Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 2 z 2)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Vykopávka TESLA MONO 50

  Stránky: ««« 1 2

RSS

Příspěvky [21 až 26 z 26]

Re: Vykopávka TESLA MONO 50

Zravíčko panové mám taky jeden kousek MONO50 je v bezvadném stavu běží bez problémů jediné co mi vadí je ten 100v výstup.Chtěl bych poprosit sinclaira jestli by mi neposlal ten předpis na výstupní trafo 4/8 ohm? díky za odpověd

Re: Vykopávka TESLA MONO 50

Zdravím páni, rozhodol som sa oživiť trochu túto tému keďže nemá význam  zakladať novú o tom istom.

Cez víkend som nahrubo dokončil repas tohto staručkého zosilňovača. Dostal sa mi do rúk síce v kompletnom stave, ale nefunkčný.
Borec predo mnou sa pokúšal pripojiť 8 ohm reproduktor na spätnoväzobné vinutie čo pravdepodobne preťažovalo koncový stupeň až kým úplne nezlikvidoval koncové EL34. Tie mali emisie  0% a 20%,  niekoľko odporov bolo naokolo spálených a časom sa ukázalo, že sa rád rozkmitával.

Postupne som to rozoberal a zároveň čistil, vymenil všetky hnedé kondíky za ostravské ES alebo WIMA, odpory s divokými hodnotami, vstupné potenciometre nahradil novými originálnymi, pätice koncoviek, vypucoval šasi.... schátrané drôty mali miestami rozpadnutú izoláciu tak museli preč.
Filtre anódových napätí prešli menšou zmenou, keď som nahradil elektrolyty TC519 50+50 uF nemeckými TGL rovnakých parametrov. Na svoj vek majú rádovo menší zvodový prúd než zásoby TC ktoré sa mi nahromadili. Do koncového stupňa som osadil zatiaľ čerstvé JJ a uvidím či sa im tam bude páčiť. Mám odložený 1 pár tesláckych s 85% emisiou ale tie nechávam zatiaľ ležať.

Moja snaha je to dostať do plus mínus stavu aký je popísaný v servisnom návode, ale urobil som jednu zásadnú zmenu. Premotal som 100 V výstup na dnešné impedancie 4 a 8 ohm pri zachovní poradí sekcií primáru, ZSV a sekundáru. Chcem to občas zapnúť na nenáročný posluch takže po ďalšom prevodnom trafe na ktoré nemám navíjací predpis mi to prišlo ako dobrá možnosť.
Výmenou chybných súčiastok sa ukľudnilo kmitanie takže zosilovač momentálne hraje celkom obstojne, ale bude potrebné ešte zapracovať na odstupe rušivých napätí.

keďže sa blíži semester a cestujem z domu, už asi nestihnem doladiť brum, doladiť pár drobností ktoré si ešte  zaslúžia pozornosť... predný panel by takisto potreboval čerstvú masku a gombíky potenciometrov, ale to asi nechám na neskoršie obdobie.

Zaujímalo by ma či by sa niekto nechcel podobného stroja zbaviť keďže ma zvádza pocit že to chcem mať ako stereo smile

ešte pridávam foto aktuálneho vzhľadu

http://imageshack.us/scaled/thumb/208/45370530.jpg http://imageshack.us/scaled/thumb/593/75928204.jpg

Re: Vykopávka TESLA MONO 50

Matus, keď chceš ten môj, tak daj vedieť, ja s ním nič robiť nebudem. Ponúkni čo za neho dáš, len nie ženu , lebo mám taký pocit, že v tom mi mono stačí. cool

(upravil CZJKP1 18. 2. 2013 1:08)

Re: Vykopávka TESLA MONO 50

Já mam Mono 50 tady taky, a už dávno taky funguje.

Musíš vyčistit, a mimo elektrolytů ve zdroji to bude chtít vazební kondíky 220n/400V dát nejspíš nové, oni budou mít nejspíše svod. Jinak zničíš ty koncové elektronky. Bez zátežě na výstupu by se to správně nemělo zapínat.

Hlavně jsem dotoho tenkrát vrazil takových peněz, že dneska bych dotoho možná tolik peněz nevložil, tehdá jsem neměl rozum, a zdá se mi ten zesík oproti Music na nějáké domácí poslouchání nevhodný, ale zase jsem se na tom alespoň naučil.

To bylo 800Kč zesilovač na aukru
Pak nové vazební kondíky, nové všechny hovnáky co byly zapojené v konci.
Nové konc elektronky E34L
Nové patice
Nové všechny knoflíky, leč z GM tamty byly rozlámaný

K tomu jsem koupil převodní trafo omnitronic.

Stejně, v něčem je průser, asi v impedanci toho originálního převodního transformátoru, když ho totiž připojím na správnou odbočku, v konc lampách při vyšších výkonech se zapalují oblouky, ovšem do umělé zátěže dle SN to nedělá.

Je to hezký kus, ale spíše do sbírky než na poslech, na poslech mam zatím Music 130, u které mi teď dělá něco neplechu, plošky magického oka jdou v klidovém stavu blíže k sobě, nežli byly doposud, já čistil kontaktolem potáky a předtím to nedělalo, nejspíš jsem něčím pohnul, chyba bude asi v těch korekcích a haldě poťáků..

Stějně bych raději Music 130 prodal a koupil 2x Mono 130, ty korekce jsou mě totiž spíše na obtíž, překuchat na křemíky je to škoda, zesilovač by nebyl originální, a ty germainy fakt šumí.

(upravil Matus I. 18. 2. 2013 1:59)

Re: Vykopávka TESLA MONO 50

obutt: azda sa nejako dohodneme na výmene, aj za niečo iné ako ženu cool momentálne som na internáte takže mám zviazané ruky, ale časom sa ti ozvem cez súkromnú správu

Jiří: tie 220n fóliaky som menil ako druhú vec, po naformovaní filtračného reťazca zdroja a následnej kontrole napätí... samotný vek prístroja urobí slušnú paseku o to viac ak sa skladuje v blbom prostredí. S týmto bolo viacej práce a pri tom anódovom napätí takisto žiadna sranda. No nakoniec sa to po dlhšom snažení podarilo dostať do použiteľného stavu.
Ak nie je problém aj niekde hlbšie, elektrolyty by to chcelo asi celkom nové, keďže na výstupe stále počuť brum pri stiahnutej hlasitosti... nateraz som to odložil a riešiť odbručenie plánujem na neskoršie obdobie, keď bude viacej voľna.

music/mono 130 ani nejako nechcem kôli tomu výkonu a že nemám na to ani repro. Music 70 by bol fajn , ale ľudia chcú neskutočné čiastky za to tak bez zvukovej skúšky sa do toho nemám dôvod hnať. mono50 mi prišla dostupná a tiež niesla možnosť naučiť sa niečo. ako som písal výstupné trafo som rozobral, odmotal starý a namotal nové sekcie sekundáru medzi časti primáru. všetko podľa servisného manuálu s troškou matematiky....  žiadne výboje ani nič podobné sa zatiaľ nekonali po tých cca 30 hodinách prevádzky. To ale neznamená, že sa to neskazí a to trafo časom nestrelí ...

Re: Vykopávka TESLA MONO 50

Díky Ti za info.

Já používám toto převodní trafo.

http://www.zbozi.cz/?q=Omnitronic+T75

Lidi mě na internetu radili ať pořídím za stejnou cenu jiný VT jenže mě se nechtělo zasahovat do původní Tesla konstrukce a tak jsem to vyloučil, pravdou je, že jsem se na tom naučil hodně, a to co mi na tom trvalo dohromady dva dny (seřízení atp, nastavení klídáků) jsem měl u své Music 130 hotové během pár hodin,

Možná že kdybych použil opačně zapojené trafo z AUJ635 nebo AUJ637 nebo sehnal trafo 3AN67416, tak by to nedělalo

Jiří

Příspěvky [21 až 26 z 26]

  Stránky: ««« 1 2

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Vykopávka TESLA MONO 50

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£