Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Výběr hi-fi zesilovače

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [9]

Téma: Výběr hi-fi zesilovače

Ahoj, chtěl bych poradit s koupí hi-fi zesilovače v cenové kategorii do 7000 kč. V audiu se orientuju teprve chvilku, takže jsem docela začátečník. Ale co jsem se díval na trh tak mě zaujal Pioneer A-307 a Yamaha AX-397. Jak jsem se dozvěďel tak Pioneer používá MOSFETy a Yamaha zas bipolární tranzistory. Tak bych se chtěl zeptat který je kvalitativně výhodnější.

web:
Pioneer A-307  http://www.basys.cz/produkty/pioneer/au … nty/a-307r
Yamaha AX-397 http://www.yamaha-hifi.cz/katalog.asp?s … 1|101|1619

Re: Výběr hi-fi zesilovače

Ahoj
Ještě že u toho Piiionyru použili ty komplementarni kondenzátory,bez nich by to byla sračka.

Re: Výběr hi-fi zesilovače

Ahoj, no moc si mě nepomohl smile chtěl jsem zjistit kterej z nich je vhodnější, určitě tady někdo srovnával nějaké modely Yamahy a Pioneeru. Ještě uvažuju o vyším modelu Yamahy AX-497, má s ní někdo nějaké zkušenosti?

Re: Výběr hi-fi zesilovače

Tady není moc fórum o komerční elektronice ale spíš o bastlení . Já za sebe o těch zesilovačích nic nevím. Možná se tu někdo vyskytne ale nesázel bych na to.
Obecná rada zní : pokud možno si to porovnej vedle sebe na bednách na kterých to budeš chtít hrát. Otázka jak je pro tebe tato rada realizovatelná

Re: Výběr hi-fi zesilovače

Jestě jsou za podobnou cenu http://hifibazar.cz/detail.asp?id=1608 http://hifibazar.cz/detail.asp?id=1557 http://hifibazar.cz/detail.asp?id=1720

Web

Re: Výběr hi-fi zesilovače

Systemfidelity je těžké šmečko, vnitřnosti jsou velmi podobné tangent amp50 který se prodával za dva a půl nový. Osobně bych z toho výběru sáhnul po Yamaze 497 nebo po tom marantzovi.

Re: Výběr hi-fi zesilovače

Díky za odpovědi, nejspíš koupím tu Yamahu, ale podívám se ještě na ten Marantz PM5004 B, který mě docela zaujal. Škoda že nemůžu porovnat ty dva zesilovače na nějakých bednách, finanční důvody mě to nejspíš nedovolí. Nevíte někdo jestli v nějakém časopise (nejlépe stereo a video) nebyly testované některé z těchto zesilovačů? Mám doma jen jeden ročník a žádný jsem tam nenalezl, ale mám možnost si půjčit novější i starší díly.

Re: Výběr hi-fi zesilovače

Ostrožáku, za sebe bych bral tu Yamahu. Předchozí model, AX397 byl zvukově sice dobrý, ale kapku slabý, ta 497 už by mohla být to pravé kafe. Na použité Marantze pozor, je na ně ukrutně drahý servis.
Pokud kupujete jetý stroj, zajímejte se i o možnosti a ceny případného servisu.

Web

Re: Výběr hi-fi zesilovače

Dík Sinclaire, ta Yamaha AX-497 mě zaujala nejvíc, takže ji koupím. Taky firma yamaha zdá se, že poskytuje nejvíc informací o svých produktech, taky mě model AX-497 přesvěčil oproti ostatním, nejvyšším výkonem, přenosovou charakteristikou od 10Hz do 100kHz a bohatým odstupem šumu 110dB atd.

Příspěvky [9]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Výběr hi-fi zesilovače

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£