Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 2)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » nový receiver - co vybrat?

  Stránky: 1 2 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 35]

(upravil Dix.Prodejce 30. 5. 2011 5:52)

Téma: nový receiver - co vybrat?

Ahoj,
plánuji nákup nového AV receiveru k mým budoucím novým VMAII (později ve formátu 5.0). Váhám však, co koupit.. Dalece uznávám značku Harman Kardon, model AVR 255 je ve srovnání s vyššími modely této značky velice výhodný. Luxusní značka a výborné recenze jsou něco, co mně hodně láká.. Bohužel, 50W na kanál při 8 ohmech mi nepřijde jako kdovíjaká hodnota.. viz zde:

http://www.mall.cz/av-prijimace-zesilov … on-avr-255


Naproti tomu přemýšlím o receiveru Marantz SR 5300, jejichž kvalita je prý srovnatelná s Harmanem.. Problém však vidím v tom, že na trh nastoupil už někdy kolem roku 2003 a tedy kus, který mám vyhlédnutý, je asi pouze skladovým doprodejem (proto asi ta cena, kdoví, zda má v dnešním porovnání opravdu hodnotu ve výši původní ceny).. Hlavním plusem však je výborných 90W na kanál při 8 ohmech..
Viz. zde:

http://www.elektrofresh.cz/Vyprodej/Mar … -5300.html

Co byste tedy poradili? Dosud jsem používal Onkyo, ale nemohu se zbavit dojmu, že toto jsou značky o třídu výše.. Chtěl bych něco v cenové relaci ideálně kolem 10 tisíc (= zlevněné, či použité), pokud to nepůjde jinak, max. do 20-ti... Běžně nad receivery v cenové relaci do 20 tisíc neuvažuji, nicméně ačkoli ten Marantz stál původně skoro 25 tisíc, pořád se mi objevuje otázka, zda by dnes v porovnání s tím novějším Harmanem (ač stojí méně) vůbec vyhrál, či zda už trošku bude zaostávat..

Nanejvýše bych byl ochoten investovat do vyššího modelu od Harmanu, AVR 360, viz zde:

http://www.mall.cz/av-prijimace-zesilov … 0?v=435603

.. ten už má zlacené vstupy a pár dalších vychytávek + opět nepříliš oslnivých 55W na kanál (čili o pouhých 5W více, než u AVR 255).. Nevím, zda by se v porovnání s 255 vyplatil, vzhledem k tak (na první pohled) malému rozdílu, ale velkému cenovému rozdílu..

Předem všem děkuji za rady smile

(upravil Milan 30. 5. 2011 7:54)

Re: nový receiver - co vybrat?

Rači si zatím zpívej a šetři. Nevím, co by sis od tý 575 pomohl.

Web

Re: nový receiver - co vybrat?

další názor, či doporučení jiného stroje? smile

Re: nový receiver - co vybrat?

... další názor? "Luxusní značka a výborné recenze ..." leckoho odůvodněně odrazují. Jste-li toho schopen, budete muset vyrazit do terénu, a poslouchat, poslouchat, poslouchat ... porovnávat a utvářet vlastní názor založený na experimentu, trpělivosti, znalostech a postupně i zkušenostech.
Tento názor se opírá zejména o subjektivitu procesu slyšení, neřku-li jeho zprostředkování. Mnoho zdaru!

Re: nový receiver - co vybrat?

doporučuju koupit Xonara ST s přídavnou H6, klidně dát lepší operáky a nacpat to do analogout něčeho starýho, co třeba neumí ani DD. Třeba nějaký starý Onkyo Integra. Dá se koupit i za bůra. Každopádně AVR pod 20kg bych se vyhnul obloukem. Nebo si to můžeš koupit dělený. tohle bych s klidnym svědomím doporučil. Pokud ti nebude vadit jen SW regulace hlasitosti, nepotřebuješ ani předek. Pokud to vadit bude, sehnat kinovej předek na ebay není čádnej problém i v nízkejch cenách. Vytunit se dá téměř vše. Já to mám takhle a vyměnil sem to za Denona avr3806 a docela sem si pomohl...Mám teď v merku něco jinýho, takže zvukovku asi budu prodávat, kdyby náhodou...
http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod … lu-x-100w/

Web

Re: nový receiver - co vybrat?

Mě ta 3806 na filmy připadá super...:) Je ale fakt že na stereo poslech je to nic moc.

Re: nový receiver - co vybrat?

děkuji za tip smile
Pokud bych přesto chtěl něco nového, co bys mi doporučil? Neberme teď na cenu zřetel, třeba bych sehnal něco použitého v rámci rozpočtu.. Každopádně v relaci nad 50k nemá smysl cokoli hledat, to už je kapku moc

Re: nový receiver - co vybrat?

V rámci rozpočtu by ses možná vešel i do takového NADu T773 nebo T774, což jsou nabušené mašiny s obrovským výkonem, dobře dimenzovaným zdrojem a hlavně v režimu stereo nešumí, tak jako většina levných AVR receiverů kolem 20.000Kč. Navíc NADy vynikají trvanlivostí a výbavou pro periferie.
Řadě T751-T754 se vyhni, tak už jsou kompromisy, projevující se v poruchovosti, hlavně u modelu T753 do určitého výrobního čísla, od jisté série už tam byla provedena úprava řídící desky, která snížila poruchovost na minimum. Doporučuji tedy T774, nebo pokud máš trochu víc peněz, tak T775. Pokud rozumíš elektronice, mohu ti na mail poslat servisní dokumentaci např. od modelu T774, aby sis udělal obrázek, jakou to má výbavu a jak je tam vše řešeno. Nicméně pohledy do útrob těchto mašin i servisní a uživatelské manuály se dají sehnat na netu, takže žádný problém. T774 je vysloveně nadčasový stroj.

Web

(upravil Milan 30. 5. 2011 15:12)

Re: nový receiver - co vybrat?

RIX: Na filmy určitě, ale i ty zní líp na tom, čím sem to nahradil. Každopádně kdyby to chtěl jen na filmy, jako ty, proč ne. Nicméně mám pocit, že přes to chce poslouchat i muziku

Dix: Pokud bys chtěl něco nového, buď se smiř s tím, že to nebude stát za moc slušně řečeno nebo za to tvrdě zaplatíš. Nad rámec kategorie, kterou si uvedl a to se myslím nestane.

sincair: To je asi dobrý řešení, ale mám takovej pocit, že to bude jako s bednama. Nejdriv tu řeší (a 15lidí s ním...), jak si postaví 3 way se SS Clasic a skončí někde úplně jinde. Bude to stejnej scénář odhaduju. Velký voči, ale pade v nedohlednu a s ohledem na to co postoval silně pochybuju, že najednou koupí něco za 5x tolik než původně chtěl....

Web

Re: nový receiver - co vybrat?

Hmm, k VMA II bych každopádně nekupoval AV receiver za deset ani patnáct tisíc (nový). Podívej na hifibazar.cz http://hifibazar.cz/detail.asp?id=1753  Jsou to sice jeté mašiny, ale nějaký pátek ještě pojedou (záruku máš  1 rok). Když už, bych chtěl AV receiver a nemám např. 30.000 Kč, tak bych se asi obrátil na zmíněný bazar wink

Web

Re: nový receiver - co vybrat?

Milan: Co máš za kinovej předek? Mě osobně sere na řešení anelogu ven z PC a do zesu to,že člověk přijde o ty nastavovací možnosti co má AVR. Kdyby existoval nějaký SW,který by simuloval AVR v pc a uměl obsluhovat výstupy stejně jako AVR,bylo by to OK.
Jinak ten roteláckej pětikanál OK,ale není lepší to zbastlit? Podle mě bude i 5x symouš lepší jak toto.....

Pohled dovnitř mě totiž moc neuklidňuje.....

http://i184.photobucket.com/albums/x4/t … C04080.jpg

(upravil Dix.Prodejce 30. 5. 2011 20:13)

Re: nový receiver - co vybrat?

@sinclair: Děkuji za tip, ovšem jak píše Milan, opravdu je to hódně drahé.. Vlastně jsem si tady, jak Milan píše, naplánoval komplet projekt beden, které jsem si hodlal postavit.. Bohužel, musel jsem čekat, až budu moci nastoupit na nové místo.. V rámci tohoto čekání jsem neměl mnoho peněz nazbyt a dříve, než jsem byl schopen zaplatit měniče, které jsem měl u jednoho člena rezervované, měniče se rozhodl použít do vlastního projektu.. Poněvadž šlo o poměrně neobvyklé kousky, celý projekt šel do kýblu, nicméně ačkoli mi bylo líto toho času a zároveň času, který nad mým projektem strávili ostatní, došlo mi, že je to tak možná lepší, neb mimo sestavy zároveň musím koupit nový notebook s příslušenstvím (cca. 30 tisíc) a abych pořád nemusel do práce používat MHD, plánuji nákup auta, proto spolu s novým receiverem a dalšími věcmi by mně nakonec stavba vyšla asi na 100 tisíc a to si vážně momentálně nemohu dovolit..
Proto abych upřesnil požadavky a použití receiveru:
hodlám jej používat na filmy, ale převážně na hudbu.. Poněvadž si budu pořizovat noťas, sladké časy dobrých zvukovek mi skončí a tak přes PC nebudu hrát asi vůbec.. Proto si hodlám koupit nějaký lepší CD/DVD přehrávač.. Požadavky na zvuk nemám kdoví jaké, neb ačkoli jsou VMA II zajisté výborné (proto jsem se pro ně také rozhodl), není to špička a tudíž není zapotřebí nic extra luxusního za desítky, ba stovky tisíc.. Zvukově velmi příjemným bylo to mé Onkyo, prodávám jej z toho důvodu, že jej momentálně budu přesouvat a ovládání bez D.O. by bylo velmi nepohodlné - sám jsem závadu neobjevil a oprava D.O by vyšla tak na 1500 - 2000Kč, což je vzhledem k celkové hodnotě receiveru trošku mimo (prodávám jej spíše tedy někomu, kdo D.O. nepotřebuje).. Poněvadž to není nejnovější stroj, očekávám o něco lepší nabídku dekodérů a různých vychytávek, nicméně zvukově mi dostačoval.. Čili hrál-li by ten Marantz, či Harman/kardon lépe, než to Onkyo, budu spokojen, ačkoli to nebude špička (pokud bude výkon 55W/ kanál stačit?).. Hudební sluch myslím mám, ale asi jsem spíše nikdy neslyšel dokonalou kombinaci špičkových beden a špičkového zesilovače, proto mi něco lepšího ani nechybí a tak bych se opravdu rád vešel do té hranice 20 tisíc (klidně za něco použitého), přičemž opravdu chci receiver.. smile

Re: nový receiver - co vybrat?

Díval jsi se na ten hifibazar?

Web

Re: nový receiver - co vybrat?

z toho co maj na hifibazaru bych si já vybral asi http://hifibazar.cz/detail.asp?id=1755

Web

(upravil Dix.Prodejce 30. 5. 2011 21:25)

Re: nový receiver - co vybrat?

koukal, koukal, přemýšlím a srovnávám smile
Když se ještě vrátím k Harmanu, AVR 435 by také nebyl to pravé?

http://www.hifimarket.cz/shop/detail.asp?product=33071

Když jsem se pídil, dostal jsem na něj moc hezkou cenu (na to, že stojí běžně kolem 32 tisíc).. Harmanu se pořád tak nějak držím proto, že jsem kdysi jeden slyšel a v kombinaci s bednami (JBL) jsem byl docela unesen a to mi JBL nepřijdou jako kdoví co..
To Onkyo mi přijde hodně podobné tomu, co jsem měl (mám), vesměs je to asi totéž, jen vyšší řada, rok odpovídá

Re: nový receiver - co vybrat?

no a vyšší řada neznamená pokrok?
já tam kupoval HK a jsem spokojený. můj má 7*70W RMS do 8mi takže to bohatě stačí
u HK se mi líbí, že výkony uvádí pravdiví- při vytížení všech kanálů a né jen jednoho jako ostatní výrobci. třeba u filmů když jsou akční scény tak nejde všechen zvuk jen do jedný bedny, ale většinou do všech.
nevím jak ostatní, ale já koukám hlavně na příkon a ten má na hifibazaru do 15ti tisíc nejlepší to onkyo. i když okolo 700W příkonu taky nemůže odpovídat tomu výkonu co udávají...

Web

(upravil Dix.Prodejce 30. 5. 2011 21:34)

Re: nový receiver - co vybrat?

no, já sem se právě ptal Martina (ještě jsem nedostal odpověď), jaký výkon na kanál doporučuje.. Faktem je, že HK má sice "jen" 65W/kanál, zato má více zdrojů napětí a tím, jak píšeš, má údaje pravdivé.. mé současné Onkyo má 70W/kanál, nicméně domnívám se, že narozdíl od HK nemá tu rezervu a dochází k celkovému zkreslení napříč všemi kanály.. Poté, co jsem HK kdysi slyšel byl vždy můj sen pořídit si jej a když jsem dostal nabídku za třetinu původní ceny, hodně o něm uvažuji..

(upravil kazzatel 30. 5. 2011 22:04)

Re: nový receiver - co vybrat?

Ty jsi Prodejče taková královna Koloběžka První - oblečená-neoblečená, sytě-hladová, ale hlavně bohatě-chudá...lidem tvých představ lze doporučit jediné, ono staročesky jadrné: Bez peněz do hospody nelez! Chudák holka, kterou jednou ukecáš, moc srandy s tebou neužije, každej pěťák desetkrát otočíš a ještě k tomu budeš podávat ubrečený vysvětlení...:lol:

(upravil Dix.Prodejce 31. 5. 2011 9:47)

Re: nový receiver - co vybrat?

Každopádně všem děkuji za rady, nakonec jsme se někam dopracovali a tak budu přemýšlet, zda koupit to Onkyo tx-ds 989, či HK AVR435 .. nutno uznat, že se mi to Onkyo líbí čím dál tím více a možná můj sen o HK nechám být (bojím se jen, zda mi to Onkyo nabídne dostatečné moderní funkce pro nastavení vzdálenosti a celkových efektů beden, pro kompatibilitu s DVD, apod.).. Porovnám si všechny údaje, které najdu a vyjde-li to Onkyo lépe, nemá smysl jít bezhlavě za něčím, co není lepší smile
EDIT: no, musí se nechat, že je to Onkyo opravdu lepší.. Otázkou je, jak dlouho bude k dostání, stojí docela dost a hned jej koupit nemohu (uvidíme, jaká bude výplata a co mi z ní zůstane).. ale vážně asi pro něco stál tolik, kolik stál..

Re: nový receiver - co vybrat?

RIX: JIstě, to je klidně možný, ale tak otázka přece nestojí. I kdyby byl 5xSymouš lepší, címž si zase tak úplně jistej nejsem, tak seš schopnej ho postavit s krabicí za 6000? Klidně bez práce, berme to jako koníčka. Jám myslim, že nejseš. Nevím no, chápu, že tě pohled dovnitř tolik neuspokojuje, ale já zase můžu říct, že mě pohled do tý 985 uspokojuje podstatně víc než do 99% AVR do pade. Nebo pohled do tý 3806 se ti líbí? Vžydyť se to nedá porovnat....Jak jsme se bavili, na filmy dobrý, ale ne hudbu?
http://gallery.markheadrick.com/home-th … 06_inside/
Pokud jde o předek, tak já blb sem to podcenil. Koupil sem Sony EP-90ES na UK Ebay, nechal v něm vyměnit operáky a přívodní šňůru a teprve pak zjistil, že analog in je fakt pouze Bypass a nefunguje volume (nechápu praktický využití) a že je tam něco rozbitýho. Takže na kino zatím jedu přímo z karty do Rotelu RB 976mk2 v můstku 3x150 na centr a SR, FR RHB-10, jako u sterea.
Kazzatel: Výstižné:-)

Web

Příspěvky [1 až 20 z 35]

  Stránky: 1 2 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » nový receiver - co vybrat?

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£