Téma: Budu si to muset jet poslechnout

Musím to slyšet, jak vlastně vysoko to je. Jak vysoko je High-end, jak dnešní Hi-Fi. Musím někde najít studio, abych to já sám slyšel, za čím se pachtím. Neznám nikoho z okolí, kdo to má doma, nevím totiž, co vlastně chci, jak co poměřovat.
A tak bych chtěl vědět, co jste nejdražšího slyšeli, co vás nejvíc překvapilo, co zklamalo.
Takže - mám někde něco navštívit? Budu muset, mám blbou pozici, jsem zastrčený ve výběžku. Ale musím.

Re: Budu si to muset jet poslechnout

Schýza?

(upravil Kritik 3. 4. 2011 21:03)

Re: Budu si to muset jet poslechnout

Myslím, že tady na webu jsou projekty, které strčí do kapsy 90% high-endu smile
edit: včetně DiY zesilovačů.

Web

Re: Budu si to muset jet poslechnout

Jasně, já ale to musím slyšet. Jako když tuším DeAngelis ve dvaaomdesátém říkal že by se chtěl svézt ve voze s turbomotorem, protože Lotus měl pořád třílitrový Cosworth, aby věděl kde opravdu jsou. Musím.

Re: Budu si to muset jet poslechnout

Ale kde. Jsem z Frýdlantského výběžku, poblíž nic není - a ani nikdo, kdo by tohle měl doma, mám na mysli solidní komerční sloupové bedny, abych měl nějaké měřítko. Musím tedy cestovat.

Re: Budu si to muset jet poslechnout

Hifi studia v Libereckém kraji nejsou. Přeci nepojedu do Hradce, nebo jinam přes sto kiláků. Leda to s něčím spojit. Ani nikdo známý doma nic nemá. Paradox - lidi chtějí Full HD, atd, ale na zvuk kácí. Stačí jim plastové bedýnky ke kinu.

(upravil dawsoo 1. 12. 2012 13:53)

Re: Budu si to muset jet poslechnout

Stiglitz:
Ahoj,myslím si že na to jdeš dobře,akorát se ptáš možná na špatném webu,bohužel já nesdílím názor že DIY je lepší než 90% highendu,to skutečně pravda není ať se to může zdát podivné ,domnívám se že to je realita lidí kteří skutečný highend (ve smyslu kvality ne  ceny) v domácích podmínkách neměla možnost slyšet.Já takové srovnání mám (mam přístup k oběma protože jsem začínal jako consumer a pokračoval jako diyer a po zhodnocení vývoje cen věcí z druhé ruky se zas vracím k nějakému mixu těchto dvou) a mohu jen říci že ano není vše zlato co se třpytí, existují samozřejmě předražené sračky v hezké krabici , ale naopak i velmi kvalitní věci ,stejně tak jako u DIY jsou promakané věci které hrají parádně ale i nic moc  bastly či jen hezky udělané průměrné věci ...

Bohužel vše je otázka peněz a času ...pokud je cílem kvalitní poslech v domácích podmínkách ne jen si hrát a jakoby mít něco svýho pro radost a potěchu typu jsem pašák udělal jsem to vše svejma rukama, bez ohledu na skutečnej výsledek.

Ten kdo má peníze a nemá čas, pro něj je jakékoliv DIY nesmysl a stejně tak naopak kdo prachy nemá a času má spoustu tak pro něj může být lepší volbou DIY cesta... Je jasný že většina lidí se pohybuje někde mezi těmito dvěma extrémy... pak je to o nárocích a ochotě obětovat tomuhle koníčku čas a peníze.

Sám za sebe mohu jen říci že si vždy spočítám to, zda je pro mne ve výsledku efektivnější začít stavět nebo koupit třeba nějakou hotovku a tu případně pokud má slušnej základ upravit k obrazu svému.

Skoč např na hifinázory to je taková inverze webu zde,tzn DIY tam moc pšenka nekvete ,tutově tam bude nějakej člověk z Liberce/Jablonce a okolí který má nějakou sestavu a určitě nebude problém se domluvit na pokecu a poslechu abys měl reálnou představu.

Není co dodávat...

Re: Budu si to muset jet poslechnout

Třeba tady je Liberečák a v tom vlákně najdeš i dalšího. http://www.highendforum.cz/viewtopic.ph … p;start=40

Jsou to fajn lidi, určo ti košem nedají.

Re: Budu si to muset jet poslechnout

Chlapi, díky za názory.
Dawsoo, já si myslím totéž, a právě proto to chci slyšet, a rozhodně si nemyslím, že lidé, kteří dělají tyto soustavy komerčně, jsou idioti.
Tohle zázemí, možnosti, a vybavení, vlastní vývoj, a třeba bezdozvukovou komoru jako firmy z branže doma nikdo nemá.

Re: Budu si to muset jet poslechnout

No jo, ale k čemu jim to je, když ve většině případů produkojou naleštenej exrement v krásnym obalu? Zajeď si v unoru na HE Praha a uvidíš. Já sem si po dvou návstěvách udělal jasnej obrázek o tom, že má smysl stavět i relativně drahý bedny, protože fakt nevím, co bych si koupil. Možná to je způsobený tím, že jsme chudej národ a tak na bedny s cenou přes kilo klademe už nároky, jaký to nesnese, přitom pro skopčáka je to furt spotřebka. Nevím. Souhlasím ale s Davidem, že se dnes v bazaru dají koupit sloušný věci za pusu, za kterou se to nedá postavit. Mě samotnýho lákalo si aspoň jet poslechnout nějaký starý JBL, Infinity, Revoxy nebo jiný legendy let minulých, nicméně sem to vzdal, protože řešit, že mi odešel středák, kterej už se dvacet let nevyrábí by se mi teda nechtělo. U solidního železa vyšší třídy ale problém nemám. To se většinou opravit dá v pohodě. Sám mám komerční koncák, i když to je jedinej tovární produkt mojí stereo sestavy. Za tu dobu se našlo pár lepších, ale byly to pro mě spíš nuance neospravedlnující prodej a nákup jinýho stroje, obzvláště pak, když ceny začnínaly na násobcích reálný prodejní ceny. Věděl bych co si koupit mít volnech půl mega, ale bohužel no. Nemám

Web

Re: Budu si to muset jet poslechnout

Na HE se chystám. Měl jsem v pácu člověka, který měl Sonus Faber Homage. Bohužel, než jsem se k tomu dokopal, prodal je.
Musím to stejně slyšet. zaráží mě, že spousta lidí dá prachy za HD, 4K, a podobný věci. Nikoho nesejří, že zvuk už není v podobný kvalitě, adekvátní, že za televizi dají pade, ale že neslyší basy, neva. Takovou placičku má pantáta. Jak jsme schopni něco oželet, hlavně že je obraz metr a půl. Mám dojem že ta televize tam šeptá, jako kdyby hrál mobil.
Musím jet na HE Praha, abych si to utřídil. Láká mne definitivní řešení.
Nemá tu někdo B&W Nautilus? Nebo, alespoň slyšel je někdo?

Re: Budu si to muset jet poslechnout

Byl jsem poslechnout u audiomága,má je na prodej. zvuková lahůdka.
http://www.hifionline.cz/hifibazar/foto … 917_1.jpg/

(upravil stiglitz 26. 9. 2015 22:48)

Re: Budu si to muset jet poslechnout

Benazi, nemohl by si být trošičku, trošičku konkrétnější, jak to hraje, v porovnání s tím, co jsi dosud slyšel, prosím, prosím. Ale i Grande Utopia vs. B&W. Napiš.
Ale ty zesilovače v pozadí trošku nekorespondují s popředím snímku.
To mezi bednami jo!
Rozveď to, prosím..!

(upravil Benazi 30. 9. 2015 6:32)

Re: Budu si to muset jet poslechnout

Stavoval jsem se za ním, měl pro mne nějaké věci,tak jsme se trochu zakecali v poslechovce,hrály tam Wilson Audio ,http://s17.postimg.cc/i26n7cycr/51683824_wilson_audio.jpg
  lehký dynamický zvuk,utopie tam v tu dobu neměl,čekal na zákazníka, tak jsem ho poprosil aby pustil BW,přehráli jsme asi 3 skladby a dorazil zákazník, tak jsem vypadl,ale mohu říct, že mě zvuk dostal, to je to nejlepší co jsem slyšel.Měl bych pro ně určitě využití...ach ta cena,,,,

Re: Budu si to muset jet poslechnout

No, právě. Dík za zprávu, na jaře se chystám na HE do Prahy.

(upravil stiglitz 21. 2. 2016 0:26)

Re: Budu si to muset jet poslechnout

Tak jedeme, i manželka. přes veškerá varování. Například, "...vrátil jsem se odtud, a pak doma ani nic nepouštěl, je to frustrující."
http://www.audio-video-show.cz/
No, to jem fakt zvědav,  zatím jsem bastlil, a z ničeho, protože jsem něl zadáčo dřevotřísku, z bazaru to, a tamto, jsem doma, protože mám dílnu, šmoulil. Jestli je rozdíl mezi tím co jsem vyšmoulil a tím co tam bude drastický, budu investovat. protože kupovat mdf a nebo si zadarmo odvézt dtd je rozdíl. Koupit vintage rádoby třípásma od kontejneru z D v bazaru za dvě stovky a použít z toho basák, a výhybku, to je taky rozdíl. Vytahat kabely v továrně ze šrotu, z demontáže je asi taky rozdíl, než investovat do nového, lepšího.
Původně jsem do toho vlastně nechtěl vůbec investovat. Začalo to starými RFT  z osmdesátých let od kontejneru z D.

(upravil stiglitz 19. 3. 2016 0:24)

Re: Budu si to muset jet poslechnout

Hmm, tak jsme nebyli, kvůli viróze nás obou nikde, zánět průdušek, já to nějak dal, manželka bere antibiotika. Já už se dávám dohromady, manželka onemocněla pár dní na to. Válčíme s tím pořád.
Takže jsem zkoušel najít nějaké studio v libereckém kraji, nic. Ach jo.
Byl jsem v kontaktu se dvěma lidmi z High End fóra, nic z toho nebude.
Chci slyšet něco špičkovýho, není kde. Zase rok čekat. Na Moravu nejedu, aby mi tam zapojili jeden pár, a do něčeho mě tlačili...

Re: Budu si to muset jet poslechnout

Je to skoda byla to vyborna akce. Lituju ze sem tam nebyl uz od rana jelikoz sem stihnul projit tak tretinu. Jako ty reprodukrory za mega nebyly vubec spatne big_smile nicmene za nej by oznacil upravene Revely co mela na prezentaci Casea, sice to byla hlavne prezentace jejich dacu ale bedny uzasne.