Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 2)

Audioweb.cz » Koutek pro začátečníky » Pomoc s určením IO

  Stránky: 1 2 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 26]

Téma: Pomoc s určením IO

Zdravím všechny!!
Mám problém a prosím poradit. Dostalo se mi do ruky diskotékové světlo ze zhruba 90 let vyráběné někde u nás. Nejede elektronika. Byl odpálený usměrňovač + oba stabilizátory ( 15V a 5V). Myslím že nějaký IO to odskákal. Ale problém je ten,že ten výrobce všechny označení IO vyškrábal,takže vůbec nevím co je to zač. Ten predzesilovač jsem určil,je to klasické zapojení elektrt mic a zesilovač MA1458. Ale ty další dva vůbec nevím. Pomocí desky jsem obkreslil zapojení té logické části. Prosím o radu co by to mohlo být za IO. Jeden je 16 vývod a druhý 14 vývod,některé nožky nejsou zapojeny.
Moc moc prosím o radu co jsou zač!
Díky Martin

http://s4.postimg.cc/eaki3x6ex/4750_zapojeni_svetla.jpg

(upravil Sůva Duajer 15. 4. 2011 21:33)

Re: Pomoc s určením IO

První brouk (16pin) je 74123 a druhý (14pin) je 7474.
Jestli se ti to podaří oživit, doporučuji u ty 7474 ošetřit nezapojený vstupy, tj. 10,11,12,13 připojit na +5V (pin14). Půjde to i cínem a pozor na 8,9. Ty musí zůstat nezapojené.

Re: Pomoc s určením IO

Prolux ?

Web

Re: Pomoc s určením IO

Nevim, ale brouky kvůli kopírování drbal OK Project. I když, ten byl poměrně moderní, bo používal CMOSy.

Re: Pomoc s určením IO

Proluxáci to taky obrušovali sad.

Web

Re: Pomoc s určením IO

Lumpové. big_smile

Re: Pomoc s určením IO

Ona to byla srandovní doba, kdy někteří výrobci DJ techniky okopčili nějaké světlo od Sapro nebo podobné firmy a honem tu pajcovanou elektroniku chránili před dalšími pajcíři ze sousedního města.

Web

Re: Pomoc s určením IO

Díky díky moc!
Výrobce fakt nevím,ale Prolux to není! Od toho mám doma superderby,tam nic není wyškrábanýho. Mám ho už hafo let a furt slouží,je to nezmar!!
Tak sa v týdnu na to vrhnu. Jo a eště foto toho světla!
http://audioweb.cz/uploads/thumbs/4750_svetlo.jpg
Výrobce je ten OK projekt?

Re: Pomoc s určením IO

To myslím nebude OK Project. Připadá mi to hodně "amatérský". Jedině snad efekt z úplných začátků této "firmy", nebo český pajc zahraničního světla. Už proto, že je použita stará síťová vidlice 2,5A a pojistkové pozdro Remos. Jestli dobře vidím, tak je tam štítek. Napadá mne snad ještě Charouz. Každopádně ty brouci jsou (podle zapojení co jsi poslal) na 100% výše uvedené.

Re: Pomoc s určením IO

No štítek tam není! Ale zas taková amatérština to není, je to docela pěkně udělané! Má to tři motory SMR 300/100, žárovku 24V/250W, a svítí to docela pěkně! Trafo je tam na C plechu. Akorát ty IO byly vyškrábany, ale hned v pondělí sa do toho dám!
Díky moc za radu!!

(upravil frantacecil 20. 4. 2011 11:37)

Re: Pomoc s určením IO

Zdravím!!
Tak IO vyměněny, snad to funguje, ale nemyslím že moc dobře!! Ty motory jedou dost špatně, jakoby dostávaly v rychlém sledu inpulzy doleva doprava, takže jedou hodně trhaně. A navíc převládá pouze jeden směr. Takže teď nevím co s tím. Je možno nějakým způsobem trochu protáhnout tu délku toho překlápěcího inpulzu??Aby to šlo chvílí doleva  a pak chvíli doprava a ne tak šíleně trhaně??
Díky moc!

P.S. Problém vyřešen, dělala to prasklá cestička u ovládání těch triaků!! Zatím vše funguje tak jak má!! smile smile
Díky všem za pomoc!!

Re: Pomoc s určením IO

OK Project, to byl ten brněnskej zmrd Dan Šimorda?

Web

(upravil Sůva Duajer 20. 4. 2011 21:33)

Re: Pomoc s určením IO

To vážně netuším, ale určitě to byla česká "firma".
Jejich výtvory na mne působily, jako toho času zesilovače Audyn. Navenek se tvářící, jako zahraniční a uvnitř evidentně poznat český výrobce. Nikdy nezapomenu na leták s nabídkou Audynů - "Francouzský zvuk za skvělou cenu".. big_smile Krám jeden hnusnej.

(upravil Otas 21. 4. 2011 17:55)

Re: Pomoc s určením IO

Co je to, má to peří, zpívá to jako pták, má to drápy a létá to?
Nebo jinak: Měl jsem úplně stejně vypadající efekt, měl stejné polokoule, stejně na 4 šroubech s naprosto stejnými matičkami (asi umístěný motorek s dichroidnímu skly) placka zpředu, stejná zásuvka, stejný vypínač, stejný výstupek dozadu na trafo, stejně odbroušeny názvy IO, jen mi tam snad schází poťák na regulaci. Uvnitř žárovka 250/24, české tam tmavly, tak jen cizí. Název: Rollex-ball-duo. A nápis Prolux - koupeno to bylo tam v r. 1993 za 12 598,- Kčs (našel jsem inventární knihu mého tehdejšího podnikání).
Ale pozor: než jsem ho někde před 5 lety nechal, makal zodpovědně.

(upravil Sůva Duajer 21. 4. 2011 18:45)

Re: Pomoc s určením IO

I když mi alespoň jednou prošel servisně pod rukama každej efekt ze světelného parku, paradoxně nejspolehlivější byla taková těžká mrcha s názvem "Double derby" od Charouze. Paradoxně proto, protože byl uvnitř nejhnusněji provedený. Převodovka snad z budíku, motorek patrně ze škodováckého ostřikovače a buzeno to bylo pomocí MDA2010. Nechápu, že jsem ho měnil jen jednou. smile Cena byla taky libová.. Proti tomu OK Project (tuším Raider) byl supermoderní. Krokový motor, CMOSy... Jednou se uhřály konce (nějaky darlingtony), když chcípnul MEZAX. Jinak jsem téměř pravidelně po půl roce "vyráběl" ocelový kryt na žárovku, který prostě uhořel. To byly časy.. smile

Re: Pomoc s určením IO

No já vlastním 2 kusy Double derby, jeden od Proluxu a druhej nevím a jsou to snad nejspolehlivější efekty co jsem kdy měl. Žárovky jsem tam dal slabší (místo 24V/250W tak 24V/150W), elektronika hodně podobná (na vstupu čtyřnásobnej operák) a logika 7474 a od roku 1995 šlapou dodnes! Jednou vyměněny patice na žárovky a u jednoho upadl trimr (asi tím věčným stěhováním). Motor s převodovkou SMR300/100 a dvě šíleně těžky trafa! Ale ta spolehlivost!! Kam se hrabou čínsky sračky!!

Re: Pomoc s určením IO

bylo by možné jsem dát kompletní schéma ?

" Vědět a znát to každý by chtěl, ale učit se nechce ... "

Web

Re: Pomoc s určením IO

Jo, můžu, ale nemám obkreslenej ten vstup s tim operákem. Další týden bych se na to kuknul! Ale bylo by to asi bez hodnot odporů.

Re: Pomoc s určením IO

Frantacecil: K "superderby" Prolux úplně stejně, jen jsem jedno UI trafo prostě vyndal (již 1994), jedno na dvě 150/24 stačí. A ložisko se mi oběhalo, dal jsem tam teflon, tak slouží dál.

Re: Pomoc s určením IO

Jo??? To mě nikdy nenapadlo!! smile

Příspěvky [1 až 20 z 26]

  Stránky: 1 2 »»»

Audioweb.cz » Koutek pro začátečníky » Pomoc s určením IO

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£