Téma: kazetový mgf. AIWA AD-F410

Nemel by nekdo zkusenosti s touto radou cassete deck ? Po roce jsem ho zapnul kvuli koledam, vse sviti, ale kazeta se ani nehne, nepretaci, nic. Pouze cvakaji civky pro volbu pretaceni a posuvu. Sundal jsem reminek z motorku a motorek se toci. Kdyz dam Play, hlavy nedojedou k pasce.

Na mechanickou zavadu bych to moc nevidel, mechanika se zda byt v perfektnim stavu, mozna neco v elektrice ?

Hledal jsem po internetu a je vice lidi, kteri maji stejne problemy. Servis jiz neexistuje, tak mne napadlo, jestli nekdo nema zkusenost, cim by to mohlo byt. Zrejme jde o casteji se vyskytujici se zavadu.

Re: kazetový mgf. AIWA AD-F410

Tenhle přímo neznám, ale nezkoušel jsi řemínek, tedy nejběžnější závadu?
Jestli je vytahaný tak může prokluzovat a neutáhne mechaniku.
Zkus s otevřenými dvířky jestli přetáčí bez kazety - nezapomeň prstem zmáčknout spínač přítomnosti kazety (většinou bývají dva na kraji REC+TYPE a jeden uprostřed kazety, tan detekuje přítomnost kazety). Pak tam dej kazetu a podívej se jestli se točí motorek. Pokud bez kazety přetáčí a s kazetou se točí motor, ale kazeta ne, tak rovnou kup nový řemínek (pokud neznáš rozměry zkus menší než tam teď je).

Re: kazetový mgf. AIWA AD-F410

No, uz jsem to jakz takz vyresil. Nad parou jsem trosku zregeneroval reminek a pak ho jeste vypral v jaru. Ted se zda vse ok. Ale reminek se uz neda sehnat. Je tam prumer neco kolem 70mm, 0,55mm vysoky a 4,8mm siroky.

(upravil Michelin1 28. 12. 2010 16:20)

Re: kazetový mgf. AIWA AD-F410

Řemínek se dá sehnat, ale je nutno pohledat nebo se poptej v sevisu.
http://www.ame.cz/QIShop/group/77977_10 … spx?Page=6
Není to úplně stejný, ale měl by stačit.