Téma: Názor na korekčák NE025

Dobrý deň,chcel by som sa spýtať na Váš názor na korekčný predzosilovač NE025 od Nord,aké máte sním skúsenosti,či sa oplatí kúpiť túto stavebnicu po zvukovej stránke(skreslenie+prebuditeľnosť),alebo popr.by Ste mi odporučili niečo lepšie.Mám koncák 2*200W s STK,naň som mal zapojený korekčák s LM1036,zvukovo sa mi páčil,ale privelký šum a veľké prebudenie (skreslenie) ten zvuk doslova deformuje,za rady vopred "velké dík".

http://s4.postimg.cc/g43fysvy1/6723_ne025.jpg

Re: Názor na korekčák NE025

Nebrat,
postav tohle 

http://www.zosilnovace.eu/Korekcny_predzosilnovac.htm

nebo stavebku EZK a upravit

http://s4.postimg.cc/oqkmt6pmh/2201_rsd.jpg

Web

Re: Názor na korekčák NE025

Ahoj  "reeb",dík za radu,oslovil som telefonicky  Jožiho,DPS-ka na korekčák by mi po dohode poslal,akurát sa chcem ešte spýtať na jednu vec.NE025 môžem mať za 5 eur už aj zostavený,ale o to mi tak ani nejde,má to nejaký význam zapojovať kvalitný korekčák od Jožiho alebo z EZK na zos. s STK 4050V so skreslením 0.08% na 1 kHz popr.0.1% pri 20 Hz-20kHz? Skreslenie bude vždy asi 0.1% aj pri High-End-ovom korekčáku,že?Ide mi o to,aby som zbytočne nestaval kvalitnejší korekčák a potom zistím že zvukovo a hlavne skreslenie bude to isté,lebo ma vyššie skreslenie  STK. S STK-čkama som spokojný,ale tranzistorák som nechcel stavať kvôli nedostatku miesta v šasi od pôvodného zosíku a na domáce Hi-Fi to stačí.A ešte jeden dotaz,ako je to so skreslením,známi mi tvrdí že výsledné skreslenie bude vždy vyššie ako skreslenie samotného STK-čka,lebo skreslenia sa vraj sčítávajú  korekcií a koncáku.  sad:(:(                                                                                                                                                                                                                                                      "Prosím" za radu a názor aj p.Sinclaira.............................................dík.

Re: Názor na korekčák NE025

Já bych to nijak nehrotil, určitě bych vybíral z toho co postnul Reeb. Kvalitnější korekčák není nikdy na zmar. A až budeš chtít, postavíš si k tomu časem i solidnější konec.

(upravil sinclair 8. 7. 2011 12:16)

Re: Názor na korekčák NE025

Postav ten korekčák od Jožiho, vypadá dobře a nech si od Jožiho poslat i potenciometry, protože ty běžně prodávané čínské ti nebudou do desky pasovat.
Pokud máš STK4050V a není to originál asi tak za patnáct stovek, tak na zkreslení 0,08% zapomeň. Ty o polovinu lacinější jsou z druhovýroby a nejsou trimované na nejnižší zkreslení. A nepřeháněj to s napájením toho STKčka, v případě průrazu se to dost prodraží...

Web

Re: Názor na korekčák NE025

Sorry, že se Vám sem do toho seru, ale mám dotaz na Leoše:
Doufám správně, že teslácká řada TP16x do desky od Jožiho pasuje ?
Já ty poty zrovna předevčírem objednal od Krčmáře...

Web

Re: Názor na korekčák NE025

voltiku: Ty by tam pasovat měly. Pokud se dívám pozorně na Jožiho fotku osazeného korečkáku, tak použil právě je.

Re: Názor na korekčák NE025

Akorát je potřeba objednat TP169A, nikoliv jen TP169. TP169A s tím Ačkem má vývody do plošáku, kdežto normální TP169 má pájecí očka.

Web

(upravil voltik 8. 7. 2011 23:39)

Re: Názor na korekčák NE025

V pořádku, mají tam fotky, takže dobrý - v pohodě ...

TP160A 10k/N
TP163A 2 x 10k/N
TP169A-6 2 x 50k/N

Web

Re: Názor na korekčák NE025

Ahojte,tak díky moc vrhnem sa na ten Jožiho korekčák,len musím ho ukecať na tie poťáky,vravel že plošáky mi može poslať,ale súčiastky si musím zohnať a hlavne tie poťáky,tie STK-čka som kupoval od jedného pána tak pred ôsmimi rokmi,on ich nakupoval vo veľkom od fy.AMIS.

Re: Názor na korekčák NE025

A ešte by som poprosil o radu:medzi čo mám zapojiť subsonický filter,buď medzi gramo a korekcie,alebo korekcie a koncák?,dík..;)

(upravil voltik 9. 7. 2011 17:03)

Re: Názor na korekčák NE025

Když se tak ptáš, nevěřím že desku od Jožiho dáš dohromady. Má to malé pájecí plošky, což sám uvidíš

Mnoho štěstííí tongue

Web

Re: Názor na korekčák NE025

Kam chceš,jen né mezi koncák a reproduktory smile

Re: Názor na korekčák NE025

Ahoj voltik,prečo neveríš,pretože sa pýtam kam vhodnejšie umiestniť sub.filtr?

Re: Názor na korekčák NE025

Místo českých potenciometrů nejdou čínské narvat ani náhodou, má to úplně jiné rozteče vývodů drah /tuším je ten rozdíl až 7,5mm/. Budeš muset zkusit ty teslácké objednat v EZK, nebo ukecat Jožiho, ať Ti je třeba i za vyšší cenu prodá - jednoduše proto, že ony sice v ES Ostrava jdou normálně objednat, ale až od 10ks nahoru a to by se Ti asi nevyplatilo.
Jediné řešení by bylo, objednat to po 10ks z Ostravy a zbytek odprodat Jožimu, on už to spotřebuje.

Web

Re: Názor na korekčák NE025

Ahoj sinclair,včera som akurát pozeral na tie poťáky v EZK a asi ich aj objednám,budem rád keď mi aspoň"Joži"pošle na dobierku tie plošáky na korekčák.

Re: Názor na korekčák NE025

Zabudol som sa Ťa ešte spýtať,či môžem v Jožiho korekčáku nahradiť pôvodné NE5532 za NJM4580 v tom istom púzdre ?,mám 7ks doma nevyužitých,dík

(upravil mat00 11. 7. 2011 16:51)

Re: Názor na korekčák NE025

Skús si ich porovnať vnútorné zapojenia tých operákov a závery si vyvodíš aj ty sám:)
[url=]http://www.datasheetcatalog.org/datasheet/newjapanradio/ae04056.pdf[/url]
[url=]http://www.datasheetcatalog.org/datasheet/fairchild/NE5532.pdf[/url]
Podľa schém vnútorného zapojenia, by sa mal dať použiť, ale treba dávať pozor na napätie. NJM má podľa datasheetu max napájanie +- 18V. NE5532 zase +- 22V. To som len prečítal z datasheetu. Možno je to zle, nech sa vyjadria skúsenejší big_smile
Trocha OT. Nauč editovať príspevky, namiesto písania príspevkov pod sebou. Je to len dobrá rada, nechceš BAN smile

Re: Názor na korekčák NE025

No ono je pro běžné použití asi zbytečné operáky dusit plným dovoleným napětím, bohatě stačí 2x15V, pouze pro speciální aplikace, kde je potřeba co největší výstupní rozkmit, se napájení dává tak o volt pod dovolenou hranici z datasheetu. Dělá se to např. v ekvalizérech a mixpultech kvůli maximální přebuditelnosti vstupu, to ale pro domácí použití vůbec není třeba, takže klidně stačí i 2x12V a pořád se to bude chovat slušně.
Místo NE5532 můžeš dát NJMka, ale jestli to nejsou originály, tak to holt asi bude šumět.
Originály v pouzdru DIP8 měl Alan Kraus, ale běžně koupeným v nějakém megastoru typu GME bych moc nevěřil.

Web