Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 2 z 2)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Aldax SPV 100P 215+

  Stránky: ««« 1 2

RSS

Příspěvky [21 až 29 z 29]

(upravil sinclair 2. 7. 2011 10:22)

Re: Aldax SPV 100P 215+

Možné to je.
Nestabilita zesilovačů obecně bývá způsobena špatnou kmitočtovou kompenzací rozkmitového, nebo budicího stupně.
Neměl jsem dát na rejpání a přichytralý kecy Ondřeje Plachého, který "navrhl" pro zesilovač SPV100P novou kompenzaci, aniž by zesilovač vyzkoušel do komplexní zátěže nebo alespoň paralelního RCčlenu. Já jsem už potom také neměl čas něco zkoušet, ale zcela betonovým faktem zůstává to, že dokud se do kompenzací nerejpalo, tak jak jsem je měl nastavené já, žádné koncové tranzistory neodcházely.
To jenom pan inženýr Plachý potřeboval udělat na chvíli chytrého a "poradil nám". Měli jsme ho rovnou poslat do prdele a ne se s ním bavit o zesilovači, který byl vyzkoušený do komplexu, kondenzátorů a dokonce i 100W výstupního transformátoru na 100V linku.
Do té doby, než se vyměnily kompenzace, nic neodcházelo a pokud majitel stavebnici správně sestavil, funguje mu dosud.
Měl jsem dost hodně dobrých důvodů nechat zesilovač raději pomalejší, případně ještě zmenšit hraniční kmitočet vstupního RC článku.
Lidi jsou hovada a někteří nedokážou zapojit ani potenciometr, případně na konektoru prohodí živý se stíněním, k tomu připočítejte bordel, co leze ze zvukovek počítačů a na neštěstí je zaděláno.
V mnoha věcech vím moc dobře co dělám a proč to dělám a nemělo mě rozhodit rejpání jakéhosi inženýrka, který to, co navrhl, ani pořádně ve všech režimech nevyzkoušel. Od nějakého data půjdou do zesilovače zpátky kompenzace, které tam byly původně a se kterými zesilovač fungoval naprosto bezproblémově.
Inženýrci ať si staví zesilovače s šířkou pásma třeba 2MHz, ale Aldax nechte na pokoji. Jsem zvědav, kdo z místních inženýrků by si dovolil tímto způsobem rejpat do stavebnic EZK nebo jiných firem. My jsme dělali to, co prošlo spoustou hodin zátěžových testů a budeme to dělat zase. Nebudeme kvůli pár blbým voltům na mikrosekundu připravovat lidi o peníze tím, že necháme zesilovač průchozí i pro ten bordel, co leze z PC.
Další věc je, zda dotyčný vůbec umí zapojit potenciometr hlasitosti /divili byste se, ale spousta lidí to neumí a jenom nás otravujou mailama/ a zda je skutečně správně připojen živý a zem na vstupním konektoru.

Web

Re: Aldax SPV 100P 215+

Já například otravuju v jednom kuse big_smile Ale když sem blbej, tak musim platit big_smile

Re: Aldax SPV 100P 215+

Ďakujem Vám za rady smile idem teda vyskúšať pozrieť riadne spoje a všetko premerať vrátane správnej polarity a podobne smile Dám vedieť ako to dopadlo .

Re: Aldax SPV 100P 215+

Jaký byl SR před a po úpravě kompenzací?

Web

Re: Aldax SPV 100P 215+

Tak zosilňovač som kompletne prepájkoval, pomeral tranzistory aj diódy a všetky sú podla multimetra v poriadku. Výsledok skoro bez zmeny, akurát že odpor je stále studený vôbec sa teda nehreje ani nič podobné. Akurát hlasitosť sa nezmenila. Reeb čo myslíš pod pojmom SR?
Sinclair ešte mám jednu otázku. Mohol by si mi napísať aký odber prúdu má zosilňovač na jednotlivé vetvy pri 4 a 8OHM reproduktore?. Ďakujem.

Re: Aldax SPV 100P 215+

Slew rate - Rychlost přeběhu.

Připojuji se k dotazu.

Web

Re: Aldax SPV 100P 215+

odber kľudový rovnaký, resp ako sa nastaví smile) pri záťaži - v závislosti od signálu smile) čo je to za dotaz??

Web

Re: Aldax SPV 100P 215+

Mal som namysli odber prúdu zo siete pri záťaži. pri plnom výkone kolko to má odoberať smile

Re: Aldax SPV 100P 215+

Prosímtě pošli to někomu. Takhle to akorát posereš úplně. Nebo alespoň využij nabídku co ti tu někdo dal ohledně měřícího zázemí. Beztak tam máš nějakou prasáckou zemní smičku v kabeláži kvůli které to kmitá a možná i prohozenej živej se zemí jak psal Leoš..:lol:

Příspěvky [21 až 29 z 29]

  Stránky: ««« 1 2

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Aldax SPV 100P 215+

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£