Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Keramické kondenzátory

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [10]

Téma: Keramické kondenzátory

Mám ještě dotaz ke stavbě zesáku s LM3886 (dle zapojení i hodnot z LaMa MK2 od Opampa).

U vstupu signálu je mezi svorkami +VIN a -VIN keramický kondík 220pF a poté u zpětné vazby keramika 47pF.

Dotaz zní: je možné něco zkazit na keramickém kondenzátoru ? Protože asi klesnu k tomu, že zde použiju keramiku od (s)Hitana, jelikož u nás nic jiného normálně neseženu a z Farnella se mi to objednávat nechce...

Díky moc

Re: Keramické kondenzátory

220p jde použít i svitek, např EZK. Keramika nejlíp s dielektrikem NPO nebo COG např. z Ecomu. přinejhorším i to Hitano ( GM či GES)

Web

Re: Keramické kondenzátory

Kup si všecky keramiky malých hodnot v Ecomu, nebo mi napiš mail a já Ti je za poštovné /myslím 14Kč/ a hodnotu kondenzátorů pošlu. A nezapomeň napsat, kolik čeho chceš. Mám poměrně slušnou zásobu keramik na 500V z Ecomu, abych tam nemusel psát o každou volovinu a platit stovku poštovné a balné.

Web

Re: Keramické kondenzátory

S Ecomem se dá domluvit na mírném snížení poštovného, když kupuješ jen pár kusů.

Web

Re: Keramické kondenzátory

Ty, hranatej brácho, snad ani z Nováče snižovat poštovné nemusíš, máš to k nim kousek. Nebo neprodávají přímo přes pult? Musím se přiznat že to taky nemám daleko, ale ještě jsem tam nebyl a objednávat z netu mi u nich připadá dost kostrbatý. Máš s nákupem u nich nějaké zkušenosti?

Re: Keramické kondenzátory

Jo, tak samozřejmě tam jezdim, ale nabízeli mi i tuhle možnost, páč na krámě mají otevřeno do 16:00 a já se k nim z práce dostanu přesně v 15:55. lol Jinak zkušenosti jsou dobré, stačí stáhnout exeláč s právě naskladněným materiálem, vybrat si, poslat to mailem, a už se pak s nimi domluvíš, co a jak wink Jsou ochotní i od cca 10ks objednávat položky, které standartně nevedou skladem. (trandy a tak..)

Web

Re: Keramické kondenzátory

Když jsem dělal v Olomouci a každý týden jezdil z Prahy, tak jsem si tam jel taky něco vyzvednout osobně. Když jsem to objednával spletl jsem si České a Velké Meziříčí. Místo deseti minut vedle dálnice dvě hodiny navíc po východních Čechách lol

Re: Keramické kondenzátory

Díky moc za nabídku i rady. Nakonec úplně vše budu objednávat z Farnella- potřebuju tam ještě nějaké fólie a kupu jiných součástek.

Ještě se chci zeptat ke schématu koncáku LM3886 (Opampova verze). Jak tam má ty kondenzátory C3, C4, C5 v sério-paralelním zapojení u zpětné vazby, jaká by byla nejlepší hodnota kondenzátoru ? Co jsem tak po internetu studoval různá schémata, tak tam každej má jinou hodnotu- 10uF, 22uF, 47uF i 100uF. Tož jakú mám použít ?

Díky chlapi

Re: Keramické kondenzátory

Prd na tom sejde, dej tam klidně to co navrhuju smile

Jde o dolní mezní frekvenci, na které moc nezáleží (dokud je dostatečně pod 20 Hz) a hlavně jde o THD (každý elyt zkresluje, a to tím víc čím vyšší na něm je signálové napětí - proto radši vyšší kapacity).

Web

Re: Keramické kondenzátory

pro hranatybraska

Tak to je dobrá zpráva, už konečně vím kde budu nakupovat. Nepředpokládal jsem že mají i svoji prodejnu. Budu se tam muset asi při nejbližší příležitosti stavit a omrknou to tam. Díky za info!

Příspěvky [10]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Keramické kondenzátory

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£