Re: elektronkac 2x100W

Myslím, že ten C302b je tam potřeba kvúli filtraci napětí +400 V, bez něj by bylo asi víc zvlněný.

Re: elektronkac 2x100W

no prave ze on tam nebol...

Re: elektronkac 2x100W

Tak ho tam daj smile

Re: elektronkac 2x100W

a ten odpor 5k6 tam mam davat ? ak ano staci na 3W-5W ?

Re: elektronkac 2x100W

Ak tam nebol, a magioko plus dalsie veci boli napajane "zpred neho" tak je asi zbytocny

(upravil PB0305 22. 4. 2011 13:17)

Re: elektronkac 2x100W

R320 slouží asi jako RC člen k vyhlazení (a snížení) napětí +400 V. 3 - 5 W by mělo snad stačit.

(upravil DJ_Rix 22. 4. 2011 14:50)

Re: elektronkac 2x100W

OT: Wii: Na stejnou konstrukci se chystám už pěkně dlouho.....trafa se mi tu válí už několik let,na konce chci dát GU50 a budič jsem zvažoval stejný triodový jako ty....EF86 tu ale nemám,mám tu dost E180F,tak třeba půjdou ty....
Narvat ale osum GU50tek a 4 hovadský trafa + 2 toroidy na žhavení do kisny 435x400 bude ale jazda...:)
Ještě jsem zvažoval že ty síťáky dám do řiti a koupím toridy,ale nevím nevím.....:)

Re: elektronkac 2x100W

tjn, je to dost o hubu staviat take elektronkove monstrum ked to bude vazit tak do 30Kg budem stastny big_smile to sa ale asi nepodari smile

Re: elektronkac 2x100W

A ještě bude nutno dostat horký vzduch z bedny ven nějakou pomalejší ventilátorovou potvůrkou. Dobře zvolené otvory tu nic neřeší, je to 14 lamp na malém prostoru.

Re: elektronkac 2x100W

Baže, od začátku je tvé usilí na hovno. Prostě to mělo zůstat v těch původních bednách. Nechápu proč jsi to chtěl strát do jedný bedny. Na PIČU! Navržený to bylo z fabriky dobře. Nechápu ten záměr, mít to v jedný bedně? Vždyť do musí vážit několik kilo.
Prostě blbost, od samýho začátku. Taky jsem měl období, kdy jsem všechno chtěl dávat do nových krabic s moderními konektory. Ale to období mě díky bohu opustilo. Je to píčovina všech píčovin, předělávat takový zesák, kde jsou stovky volt. Ať tě to hlavně nezabije!, ty vole.
Já bych to radši zrepasoval. Co to znamená? Proměření (pomocí osciloskopu) a případná výměna součástek tam, kde dochází k odchylkám hodnot oproti servisnímu manuálu.
Nechápu proč si berete takový sousta. Radši energii věnujte do smysluplnějších aktivit.

Re: elektronkac 2x100W

Ale prdlajs.....George,je to 4 koncovky na kanál a dvě malý v buzení. Takže celkem 8 lamp.

jpaseko,ono když se podíváš na rozměry MONO130,tak pokud použiješ 4U kisnu 400 hlubokou,jseš přesně na rozměrech dvou MONO130 postavených za sebe. Takže mě to tak Na PIČU! nepřipadá,ne každý chce (nebo může-manželka!) mít v obýváku dvě otlučený hnusný šedý kisny.....

(upravil e-man 22. 4. 2011 19:37)

Re: elektronkac 2x100W

Baže - středně inteligentní ogar si napřed položí několik otázek : 1) chce se mi tahat s třicetikilovou krávou ? 2) jsem schopen odstranit zemní smyčky a skousnu horší odstup ? 3) dosáhnu parametrů jako profi výrobce ? 4) dožiju se konce stavby ? ( vysoké napětí) atd. Stotřicítka je celkem povedená kopie Dynakorda a každá změna bude jen k horšímu . Špatně tam jsou 34 naležato . Cenu to má jako pečlivě zrestaurovaný stroj . Kdysi jsme přes ní hráli bigboš a dobrý .Primárně to je muzikantský zesilovač.

Re: elektronkac 2x100W

Nechci nikomu kázat, ale přijde mi jako zcela holý nesmysl něco předělávat. Co už z fabriky je odladěný. Proč? Manželka? Tak ať ty hnusný bedny stříkne sprejem, ne? Nebo to není ono? Jak chcete, stejně mě to může být fuk. Ale přijde mi to jako dost sisifoská práce. Ale jak chcete, negativní názor na tu "rekonstrukci" nemám sám.

(upravil Wili 22. 4. 2011 18:27)

Re: elektronkac 2x100W

DJ_Rix ma spravny pohlad na vec... sice manzelku este nemam, ale frajerke by sa velmi nepacilo keby sme spolu mali doma dve sede(cierne) krabice vyzerajuce ako z muzea, ak by som to robil do nejakej klubovne a tak nevidim prekazky, ale ked doma v obyvacke bude lezat krasne hifi kde bude v noci svietit svit 8 obrovskych rozzhavenych lamp v kombinacii s krasnym lesklym nerezom(alebo super lesklym cierno nalakovanym plechom ja neviem to sa este uvidi neskor co bude viac pasovat) tak to uz je o inom.

o nosenie sa nebojim, prenasane to nebude, nie je to profi audio kt. sa bude stale prenasat, bude to stat na jednom mieste. So zemnymi sluckami snad nebude problem, viest zem sa mi celkom v poslednej dobe dari spolahlivo a ak by aj nahodou bol problem vzdy sa da riesit. 
S vysokym napatim si hlavu nelamem, ved nie som debil co pcha prsty kam vidi, a ked si uvedomim ze zdroj ma taku paru co zabije na jednu supu byka tak clovek je 2x tak opatrny. Pripadne navrhnem zdroj aby sa sam vybijal, a nevidim problem...

Inak celkovo tam bude 13-14 lamp. Na kanal to vychadza: 4 koncove, 1 budic, 1 vstupna, 1 magicke oko. Zhavenie bude klasicke striedavym napatim pre koncove s odbrucovacom, z ineho vinutia osobitne striedave pre budic, a pre vstupnu ecc83 usmernene, filtrovane 10mF kond, stab 7805 podlozeny s dvoma diodami aby daval presne 6,3V a zase nejaky 1mF kond. + foliak a uz viac spravit pre nu nemozem...mozno este nejaky nasobic kapacity ale to by bolo zbytocne teplo naviac. Ventilator tam pchat urcite nebudem, lampy budu trcat smerom von a stabilizator bude odovzdavat teplo cez nejaky vacsi hlinikovy platok na sasi.

Cele sasi bude pravdepodobne z 1mm oceloveho plechu a zatial vychadza tak cca 5cm vysoke, 43cm siroke, a 36cm hlboke. Trafa budu prisrubovane na vrchu sasi, podlozene malymi kovovymi L profilmi aby sa sasi neprehybalo a budu umiestnene v zadu v rade ako som odfotil. Na cele sasi po skompletizovani pojde "kryt" kt. bude tvoreny drevenym ramom vyssim asi o 0,5cm ako je sasi po celom jeho obvode s tym ze "strop krytu+skrinka na trafa" bude tvorena okrasnym plechom v ktorom uz budu vyvrtane diery aby sa dali elektronky z hora zasunut do patic a aby to pekne zakrylo trafa...no a cely tento "kryt" s ramom sa len z vnutra sasi prichyti zopar samorezkami do dreva tak, aby okrasny plech krytu levitoval 5mm nad hlavnym sasi.

(upravil j_paseka 22. 4. 2011 18:59)

Re: elektronkac 2x100W

Jseš evidetně rozhodnutý, ok, nechám to plavat...

Re: elektronkac 2x100W

Podkládat COM monolitických stabilizátorů s pevným napětím je na píču, silně to zhorší jejich vnitřní odpor a činitel stabilizace. Když už, tak použij 78S06, nebo LM317T v klasickém zapojení.
Je pravda, že tak, jak vypadá sebelíp zrestaurovaná MONO130, vypadají akorát muzikantské zesilovače, do interiéru se to moc nehodí. Ovšem dvě M130 v jedné kastli znamenají také nutnost pomaloběžného /regulovaného/ 120x120 mm ventilátoru, tomu se prostě nevyhneš, jinak to upečeš. S odstupem při tomto rozmístění traf se ale budeš muset poprat sám, s tím Ti nikdo neporadí a nezachrání Tě od problémů ani odbručovače, ani ss žhavení.

Web

Re: elektronkac 2x100W

ok tu stabilizaciu este premyslim. Inak ja to nedam do uzavretej krabice, bude to plytke kde pod paticami bude vsetka elektronika a elektronky budu trcat von, takze v krabici nebude ziadne teplo a ked tak len minimalne od patic elektroniek. Bude to nieco podobne ako toto:

http://s19.postimg.cc/fvo8xitwv/1176_p_tp101mk.jpg

Re: elektronkac 2x100W

Samořezy používej, Wilíku, až budeš obkládat kuchyň a příště jí budeš rozebírat až za dvacet let....existují metrický závitový vložky, který se dají vlepit i do dřeva... lol

Re: elektronkac 2x100W

aha, tak to som nevedel ze cosi take existuje smile dakujem za tip, urcite to pouzijem. K robeniu krytu este aj tak daleko smile

Re: elektronkac 2x100W

PB0305 napsal:

R320 slouží asi jako RC člen k vyhlazení (a snížení) napětí +400 V. 3 - 5 W by mělo snad stačit.

To vieme, ale nechapem preco to tam nebolo.