Re: DIY gramofon

Řešením pro ultra holé řitě je použít kabel od staré počítačové myši, ale jak moc kvalitní to bude to Ti neporadím,protože jsem to nezkoušel. Jinak za cenu okolo 2-3 stovek se dá sehnat kabeláž od Projectu.

Re: DIY gramofon

Vypadá to blbo - sorry, ale fakt som doteraz nemal čas ani na nete nič pohľadať, preto sa radšej rovno pýtam.
Tie dutinky vidím ako väčší problém - robia sa vôbec tak miniatúrne?
Od Pro-Ject-u tu vidím v ponuke len kabeláž zakončenú na strane prenosky konektorom, nie samostatnými dutinkami...možno len zle hľadám.... sad http://www.project-audio.com/main.php?p … mp;lang=en
Inak postreh k znižovaniu "Tonearm Effective Mass" - z mojej skúsenosti viem, že rozdiel hmotnosti uhlíkových trubiek so stenou hrubou 1mm a 2mm je pri vonkajšom priemere 10mm nula nula nič. Navyše sa robia 10mm trubičky z uhlíkových vlákien s hrúbkou steny aj 0.5mm. Ak človek oželie pútavý vzhľad uhlíkovej tkaniny, tak moc nie je čo riešiť...a pri tých cenách nemá zmysel ani pozerať spomínané diely uhlíkových prútov. http://www.htmodel.sk/produkty/stavebny … -2222.html
Moja inšpirácia na ramienko - konštrukčne pomerne jednoduché...dizajnovo celkom pekné...
http://www.esoteric.jp/products/vpi/jmw9memorial/img/main.jpg

Re: DIY gramofon

Ten kabel asi nikde v nabídkách neseženeš.Zkus poptat třeba tady : http://elektro-zatloukal.sluzby.cz/ nebo přímo v SEV Litovel.Míval ho i Renown(Lubor Grigorescu), ale pokud vím, tak na tohle forum asi nechodí-zkus to na hifinázorech.

(upravil reta 8. 11. 2014 0:18)

Re: DIY gramofon

Prosím zná někdo link na to kde se dají koupit ty konektorky (možná se to nazývá dutinky) kablík / přenoska. Děkuji. Dobrá rada nad zlato.

(upravil mako 7. 11. 2014 22:52)

Re: DIY gramofon

Jdou koupit i trubky vyráběné z uhlíkové punčochy : http://www.topmodelcz.cz/index.php?PHPS … hop_id=390

(upravil stiglitz 8. 11. 2014 0:15)

Re: DIY gramofon

Super, díky za odkaz.
Kabeláž raménka - já mám kabílky z nějakého lepšího scartu, a dokonce si vybereš, bílá, modrá, červená a zelená.
Dutinky jsem pořešil, že jsem na konec kabílku s oholenou izolací nasadil izolaci ze silnějšího, jiného kabílku. Tak aby ta izolace byla částečně na izolaci kabílku ze scartu, protože tam celkem dobře drží. Holé lanko musí mít dostatečnou délku, aby se dalo přehnout přes tu silnější izolaci, která mi tvoří onu dutinku. Tak. kdybych to nakreslil v řezu, silnější izolaci - je to asi centimetr, nevím, z tak ze tří, čtyř milimetrů tedy vyplňuje izolace kabílku scart, a oholené lanko zbylých dejme tomu šest. To lanko vytažené ven je pak ohnuté přes vršek té izolace, přes to celé jsem natáhnul smršťovací trubičku, zase s mírným přesahem, aby nebylo vidět oholené lanko, zasunul dovnitř silnější špendlík, tak aby se mi to celé nesmrštilo natolik, aby se dovnitř k lanku dal nasunout pin přenosky, a ohřál to. Neřekli byste, že to je dělané doma. Nemíním vyhazovat prachy za předraženou kabeláž.

(upravil sagitarius 8. 11. 2014 2:09)

Re: DIY gramofon

Chlapi, co blbnete, vždyť se dají koupit za 0.6,-Kč pozlacený dutinky do konektorů Canon a pasujou přesně na přenosky...
http://www.ges.cz/cz/d-sub-fck-100-GES06614076.html

Pokud nejsou na skladě, tak koupit jeden Canon konektor samici s pozlacenýma dutinkama a dutinky z něj vytáhnout.

Web

Re: DIY gramofon

Mno vida....

Re: DIY gramofon

Za 0,6 není co řešit, snad jen dopravu. Já za odkaz děkuji.

Re: DIY gramofon

tak holt budou ty konektory na gramec stát 103,-  smile

Nebo to vypárat z nějakýho starýho PC modulu...

Re: DIY gramofon

Hm. No, sagitarius, díky za tip, ale koho by tohle napadlo, fakt dobrý. Objednám to, stejně tam budu brát RG-62, budu likvidovat ty tkaničky, takže to poštovný nebude bolet.

Re: DIY gramofon

Kanibalizáciou starých PC dielov to naozaj ide - toť návod:
http://www.vinylengine.com/diy-cartridge-clips.shtml
Vďaka za hint... smile

Re: DIY gramofon

Tak jsem dnes navštívil naše IT, dostal jsem z pohřebiště nějaký kabel, a s female zásuvkami. To kovové pouzdro jsem rozpůlil, takže toho co jsem chtěl mám asi padesát. Kabel nebyl plně obsazen, není tam nic zalitého v plastu. Normálně jsem to vysypal.
Díky za tip.

(upravil stiglitz 16. 11. 2014 21:50)

Re: DIY gramofon

Jen tak na okraj, budu taky dělat Clamp, příšerně se mi líbí to co někdo nabízí na Aukru, ale je zbytečný sem dát pomíjivý odkaz, ale je to závaží, s libelou uprostřed a stroboskopem.
Byl jsem v Obi, Bauhausu, ale libelu nemají.
Budu muset objednat. A tady jich je dost.
http://meridla.naturahradec.cz/libely-307/