Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » TECHNICS SU-C04

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [5]

Téma: TECHNICS SU-C04

Dobrý den,

zakoupil jsem tenhle zesilovač ještě spolu s tunerem Technics ST-C04 za 1500,-. Jěstě jsem jej nemohl zkusit protože jsem momentálně mimo domov. Je to ročník 81. Všude je na zesilovače Technics spíše kritika, než chvála, tak jsem se chtěl zeptat, jeslti nemá náhodou s tímhle zesilovačem někdo zkušenosti, zda je aspoň trošku obstojný, nebo to bude uplný průjem. Bedny mám doma třípasmové TVM ARS 330 - 03 - 08 - doteď jsem poslouchal na nějakém bastlu co jsem dostal od kamaráda ze starého zesilovače TESLA ke gramofonu - k tomu bych se vůbec ani nevyjadřoval.
Jsem student nemám moc peněz. Poslouchám takový rock, alternativní rock - Mňága a Žďorp, Živé Kvety...někdy i Led Zeppelin, Guns Roses ale i třeba  Claptona atd. Žádné duc duc, aby padaly hrnky v kuchyni.

Děkuji předem za vyjádření zda to bude aspoň trošku obstojně hrát, nebo rovnou šetřit na jiný zesilovač i s bednama a tohodle se zbavit. Poslouchám jen občas o víkendech. Snad jsem se dobře vyjádřil, nejsem žádný hifi maniak, jen jsem se chtěl znát názor zkušenějších.

http://www.djschimek.com/gallery/gx747forweb/262.JPG
http://www.djschimek.com/gallery/gx747forweb/261.JPG
http://www.djschimek.com/gallery/gx747forweb/266.JPG

Re: TECHNICS SU-C04

Tak Technics je znám tím, že zvukově to není opravdu nic moc. Myslím, že je důležitější jestli se bude zvukově líbit Tobě smile
Stejně by bylo nejlepší ho poslat na garančku, je to přece dříve vyrobený kousek. Záleží na Tobě, ale jestli posloucháš občas, tak bych to neřešil.

Web

Re: TECHNICS SU-C04

Děkuji za odpověď...sám jsem velice zvědav jak to bude hrát...Dočetl jsem se, že má součástky koncových tranzistorů typu mosfet a ne "hybrit", takže by to nemělo kazit zvuk - moc tomu nerozumím. Jestli bych se mohl zeptat v čem byly zesilovače Technics, tak slabé - co se zvuku týče?  Dá se aspoň trošku předpokládat, že když je to ročník 81 bude trošku kvalitnější než jejich pozdější produkce zesilovačů? Nebo se to s nimi táhlo od začátku..?
Děkuji.

Re: TECHNICS SU-C04

Od Technicsu jak co. Třeba receivery /měl jsem SA-GX130, SA-EX100 a SA-EX170/ hrály poměrně slušně, ale některé zesilovače, osazené těmi speciálními hybridy měly divný zvuk a hrálo to dobře jenom v kombinaci s bednami Technics. Ale zase na vyslovenou sračku jsem od nich nenarazil, všechno hrálo relativně uspokojivě, ale problém byl v tom, že ve stejné cenové kategorii se daly koupit zesilovače s daleko lepším zvukem /Pioneer, Akai, Marantz/.
Lidi se toho raději zbavují, proto je tolik Technicsů na Aukru, protože při případné poruše toho hybridu je to finančně na mašli.

Web

Re: TECHNICS SU-C04

viz §2, nereš to; poslouchej to občas o víkendech, jestli se ti to pokazí, tak to hoď do kontyšu (na garančku to neposílej) jako každou jinou použitou spotřební věc, neboť nic jiného to není, ani to k jinému účelu (např. zvuk) konstruováno nebylo; vypadá to velmi pěkně a zachovale, takže lepší bude, když se z té věci budeš radovat, než se trápit nad zvukem; když nota bene nejsi hifista-audiofil
tuším, že podle ročníků se hodnotí víno...ale consumer electronic ? že by to infiltrovalo i sem ? smile

Příspěvky [5]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » TECHNICS SU-C04

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£