Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Reproduktory » Jaký výšky?

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [14]

Téma: Jaký výšky?

Vcera na akci se me podarilo odpalit výškový rep... Čím nahradit? Stejnou, nebo zainvestovat do lepších? Jsou to dvoupásmové reproduktory, bas ARM 9408 a výška FANE 1" , 25W , horna - nevím přesně typ, cca 30cm šířka, 12cm výška.

Re: Jaký výšky?

No, myslím, že pokavaď nechceš dělat novou vyhybku, tak splašit asi totožné.

Re: Jaký výšky?

neni ta vyska s 25Waty moc slaba??

Re: Jaký výšky?

Možná, že je, ale to já už neposoudím.

Re: Jaký výšky?

Není to náhodou Fane J-105? http://en.audiofanzine.com/tweeter-comp … 65907.html
Ten by k tomu ARM stačit mohl a kmitačky ještě někde snad k mání budou, ale pokud se někdo bude snažit ty vejšky "vyblejskat" tak shoří znova, tyhle tweetery totiž už kolem 16kHz dost padají. K ARM bych osobně už nic novýho nevymejšlel, až ty bedny přestanou stačit, tak bych postavil/koupil lepší. Dělat novou výhybku, která by se musela měřit, kupovat jiný drivery a horny a jako výsledek mít potom pořád satelity s dvacet nebo kolik let starou (byť slušnou) Teslou mi přijde silně neekonomické.

Re: Jaký výšky?

KarelXth: Taky si říkám. Co sehnat ty samý a dát jim nějakej odpor nebo kondík? Halt PA z toho stejně nebude a tak se k tomu člověk musí i chovat.

Re: Jaký výšky?

Thomas: Jestli myslíš kondík a odpor jako se dává k piezu, tak to je pro jakejkoliv driver nebo tweeter naprosto k hovnu, tohle potřebuje horní propust 2.-3. řádu, ne nějakej kondenzátor v sérii...

Re: Jaký výšky?

KarelXth: To nejsou ony, jsou nove.. asi tyhle:  http://speakershop.cz/drivery-1/717-fan … 8-ohm.html

Mam to asi dva mesice "nove", ARMka previnuty a s novou membranou, vyhybky, i drivery, vse od p. Husaka.
Nestezuji si, hralo to slusne, asi jsem to proste prepisk. Objednam teda ten sam typ, nedoslo mi, ze bych musel predelavat vyhybky.

Re: Jaký výšky?

Možná to říkám zbytečně, ale je ti jasný, že stačí objednat náhradní kmitačky a nemusíš kupovat celý drivery, že jo? smile

Re: Jaký výšky?

Karel: No to jsem myslel. Tak když už tam vyhybku má? Má ji třeba blbě navrženou, třeba by to chtělo jen někde poutáhnout opratě? smile Ale nevím. Na radění jsou tu jiní, já se v tom moc nevyznám. big_smile

Re: Jaký výšky?

p. Husák je kapacita v tomhle oboru, neverim, ze by spatne udelal vyhybku, spis jestli to neni tim mim zesilovačem (OMNITRONIC P-2000), moc se mi nepáčí.   Samotné kmitačky už bohužel nemůžu sehnat, budu muset koupit celý driever u prodance..
Kdyby jste o nečem věděli, kde se dají sehnat kmitačky, tak sem s tím

Re: Jaký výšky?

No, tak to je asi fakt. Tak jsi tomu prostě asi moc naložil. Mrkni se halt na bazar nebo to kup nový a příště opatrně s volume smile

Re: Jaký výšky?

Mám tu kaloty z beden Sony. Nic o nich nevím. Poctivý kousky, velikostně asi jako DT99.  Musím si něco zbastlit, a konečně, konečně si taky zkusit něco změřit. Jak měřit kaloty? Čeho se doměřím? Sedím tu hodinu, a nenašel jsem, jenom něco k měření středobasů, nějakou zátěž na vrchlík, ale tak asi kalotu měřit nemůžu. Kde to dělit, kam až jdou, a rezonanční kmitočet, jestli tu je někde vlákno, prosím, sem s ním. Díky. Jestli mě nasměrujete, budu rád. Dosud jsem dělal všechno pouze že jsem si něco nastrkal do prográmku, a on mi vyhodil nějakou výhybku, kterou jsem pak na drátech vytáhnul před bednu basreflexem, a něco měnil, a ono to nějak hrálo. Ale ono to takhle dál nejde. Myslel jsem léta, že mi to stačí, ale já bych třeba upravil - nebo udělal nový výhybky i k tomu, co mám doma... Tak jak měřit tu vejšku?

(upravil jardag69 20. 4. 2022 20:16)

Re: Jaký výšky?

Možná bych hledal tady
https://www.audioweb.cz/viewforum.php?id=18
a tady
https://www.audioweb.cz/viewtopic.php?id=15625

Příspěvky [14]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Reproduktory » Jaký výšky?

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£