Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 3 z 8)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Mosfet zesák 400W

  Stránky: ««« 1 2 3 4 5 ... 8 »»»

RSS

Příspěvky [41 až 60 z 151]

Re: Mosfet zesák 400W

Rovnocenným strojem k tomu poslechovému testu by měla být TYA a ne 330ka. Ale TYA zřejmě nemá lateráry, tak odhaduju by hrála jinak.

Re: Mosfet zesák 400W

A to uz preco? Kludne to mohli porovnat si myslim aj s ML, Srollom, ak by to bolo po ruke

Re: Mosfet zesák 400W

2 Horys: ty alibisto, taky si moh pripomenout i povedenější věci :

http://audioweb.cz/uploads/thumbs/1477_fine2.png  http://audioweb.cz/uploads/thumbs/1477_dsc03400.jpg  http://s4.postimg.cc/kkruv7rqx/1477_lm1875_millano_nahled.jpg  http://audioweb.cz/uploads/thumbs/1477_729x_nosupply_v2b_nahled.png

" Vědět a znát to každý by chtěl, ale učit se nechce ... "

Web

Re: Mosfet zesák 400W

Jak puberťáci, fakt že jo lol

Re: Mosfet zesák 400W

vanadoo:
Já tady žádný komerční projekt nemám a co se týče toho, co je pod avatarem: za svůj pravý mail se nestydím, může mi napsat kdokoliv a kterýkoliv soplák a rád mu poradím, no a co se týče odkazu na moji webovou stránku, tak ta zakázaná nikdy nebyla a není. To by bylo kraválu, kdybych sem dal fotky nových věcí, které mám pro Aldax připravené, co? To by bylo smazané vcuku letu....
Co mi silně vadí, tak je právě ta okatá reklama na nějaký nový produkt společenství HYPA /Hynek-Pavel?/ s fotkou. Já sem žádné fotky svých produktů nedávám, na to mám vlastní stránky /dokonce dvě, Aldax a Electronicservis/ a totéž bych jako moderátor nebo admin vyžadoval od ostatních - a je mi úplně jedno, že tu fotku sem dal Horys, nebo hcrevize, nebo sám Quart. Podle označení modulu jde jednoznačně o komerční produkt sdružení HYPA /ostatně je to tam i napsáno/ a nepatří sem, patří na jejich vlastní stránky.
Nic Vám chlapci nezávidím, děláte to pěkně, i když kradete, jen se Vám od rukou práší. Ale marketing a promo na svoje výrobky si dělejte někde jinde, nejlépe na vlastních stránkách, které stejně už máte.
Notabene koncový zesilovač s pěti páry laterálů, čtyřvrstvou deskou /a jistě značkovým materiálem/ tady nemáte šanci prodat, co jsem si všiml, tak v dnešní době a tady mají lidi /a zvláště mladí/ hodně hluboko do kapsy a svoje moduly by tady neprodal ani Alan Kraus, kdyby tu byl a když je ještě dělal /a dělal slušně a dost pod skutečnou cenou/.
Takže HYPA by se podle mě měla přesunout s komerční reklamou buď na svůj web, nebo někam, kde jim to dovolí a kde je dostatek finančně silných zájemců a kde Vám takovou reklamu bezplatně dovolí. Jestliže byly z tohoto webu smazány všechny Quartovy projekty jako komerční, měl by být smazán i tento a s ním celé vlákno. Toť můj názor a myslete si o něm, co chcete.

Web

Re: Mosfet zesák 400W

Musím sa zastať Leoša. V prvom rade sa v poslednej dobe toto fórum stáva chtiac nechtiac reklamným placom pre novopodnikateľov v oblasti hifi. Začalo to hypou a potom pokračovalo nejakými bedňami atd. Myslím si že celkom oprávnene boli odtiaľto vykázaní na svoje stránky - tam naozaj patria. Okrem iného Leoš nič nezdrbáva len tak, píše svoj názor možno trochu svojráznym štýlom, ale to je všetko. Kto je príliš útlocitný nech nechodí na internet a nečíta fóra a nechatuje.  Nechcem sa púšťať do diskusie ohľadom hypy 400 (necítim sa na to odborne podkutý), ale natíska sa niekoľko otázok. Nepochybujem, že zosilovač môže mať výborný zvuk, ale druhým aspektom je jeho prevádzková stabilita a poruchovosť. Pri kľudovom prúde 500 mA už to asi nebude celkom sranda. To množstvo tepla a jeho odvod môže byť naozaj problém. Myslím, že dostatočne sa k tomu vyjadrili BV aj PMA. Stačí si zájsť na slovanet a prečítať si diskusiu o tom.

Re: Mosfet zesák 400W

Teda pomalu mě tohle fórum přestává bavit. Spousta lidí tu doporučuje ten či onen komerční produkt, Aldaxy nevyjímaje a nikdo je neprudí. Byť Sinclaira chápu, myslím si, že v tomhle případě je vedle. Konec konců, jak to posoudí majitel fóra zjistíme všichni. No a co se týče toho, že hypani kradou, mám na to svůj názor. Nicméně ho nehodlám prezentovat, jelikož člověk, kterého by eventuelně mohli okrádat se k tomu vyjádřil zcela jasně. No a ta cenovka, je to čistě jejich věc, osobně mi přijde cca tak akorát. Že to tady v tý banánový republice budou těžko prodávat, je věc jiná.

Re: Mosfet zesák 400W

Sinclair: Tak to si si asi v slabej chvilke dovolil ponukat veci zo svojich stranok, hm a to uz nie je komercne, to tak akoze nenapadne podsunut, hm ? Mam chladic, mam toto, mam tamto..., vsak mi to posli domluvime se, kurva kde mas tu sebareflexiu co? A zase si si dovoli dat komercnu ponuku na svoje dve stranky! Tak co tu hovoris o marketingu?
Dalej toto je co, ak nie komercny projekt? http://audioweb.cz/viewtopic.php?id=6686&p=1 a dalsie....
Sa uz uvedom, kazdy si najde to co hlada a niekto zliepa vykopavky a niekto plati statisiece za vazny hajend. Kazdy ma pravo si vybrat v com sa bude hrabat, tebe staci to, druhemu ono, chapes to? A to, ze tu na to nikto mat nebude je tvoja zbytocna starost! To je kazdeho osobna vec! Mozno tu tie soplave detcka moc okradas.... a drzis ich v nevedomosti ake audioporno vlastnia. Tak ci tak si vsetko prekrutis, tak ako ti to vyhovuje, takze skoda dalsich reakcii.

Godz: Dostatocne sa k tomu vyjadruje kazdy lol

(upravil marda 23. 2. 2011 11:17)

Re: Mosfet zesák 400W

No jo chlazení, 70W klidové ztráty není moc na tak masivní chladič a i hranol je dost dlouhý. Aby se teplo dostalo i na krajní zuby chladičů, tak by hranol musel být po celé délce chladiče a i tak by je spád mezi zuby kolem 2 - 3 st. C? A na takové to domací hraní ... to stačí.

Re: Mosfet zesák 400W

Asi to každej vidíme trochu jinak a nebudu hledat, ale myslím, že na webu jsou fotky realizací i věcí z Aldaxu. A co. Mě to nepřipadá jako reklama nebo to alspoň není tak okaté. Jestli tu někdo bude mazat podobné thready, byť jsou pro někoho třeba nahraně, bude tohle forum uplně k ničemu.

Web

Re: Mosfet zesák 400W

Jsem taky proti mazání čehokoli (mimo threadů debilních, líných nicneznajících sopláků) na fóru. To, co se tu píše, neberu jako reklamu a pár názorů je zajímavých a je škoda je smazat.

Re: Mosfet zesák 400W

Ten zosilňovač vyzerá pekne. čo sa týka zvuku, áno, ak je rýchly ten zosilnovač, a to že s rýchlostou rastie aj výkonová šírka pásma sa nemusíme ani hadať, tak verím v to, že to v tom prednese je 100% zlepšenie oproti nejakej pomalej mrche. To je fakt. Osobne si myslím že nemusím mať 4vrstvovú dosku aby som dosiahol vyšších rýchlostí a vačšej šírky. Aj relatívne jednoduché celosymetrické obvodové zapojenie sa dá dokopať do perfektných výsledkov. Otázne je či je to vždy nutné. Kto nemá dobre bedne, tomu sa nebude páčiť zvuk lepšieho zosilňovača, pretože tie výškové reproduktory budú mať velké skreslenia pri tých vyšších karmonických ktoré tvoria farbu zvuku.
Je to však pozitívne, že sú ďalší ludia ktorí robia na nejakých projektoch. Za to dávam palec hore

Web

Re: Mosfet zesák 400W

Eh, joži, nějak nechápu "pretože tie výškové reproduktory budú mať velké skreslenia pri tých vyšších karmonických ktoré tvoria farbu zvuku". To jako chceš říct, že běžně někdo poslouchá na nějaké mršbě, která hraje třeba do 1-2kHz, a tímpádem mu vejškáče nezkreslují ??

Web

Re: Mosfet zesák 400W

Sendy nie, Chcel som tým povedať to, že nie ku všetkému sa hodí taký zosilňovač. Ja viem že sa bavíme o Hifi, ale u  PA výšok mám velmi zlé skusenosti. Tá moja kW mrcha, mala rýchlosť 70V/us, ked som nou budil kompakty, tak tie výšky strašne vreštali. Preto som musel na vstup dať VFfilter, ktorým som obmedzil šírku. Ten zosilňovač veselo tlačil cez 300kHz v -3dB tolerancii. Otazne je ako to znašali boucheroty, ale to je vedlajšie. Nikomu nevnucujem moje dojmy, toto je však moja skúsenost. Nie ku každej bedni sa hodí taky rýchly zosilňovač

Web

Re: Mosfet zesák 400W

Joži, rychlost totiž není vše, je velmi pravděpodobné, že ten nepříjemný zvuk byl způsoben něčím zcela jiným, než rychlostí. Ono stačí některým zesům trochu škaredší výhybka jako zátěž a už při vyšším výkonu dělá paseku. Proto taky někdy měříme THD a IMD i s komplexní zátěží smile.

Web

Re: Mosfet zesák 400W

IMD a THD nie je problém, aj pri komplexnej zátaži no zvukovkov zmeriam leda tak do 20khz. Problém na ktorý nazážaš  tam zo začiatku bol, ten som vyriešil. Takže zakmitávaním to nebude. mám spravenú komplexnu zaťaž s 5mH cievkou a 2x24uf kondenzátormi. Tak pre aké impedancie a na akých frekvenciach to mám ešte zmerať? Lebo nerobí to ani aktivacia prudovej ochrany vplyvom zvýšenej kap. zátaže, ta prudovka je zrátana dobre.  Alebo si mám fakt namodelovať výhybku ktorá mi posunie fazu viac ako mi posúva ta moja zaťaž?

Web

Re: Mosfet zesák 400W

To by bylo asi na dlouhou debatu a pořádný rozbor konkrétního případu a topologie... prostě bude něco jinak než optimálně. Mi stačilo, co dokázala millerova kapacita v jednom stupni, přestože měl zesilovač velké rezervy, dělalo to docela brajgl při větších úrovních signálu.

Web

Re: Mosfet zesák 400W

Joži, to čo máš za zvukovku keď meriaš ledva do 20 kíl ?

Re: Mosfet zesák 400W

EMU0404

Web

Re: Mosfet zesák 400W

Nie je s ňou problém merať do 40kHz, aj keď na meranie zosilňovačov je to asi málo.

Příspěvky [41 až 60 z 151]

  Stránky: ««« 1 2 3 4 5 ... 8 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Mosfet zesák 400W

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£