už radši necháváme v práci dělat náročnější věci v CUBE. A momentálně jsem si taky nechal udělat desky s modrou maskou. Je to fakt pěkný.

Web

(upravil mengel252 16. 4. 2007 16:59)

Re: DPA 222

K pochvalám na prácu Printed-u sa pripájam aj ja.

EDIT: Musel som editovať po sebe ten zle vyzerajúci text bez háčku a čárek .

Re: DPA 222

Mal som k dispozícii na víkend infračercený scanner, tak som si dosku na SPV100 nascanoval smile stačilo to nahriať žiarovkou...nie že by som to chcel niekam dávať, kurwa zase nie som, len som chcel VEDIEŤ, či sa to dá ,,ojebať".... mno, nie každý má asi prístup k farmakologickej technike za pol melóna, všakže wink ešte ma napadol jeden postup, ktorý by hodil lepšie rozlíšenie, a to dať to do RTG scannera. Úchlné je, že s vhodným polarizačným filtrom a digitálnym snímačom obrazu sa to dá realizovať aj v nemocnici...

Web

(upravil iMartin 16. 4. 2007 18:31)

Re: DPA 222

Jeden by nevěřil, k čemu všemu se dá zaměstnání zneužít smile
Sestra bude sestra, jí někdy řeknu big_smile

Re: DPA 222

Otázka na kazzatele: jak to vypadá s těmi novými konci?

Re: DPA 222

A kdopak ty jsi ? Nechceš se mi představit ? smile

Re: DPA 222

To Kazzaatel. Chystám se bastlit Váš DPA380. Vím, jsem mimo téma (ale jiný kontakt jsem na Vás nesehnal). Dále pak v zapojení jsou staré teslácké tranzistory, pro Vás už je to pase, přes to mi to nedá, abych se Vás nezeptal. Problém s původními výkonovými tranzistory je již znám (změna technologie IRFek). Dotaz zní, po jakých se kouknou dnes. Aby jste nemusel opakovat poslední dotaz, jmenuji se Jiří Švabík, bydlím v Lesné u Znojma a živým se vývojem jednočipových aplikací.

Re: DPA 222

640 se stále vyrábí, to je fáma, že ne...Holt při koupi musíš trvat na tom, aby to nebyly ty s indexem N, protože ty mají při podobných ztrátových parametrech mnohem menší kapacity, což by bylo sice dobrý, ale 9640 enková se nedělá ( jen stále ta původní ). Když je tedy pomícháš, má zesilovač nestejný dynamický vlastnosti v obou půlperiodách, je proto nestabilní a nejde to nijak ukočírovat. Tož tak...

Re: DPA 222

To Kyselym: Tak to jsi mě ťal. Protože PS jsem koupil od Tenglera v domění, že jsou to origo PS.  Co jsem z jeho řeči pochopil bylo, že s PD spolupracoval... asi jsem něco podělal, sorry. Po Tvém příspěvku je nemám chuť ani osazovat. Problém je, že až doposud jsem na PD neměl kontakt.
To Kazzatel: U Vás jsou PS na DPA380 ještě k mání?

Re: DPA 222

To kazzatel: Jmenuji se Petr Zíbar, bydlím hned vedle Sušice- vloni jsem od Vás kupoval Sound refinery. Na ten nový konec se ptám, i z toho důvodu, jestli už je rozhodnuto jaká bude distribuce- nějaký varianty jste naznačil.

To svab: jesti  jsou to ty plošňáky co je má vyfocený na stránkách Tengler, to jsou nějaký průhledný mrchy. Originály od FOX AUDIA byly se zelenou maskou a druhá strana krémově bílá s černým potiskem rozložení součástek- alespoň moje DPA220 to tak má.

Re: DPA 222

tak to uz je asi dost zoufalej me aspon priznal ze to neni origo ze je to jeho predelavka (ale mozna ze i neco takovyho ze spolupracoval s PD vypravel ale uz si nepamatuju...) kazdopadne tu desku hod hodne daleko.  No kdyby ti je PD uz nechtel nebo mohl prodat tak me se ty moje sestaveny valijou na skrini a byl bych ochotnej je levne prodat tak jak jsou(tj. sevsim).

jo jestli chces tak se podivam esi se mi ten tengleruv zmetek nekde nevali... bych ti vyfotil jak dopadl...a PD ti k tomu muze rict svoje smile

Re: DPA 222

Jéé, já chci taky desky na 380...

Re: DPA 222

Počkejte si na TYA II, to bude nástupce 380 a zcela jiný kafe...ovšem to nebude práce pro začátečníka....myslím si, že až to uvidíte, tak se po... smile...bude to ještě hezčí než TYA....

Re: DPA 222

Však už jsme na to náležitě zvědaví!!! smile

Pokud jde o nově vyráběné IRF640 a IRF640N, Sinclair psal, že jsou naprosto nevhodné pro lineární režim. Kazzatel naopak píše, že je fajn, že mají nižší kapacity (plus nižší Rds(on)). Mám tedy skromný dotaz - jak to je doopravdy? smile

Web

Re: DPA 222

To Opamp: Četl jsi, co napsal Kazzatel (PD)?  I když to vemu selským rozumem, mám li komplementární zapojení výkonových tranzistorů a tranzistory v kladné a záporné části mají jiné vlatnosti (jak statické, tak dynamické, jako např.: spínací časy, kapacity Gate, jiný odpor v sepnutém stavu) a navíc řídící systém na tuto 'diferenci' není navržen, nemůže to dobře dopadnout. Takže osadit IRF640 a IRF9640 (jsou-li k dostání a Kazzatel říkal že ano), nebo IRF640N a nechat si vyrobit IRF9640N. smile

Re: DPA 222

2 Svab: Ano, četl. A nejde mi o míchání N a ne-N. Jde mi o to, že Sinclair psal, že IRF změnila technologii či co a že nová IRF (i bez N suffixu) jsou úplně jiná než ta původní IRF. Kazzatel nic takovýho netvrdí.
Protože mám doma zesilovač, kde jsem nedávno měnil koncová IRF a mám pocit, že se zhoršil zvuk, zajímá mě to docela silně smile

Asi jsem se špatně vyjádřil.

Web