Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 2)

Audioweb.cz » Zdroje signálu » Jaký gramofon

  Stránky: 1 2 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 32]

Téma: Jaký gramofon

Ahoj, chtěl bych si koupit gramofon pouze k poslechu starých desek, nechci je převádět. Chtěl bych, aby měl lepší kvalitu zvuku než CD, jestli se to takhle vůbec dá říct. Jaký byste mi doporučili? A kolik by mě to stálo? Max. bych do toho chtěl dát tak 3000,-  Díky Martin.

(upravil voltik 26. 2. 2011 11:52)

Re: Jaký gramofon

za tuhle cenu stará Tesla NC430, 440,450, 452, 500, 580. Musíš se však koukat po nějakém slušném kousku bez propadlého talíře

kvalitnější zvuk nemají, mají však příjemnější zvuk


hlavně nekupuj ty dovodobý  plastový all in one mrdky

Web

Re: Jaký gramofon

Ak disponujes phono preampom, a zosilovacom tak potom tie modely ako pisal voltik. Osobne mam (prave od neho) NC580 a som velmi s nou spokojny.
Ak vybavenim nedisponujes, tak ja osobne by som sa nebal ist aj do modelov s integrovanym zosilovacom (NZC...), hlavne tie posledne boli na tom dost dobre, podla mna.

Re: Jaký gramofon

Odkud jseš? Mám doma NC470, min. používaný. Povrch plexi je mírně poškrábaný, možná chce seřídit. Cena 500 Kč, ale poštou jej posílat nebudu.

Re: Jaký gramofon

Ahoj, co si mám představit pod pojmem "propadlý talíř"? Totiž mám poslední dobou taky zálusk - po tom, co jsem prohrabal sbírku desek - něco koupit, ale, musím vybrat něco, aby byly k dispozici jehly, což aktuálně vůbec nevím, jak to dneska je, co se vyrábí, co ne, čemu se vyhnout.  Zvuk gramofonu mě dostal nedávno, kdy jsem si při poslechu vinylu zase uvědomil, že slyším prostor.

Re: Jaký gramofon

stiglitz:
= zvllněný talíř > 1mm. Poznáš to jednoduše tak, že gramofon zapneš a koukneš se zespodu na talíř.
nový talíř se dá ještě pořád koupit...

Toto zvlnění se po čase objevovalo u talířů gramofonů NC440, NC450 aj. vyrobených ze zinkalové slitiny.
Naštěstí můj NC450 ani NC452 tímto (zatím) netrpí .

Web

Re: Jaký gramofon

dovolim si zde malou ukazku + cenovou kalkulaci:
gramofon nc470 jsem koupil na aukru za 680 vcetne postovneho, prenosku at91 za 500, predzesilovac hagerman bugle me vysel cca na 1200. ramenko P1101 myslim za 650 od zdenoeddieho smile
jedine co nevim, na kolik si cenit akrylatoveho talire (ten jsem dostal). stribrne kabliky VDH za 1500 jsou pro tento gramofon zbytecny luxus.

drevotriska stoji par korun (odhadem do 200/metr), lepsi by jiste bylo pouzit MDF. dyha americky orech me v dyhy.cz stala 860/8 metru, ale spotreboval jsem stova jeden...
kdyz pripocitam nutne drobne nakupy kolem, jsem na cene cca lehce pres 3500 (kdyz nepocitam ty stribrne kable) a gramofon muze vypadat napriklad takto:
http://img339.imageshack.us/img339/1199/img8058s.jpg

ps. az na tu nevkusnou diru pro knoflik spinani

Re: Jaký gramofon

jacq : Jako já Tě každopádně chválím. Máš to pěkný
Ale mám dotaz: To raménko je skutečně P1101 ? Není to P1102 nebo tak něco ? smile   Takovéto raménko se vyskytuje na NC500.
Mě se totiž nezdá zadní vyvažovací závaží se stříbrnou stupnicí

Web

Re: Jaký gramofon

ano, je to rovne ramenko z nc500, diky, ted uz budu vedet, jake je jeho spravne typove oznaceni smile proti p1101 se lisi, ale nevedel jsem, jak se jmenuje a p1101 je mu podle me vzhledove nejbliz.

kurnik a ted ve me zacal vrtat zas cervik pochybnosti - neni p1101 jeste o fous lepsi? minimalne je myslim delsi, ne? tohleto rovne ma montazni vzdalenost (osa talire a osa ramenka) 200mm - pokud jsem spravne meril, ramenko stejne delky je i v nc580. na netu jsem o p1101 nasel montazni vzdalenost 220mm - coz by znamenalo, ze je ramenko delsi a tudiz lepsi, minimalne by melo, diky jine delce, mit lepsi hodnoty u zkresleni, ne?

Re: Jaký gramofon

jacq: Moment, aby nedošlo ke nedorozumění. Nevím jestli je to P1102, na to se ptám, zda-i nemáš manuál a tam to je či není napsané a nebo to není přímo na raménku.

Ku příkladu raménka NC440 a NC450 se líší tím, že NC440 nemá automat. zvedání po dohrání desky, je designově trošku jiné, ale přesto jsou to obě P1101.

Web

(upravil jacq 13. 9. 2011 19:38)

Re: Jaký gramofon

na ramenku to napsane neni (alespon jsem to nikde nenasel), v navodu k obsluze nc500 tez ne. takze nevim...
snad se podeli nejaky vetsi odbornik/pametnik smile

edit: nemate nekdo kryt plexi na gramofon o rozmeru 34 x 44 cm? ono je to trosku vic, nez "bezna" tesla

Re: Jaký gramofon

Jaký je váš názor na gramofon Tesla NC430? Co do zvuku, poruchovosti a případných oprav? Rozmýšlím nad jeho koupí. Byť deskami nedisponuji ale ty si čase obstarám taky.

Mám chuť si poslechnout klasický "analogový" zvuk.

Re: Jaký gramofon

NC 430 do začátků určitě brát všema deseti, s odpovídající přenoskou je to skvělěj stroj, kterej má až na strobo všechny vychytávky honosnějších kolegů. jako NC440,450,452,500 a tak dal. Navic odpada peripetie s talířem, neb má tohle gramo plechovej výlisek. Poruchovost prakticky nulová, když je v pořádku řemínek, tak tam víceméně nemá co odejít, je to víc mechanický, než elektronicky smile Sám jsem kdysi měl dva, když člověk zrovna nutně nepotřebuje rollse v podobě řady 440 a vejš a vyšel by tě do litru, skočil bych po něm smile

Re: Jaký gramofon

Dobře tedy. Děkuji, pomohl jsi mi rozhodnout se.

Re: Jaký gramofon

To ramienko je original z NC500. Ja som kupoval nove do svojej NC500. Ozacenie ozaj neviem, ale viem ze rozdiel medzi ramienkom na NC500 a 450 je ten, ze jedno rovne, a druhe zahnute smile

Re: Jaký gramofon

Ještě takový dotaz. Jak je na tom NC420 vs. NC430? NC420 bude na tom o něco hůře (starší model) ale teď jde o to, jestli propastně nebo jen v nuancích.

Jinak otázky na model NC420 mám úplně stejné jak v příspěvku 12.

Re: Jaký gramofon

Honziku, za prvy timhle gramcem take neprohloupis
za druhe nacti si oldradio.cz sekce gramofony a studuj.

Web

Re: Jaký gramofon

Tak, tak, osobně bych bejt tebou koupil NC430, hodil do toho nějakou slušnou přenosku a hotovo, víc do toho investovat je kvůli občasnýmu přehrání a experimentum neekonomický, navíc když se budeš chtít pohnout dál, tak i tohle pak můžeš prodat, na 420ku nějak neni nikdo moc zvědavej, co tak z vlastní zkušenosti vim smile

Re: Jaký gramofon

Nosferatic ano, nakonec jsem koupil tu NC430. Podle fotek vypadá, že je dost zachovalá. Uvidíme až dorazí, snad jsem nenaletěl. Kupoval jsem na Aukru uui . Máš pravdu, proto jsem jej nakonec i koupil. Když se jedná vpodstatě o experiment bylo by to pro mě ztrátové, kdybych ten gramec nemohl dál udat.

Voltiku, ok jdu studovat smile. Ať už to tu nezasírám.

Re: Jaký gramofon

zdenoeddie napsal:

ozdiel medzi ramienkom na NC500 a 450 je ten, ze jedno rovne, a druhe zahnute smile

sice jsem jeste v ruce nemel ramenko z nc450, ale ramenko na nc500 je stejne dlouhe, jako na nc580 a u toho je podle mereni je efektivni vzdalenost (osa talire-osa ramenka) 190mm. zatimco na netu udavana efektivni vzdalenost pro ramenko p1101 je 220mm (zdroj napriklad hifinazory.cz). z cehoz mi vyplyva, ze je to o palec  delsi ramenko ?!?
jestli je o tolik delsi, tak dalsi rozdil bude, ze se nebude dat namontoval na jine chassis bez nutnosti to premerit a posunout montazni body. to jen tak na okraj, kdyby nekdo sehnal p1101 a chtel si ho nasadit treba prave na nc580.

Příspěvky [1 až 20 z 32]

  Stránky: 1 2 »»»

Audioweb.cz » Zdroje signálu » Jaký gramofon

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£