Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 2 z 3)

Audioweb.cz » PA a zvukařina » Stavba subu 15", 18" návrh, plánek?

  Stránky: ««« 1 2 3 »»»

RSS

Příspěvky [21 až 40 z 51]

Re: Stavba subu 15", 18" návrh, plánek?

U nás v areálu ČSAD je firma, která ozvučuje ... Venku měli ozvučnici (bandpass), kterou dodělávali (povrchovka, broušení, atd ...). Vypadala hodně dobře, byla to nějaká kopie (nepamatuji si název) se dvěma 21'' od B&C. Když tak se zeptám co to bylo.

Web

Re: Stavba subu 15", 18" návrh, plánek?

Ahoj Arture,
Co jsem našel na webech osazuje je Aura Audio XD18 http://www.auraaudio.fi/xd18  plánek na ní nemám ale třeba ho seženeš a jak píšeš neodymium magnet cone driver, 5.35” voice coil. Dále tyto reproduktory osazuje firma BassMaxx  http://camelaw.com/bassmaxx_reflex_subs.html  .  Martin audio je osazuje do  WS 18X a WS218X ale tu levnější řadu 18HP1020. Nevím co má Oťas proti Faitalu já je také používám, ale 15" 15FX560 měnil jsem je za PHL v Zecku ASP a jsou super. Pokud by stály za  "píp" nebudou je používat takové firmy jako je L-Acoustics, Martin Audio, Nexo a mnoho dalších

Re: Stavba subu 15", 18" návrh, plánek?

Díky Karle, ta Aura se nám taky zamlouvá alespoň teoreticky, a přesně jak říkáš Faital používá více top firem a určitě ví proč. PS mám doma navíc 2x ASP 12.1 od Zecku.

Re: Stavba subu 15", 18" návrh, plánek?

Co tak ty repra změřit a ne tady furt žvanit jako jehovisti "já jim prostě věřím, kamarádi by mne nepodvedli, atd. atd. "?

Stejně jak to bude úspěšné budeš vědět za 5 let. A když se oháníš výrobcem, který to používá, zkus si zjistit statistiku poruch smile.

Web

Re: Stavba subu 15", 18" návrh, plánek?

Otas, Sendy... Že jste to doposud neznali je ale váš problém, dělají to v Itálii už několik desítek let, jak by se mohli za stejnou ne-li vyšší cenu oproti jiným značkám na trhu udržet? To, že to neprodává prodance neznamená, že se to neprodává jinde dobře nebo že to není stejně kvalitní a spolehlivé.

Xdam 28 mm: nenapadlo, že je to v jednom směru?
Příkon 1600 W: poslední technologií chlazení se toho asi holt dá dosáhnout i na té 4", ač na to taky koukám...

Re: Stavba subu 15", 18" návrh, plánek?

Antonio, já o té firmě vím dost dlouho, a na nějaké jejich 15" hraje několik barových muzikantů od roku 2009 a žádný zázrak nenastal roll.
Život mne naučil zdravou nedůvěru k věcem, které nemají dostatečně širokou servisní základnu, a upřímně řečeno všechny italské firmy jsou co se týče přímé podpory zlý sen.

BTW, myslíš, že by Montarbo, Viscount, FBT nebo Faital udělaly automaticky díru do českého trhu, kdyby je distribuoval Prodance ?

Web

Re: Stavba subu 15", 18" návrh, plánek?

KarelFP: Jestliže firemní stránky hovoří o 4" repru (viz mnou vyhledaný odkaz výše) a v bedně je 5,35", pak tam asi ten reprák není, nebo kde je chyba? Nějak už mi asi nefunguje rozum.

Re: Stavba subu 15", 18" návrh, plánek?

Antonio přesně tak ! Pro některé pány je všechno co řeknu reklama, já nebudu nic měřit, nejsem k tomu vybaven a fundován, ale myslím, že když začal osazovat Faitaly pan Nexo a jiní tak si to určitě dobře změřili a vyzkoušeli. Samořejmě dovozce zajišťuje i servis, to info pro Otase, a neodym už podražil, já koupil za starou cenu.

Oťas jestlipak víš kde se vyrábí repráky B&C které používá NEXO ?? yikes

Re: Stavba subu 15", 18" návrh, plánek?

Skúsil som simuláciu BR podľa dát z datasheetu.. Niekde asi bude v dátach  "bota", pretože  v boxe cca 150l s fb=33Hz síce hrá dosť nízko, pekne rovno, ale s citlivosťou len cca 95dB halfspace, výrobca udáva 98... Bude potrebovať dosť "nakàmiť", ale 4" kmitačka je na pováženie pre 1600W AES.

Re: Stavba subu 15", 18" návrh, plánek?

Sendy: ty máš v té hlavě krapec guláš protože Faital Pro nevyrábí žádné reproboxy , ale jen reproduktory a ty firmy co o nich píšeš jsou výrobci reproboxů a vůbec nevím co tm dávají za … . BC a RCF jsou podle tebe špatné reproduktory? Pokud ne koukni se kde je vyrábějí a pokud někdo napíše že v Itálii se dělají špatné repráky tak by měl navštívit lékařské zařízení anebo si o tom něco přečíst a to nepatřím do smečky zvané Prodance. Pokud uznáváš výrobky USA například Eminenci nedal bych si jí ani do monitoru je to věc názoru třeba můj kamarád a největší kanec Blaža tvrdí že jsou nejlepší na světě.
Oťas: i já to nechápu ten průměr cívky, ale pochybuji že výrobce reprobeden bude mást zákazníky už jsem to četl i na americkém foru že je tam cívka 5,35" navrhuji počkat na Artura až je zničí může nám je změřit. Ohledně náhradních dílů když jsem kupoval ty FP 15FX560A ptal jsem se na náhradní kyt cenu jsem dostal jen ta dodací lhůta čtrnáct dní, ale zase výhoda že mě ho vymění.

Re: Stavba subu 15", 18" návrh, plánek?

AURA XD18 to je ono, nemá někdo plánek? POMOC!  Karle FP: pěkně děkuju, tu radost ti neudělám mad

Re: Stavba subu 15", 18" návrh, plánek?

Oťas: tak jsem zjišťoval ten průměr cívky. Najdeš to na fóru píše to tam přímo někdo od Faitalu jde o novinku a 4ohmovou verzi a ta má 5,35". Proto ta AURA XD18 co vyráběji Fini má 4Ohmy.

Re: Stavba subu 15", 18" návrh, plánek?

KarelFP napsal:

ale pochybuji že výrobce reprobeden bude mást zákazníky

No neviem, o tom boxe sa píše ako o 1x18", ale na stránke faitalpro je v článku s výrobcom boxu uvedené: "Our brutal Aura Audio XD18 subwoofer makes use of double FaitalPRO 18XL1600 woofers....XD18 will outperform any conventional double 18" boxes in SPL with much better sound quality and dynamic control" , výrobca udáva:Impedance: 4 ohms, Power handling: 2000 W..
Bude to nakoniec niečo veľmi  podobné, ako sem dal postol PetrV. ,http://www.splacoustics.cz/doku/S2000.pdf

Re: Stavba subu 15", 18" návrh, plánek?

Arture, vím, kde se vyrábí většina repráků většiny firem. A také bedny: i na NT 59 je Made in China.
KarelFP: Také mám své preferované výrobce a v názoru na Eminence se shodujeme. Bohužel v bednách skoro nemám ty své pravé (PD a RCF)..

Re: Stavba subu 15", 18" návrh, plánek?

BV: jo to máš pravdu, ale pokud se podíváš na stránky http://www.auraaudio.fi/xd18 najdeš tam že se jedná o 1 x 18" a přečti si http://forums.audioholics.com/forums/sh … hp?t=55307 kde píše nějaký dealer že musí zvětšit cívku že budou vyrábět 4Ohmovou verzi je to staré asi dva roky.
Oťas: ano dávám ti za pravdu že se výroba hodně věcí přesouvá do Číny, ale seriozní výrobce tam nepošle vyrábět to nejlepší co má, ale podřadné řady které pro danou firmu nejsou tak důležité protože číňan má za týden novou firmu a vyrábí kopie. Když píšeš o EAW přečti si také na jejich stránkách že v té fabrice kde vyrábějí NT59 pracuje asi 30 amiků, kteří na tyto věci dohlíží, protože pokud to nechají na číňanech mohou EAW zrušit. A koukni na stránky Faital Pro do jejich výrobní haly já jim věřím. Na youtube najdeš zajímavá videa jak z výrobní haly tak zajímavosti třeba firmu Doyle Audio, která také osazuje Faitaly můžeš se kouknou jak plavou v repráku rybičky http://www.youtube.com/watch?v=mizDhMgJGK8

Re: Stavba subu 15", 18" návrh, plánek?

Karle, Karle... možná mám guláš, ale v žaludku, a raději nechci psát, co máš v hlavě ty. mad

Nikde jsem nepsal, že Faital vyrábí reproboxy... jenom jsem napsal, že na jejich REPRODUKTORY hraje několik mých klientů cca 2 roky, něco v nových bednách, něco přeosazeno v sestavách, co je u barových muzikantů téhle ligy a věku dosud standart.

Nikde jsem nepsal, že B&C a RCF jsou špatné reproduktory... a vím, kde to vyrábějí.

Jestli chceš rozebírat, kde se vyrábějí Eminence a jaké jsou, tak to už máme doufám dávno za sebou jinde a nevidím důvod se k tomu zrovna vracet.


Ta jedna konkrétní poznámka byla Antoniovi, ne tobě.

Zkus napřed přečíst na co reaguješ a nedomýšlej si k tomu svoji omáčku, kterou pak musíš rozporovat a vyvracet.  uui

Web

Re: Stavba subu 15", 18" návrh, plánek?

KarelFP: Zas naopak nežij v dogmatech o Číně, i tam už vyrábějí špičkové věci sami ve svých firmách, vymývání mozků sdělovacími prostředky je u nás na úrovni. Vím o čem mluvím, v Číně jsem pár týdnů pobyl, i když už před 8 lety, i tehdy byl pro mne rozdíl toho, co se sdělovalo, s tím, jaká byla skutečnost, obrovský, zíral jsem...
I když od té doby jim vzrostl HDP na dvojnásobek a platy na trojnásobek, tak už toho tak moc nevím. A makat 12 hodin denně 7 dní v týdnu v naturelu jako Číňani nemám.

Re: Stavba subu 15", 18" návrh, plánek?

Nazdar bazar, jsem tady po delší odmlce a chtěl bych opět požádat o radu či názor do čeho osadit basové repro FAITAL PRO18X1600A, eventuálně jestli dva do bedny, nebo po jednom, hrajem živej bigbít, nahoře mam 3pásmo Zeck 1kw na straně, poradí někdo ??

Re: Stavba subu 15", 18" návrh, plánek?

Když už jsi rozhodnutý pro tyto měniče,tak si myslím,že by nebylo od věci je nechat odměřit,aby se ozvučnice postavily na míru.Čistě můj názor je,že bych při koupi taky bral v potaz nejen parametry,ale i to,kde bych to mohl nechat opravit v případě poškození.

(upravil artur 7. 2. 2012 9:27)

Re: Stavba subu 15", 18" návrh, plánek?

Ano souhlasím, a proto jsem reproduktory koupil u firmy která je dováží a poskytuje servis, nebudu jmenovat, protože tuhle debatu jsem tady vedl loni v létě a byl jsem napaden, že dělám reklamu atd. Koho to zajímá blíž najde si to lehce na netu, já jsem zjistil, že těmito repráky osazuje svoje výrobky fa BASSMAXX.

Příspěvky [21 až 40 z 51]

  Stránky: ««« 1 2 3 »»»

Audioweb.cz » PA a zvukařina » Stavba subu 15", 18" návrh, plánek?

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£