Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Autohifi » subwofer-dotaz

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [12]

Téma: subwofer-dotaz

Kdybych chtěl umístit subwofer pod sedačku a měl k dispozici objem bedny cca 12l a max.výšku pod sedačkou 20cm(to je max.výška bedny),dalo by se s tím něco dělat,nebo je to celý blbost?Jde mně o to,jestli existuje nějakej reproduktor,kterej by tam šel nacpat,případně vaše názory na věc.Dík

(upravil John370 21. 4. 2007 19:02)

Re: subwofer-dotaz

Těch 12l je pro subáš opravdu hodně málo.Musel by si udělat isobaric ozvučnici,a použít tak 8" max. osmipalec repro.A to se nevyplatí  a jěště bys to musel dohánět ekvalizací.

Web

Re: subwofer-dotaz

XXLS10 by v tom dokázal zahrát. Tím, že by to bylo pod sedačkou by se znatelně snížila potřebná hlasitost v poměru ke zbytku sestavy a byl by prostor pro boost, kerému bych se v rozumné míře nebránil.

(upravil luta 21. 4. 2007 22:19)

Re: subwofer-dotaz

taky sem o tom premyslel..narvat nejakej pidi sub pod sedacky... nebo rovnou dva big_smile at z toho ma i neco spolujezdec..uz jen pro to vybrovani sedacek big_smile

Web

Re: subwofer-dotaz

Ok.Tudy cesta asi nepovede.Stluču pořádnou bednu a do ní reprák.Dík za komentáře.

Re: subwofer-dotaz

Chlape, já bych to nevzdával. Podívej se po HS200 nebo i HS165, všecko jsou to besy k sehnání do litru a tenhle objem bude pro HS200 akorát.

Re: subwofer-dotaz

V autě mám místa dost,konec konců je to transportér,jenom jsem chtěl nějak nasměrovat.
Někdy jedu prázdnej,někdy mám v zadu matroš a lidi,tak mám obavu,aby do toho něco netřísklo.Ještě to přehodnotím.

Re: subwofer-dotaz

Postav těch subů víc malých. Dynamika bude lepší a o frekvenční přenos dole nemusíš mít strach v autě.

Re: subwofer-dotaz

Určitě by to stálo za zkoušku,ale za repra nechcu dát víc ja 3k.A z těch 160mm jsem nenašel nic pod 4000,když nepočítám TVM a pod.Jetý tam dávat nechcu.Ještě zapátrám,ikdyž tomu moc nedávám.Takže mně to vychází větší bedna a 200-250mm repro.
Asi se zeptám jak debil,ale jakej vliv má na zvuk tvar bedny?Když jsem se díval na stránky herzu viděl jsem sw mající tvar podélně zkosenýho hranolu a repro je zapasovaný z boku,jinde jsou repra zepředu,někde je to v trubce.Jde mně z toho hlava kolem..

Re: subwofer-dotaz

Pokud je pevný, je tvar naprosto zanedbatelný.

Re: subwofer-dotaz

ja mam fabiu kombi ale som nechcel sub v žiadnom pripade do kufra, v aute nemam orig.sedačky ale recara na org.konzole, a na tej konzole pod sedačkou to znamena že cely sub sa pohybuje pri nastaveni sedačiek spolu so sedadlami, je to sub pioneer sw 841 d s montažnou hlbkou necele 7 cm v 10 l ozvučnici, vpredu ešte kompo canton rs2,13 zosilovač pioneer prs 410d, hlavne nič nevidno a ten zosik/cena u nas 18900sk/to dava aj pre kompo aj pre sub dost energie aby to hralo velmi dobre, ja davam za pravdu šefkonštrukterovi z mbquart ktory na vystave v  sinsheim povedal ked potrebuješ do auta hudbu pre seba zvol takuto cestu ak aj pre inych rob si showcar

(upravil Glatz 1. 8. 2007 17:13)

Re: subwofer-dotaz

heh. mě to kdysi taky vrtalo hlavou že by se tenhle prostor dal využít a pak sem si pořídil Civica a sedačky jsou tak nízko že se tam ani ruka málem nevleze. tím bylo rozhodnuto. nicméně k tématu. určitě by byla paráda kdyby byly takhele udělané dva nebo tři subíčky smile jenže aby to byly SUBíčky muselo by to být drahé repro.

Web

Příspěvky [12]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Autohifi » subwofer-dotaz

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£