Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Co je to za výstupní trafa?

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [11]

Téma: Co je to za výstupní trafa?

Ahoj,
sehnal jsem dva výstupáčky 1PN 676 40.1.

Neví někdo, od čeho jsou (tipuju nějaké gramorádio), popř. nějaké parametry? Mělo by to prý být k nějakým ECL86 nebo EL84. Podle velikosti bych to viděl možná spíš na ECL86. Ve Výstupních transformátorech od Slezáka jsem tenhle transformátor nenašel. Díky

foto:
http://s4.postimg.cc/4f1h8fqrd/931_001m.jpg

Web

Re: Co je to za výstupní trafa?

Vystupak pre ECL86/4R pouzity napr. v Tesla LE680A-5

(upravil sinclair 6. 5. 2011 15:49)

Re: Co je to za výstupní trafa?

Na ECL86 se vyprdněte, když tak dvě a dvě paralelně v pushpullu, jinak to má hovno výkon. A hlavně měřit a měřit - většinou bývá u použitých kusů pentodová část úplně vyšťavená a taková lampa je pak na prd.

Web

Re: Co je to za výstupní trafa?

Nu popravdě jsem rád, že jsem vůbec po dvou letech konečně sehnal dva stejný výstupáky za trochu rozumnej peníz smile

PCL86 se mi tam moc nechce dávat, ale mám jich dost, tak se snad dvě najdou.
Pak mám ještě 6P3S, ale to je jak s kanónem na vrabce..

3W jsou málo, to vím, holt to budu mít na tichej poslech.
Plánuju to jako stylový zesilovač ke gramofonu.
Sehnal jsem celkem slušný 10W širokopásmáče, přidám k tomu nějaké tweetry, a budou bedničky jak víno. smile
Ještě mít ten čas.. smile To bude longrun projekt smile

Web

Re: Co je to za výstupní trafa?

Pouzi EL84, alebo ak mozes aj ruske 6p6s (6V6), tiez s nimi zamyslam nieco spachat smile

Re: Co je to za výstupní trafa?

Tady je ten příklad, jak jsem psal, že rusáci opajcovali co se dalo. 6P6S je do detailu opajcovaná 6V6, 6P3S je zas perfektně opajclá 6L6 a tak by se dalo pokračovat...je jen velmi málo lamp, které rusáci vymysleli sami. Ne že by se jim to nepovedlo, to se zas nedá říct, ale je jich málo. Třeba taková 6N1P ve světě ekvivalent nemá a to ani přibližný, 6N6P také. Dvojtriody a usměrňovačky uměli rusáci dobře.
Ale už 6N2P je 12AX7 se žhavením 6,3V smile
Usměrňovačku 5C4S jsem dával místo GZ34 a byla dokonce lepší, byl na ní menší úbytek napětí a dýl vydržely.

Web

Re: Co je to za výstupní trafa?

5c4s mozem potvrdit. Leosi, vysvetli mi jednu vec, preco kazdy udava 6n1p ako ekvivalent E88CC, pricom to je totalna blbost, ekvivalent E88CC je predsa 6n23p. WTF?

Re: Co je to za výstupní trafa?

Protože jsou holt někteří blbci.
6N1P je vysloveně nf výkonná trioda, ostatně to píšou v datasheetu, 6N23P jako eq evropských ECC88 tady mám taky hafo a jsou mi k ničemu, já osobně velmi nerad vidím ECC88 v nf zapojeních. Ta flaška byla vyvinuta a určena pro něco úplně jiného, asi jako PL509 do konových stupňů, takový píčoviny dělá jenom Hlava a jemu podobní. Viz třetí svazek "Mimiaturní elektronky", kde se o ECC88 a E88CC či PCC88 píše podrobně, napsali pánové Deuttsch, Kubát a Musil, je tam řeč i o PL36 a PL81. PL81 bych až tak nezavrhoval, je to poměrně výkonná elektronka, která si nechá dost líbit bez ztráty emise.
Jednu dobu, když nebyly EL34, tak jsme v MUSICech 70 přepojovali patice a osazovaly se tam EL36 a vydržely véélmi dlouho. PL/EL/36 je taková elektronka napůl cesty nf, napůl cesty spínací, totéž PL81, jen mě tam serou ty čepičky. Se 6xPL81 jsem dělal 50W kombo a pokud vím, s původními lampami hraje dodnes.
Což nemůžu říct o elektronkách výroby JJ, speciálně EL34, které v blbém Regentu 30H /30W/ vydržely asi jen kousek po záruční lhůtě, normálně ohluchly, ztratily emisi, přitom v R30H je na anodách asi jen 400V, g2 o fous méně a předptí se tam získává spádem na katodovém odporu, který topí jak šaleny:-)
A jěště ke všemu je má předražené. Koupil jsem si od něj ECC99, chtěl jsem s tím dělat konec na sluchátkáč a varuju všecky - je to flaška na hovno a ještě ke všemu mšl můj kus rozdíl v systémech asi 25%, což je na paralelní spojení k nepoužití.

Web

Re: Co je to za výstupní trafa?

Dakujem za potvrdenie. Mne osobne az tak E88CC nevadi, na nejaky vystup ako kat. sledovac je to myslim dost pouzitelna lampa.
PL509 je podla mna, lampa vhodna do komba, na seriozny posluch asi nie.
Na internete som nasiel peknu schemu od nejakeho rusa so 6p13s/6p31s (ekv. EL36), uz na nu dlhsiu dobu pokukujem, len kedy sa k tomu dostanem nevedno.
S EL81 mam rozpracovany jeden projekt, myslim ze som to kedysi aj s tebou riesil, brzdia ma akurat vystupne trafa.
Co sa tyka ECC99 a JJ vseobecne, nie si prvy co sa na to stazuje. Ale zato viem urcite ze 6n6p ich prevalcuju plnou parou, a to nielen vydrzou wink JJ robi dobre usmernovacie lampy, a co som sa dopocul, tak este dost vydarene su KT77 a KT88. Osobne som s nimi ale cest nemal, tak neviem potvrdit, ani vyvratit.

Re: Co je to za výstupní trafa?

Co se tyce JJ tak myslim povedeny jsou i 300B,ikdyz KR 300B mi hraji jasne lepe...s malejma signalovejma JJ zkusenosti nemam,po vsem co jsem slysel je ani zkouset nehodlam....mam dobry zkusenosti s ruskyma 6N1P a 6N6P.Zkousel jste nekdo E80CC ja na ne hraju a je to naprosta spicka,myslim ze podle ni rusove opajcovali 6N6P...nevyhodou je cena...

Re: Co je to za výstupní trafa?

Když jsme tu toho, zkoušel někdo výstupák v katodě?

Web

Příspěvky [11]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Co je to za výstupní trafa?

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£