Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 3)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Zesilovač Denon PMA 520

  Stránky: 1 2 3 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 47]

(upravil Vendaka 25. 12. 2010 22:05)

Téma: Zesilovač Denon PMA 520

Dobrý den
Mam prozbu, mohl by se někdo vyjádřit k tomuto zesilovači.Na obalu je CLASA A .
Jde mi hlavně o konec a vstup gramo , přenoska MM.


Odkaz na zapojení.Dole na stránce je  Download

Děkuji moc Vendlberger

http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/ … MA520.html

Re: Zesilovač Denon PMA 520

Zcela průměrný , nicméně slušně konstruovaný zesilovač, nicméně vstup pro MM přenosku je zpětnovazební klasika, která moc dobře nehraje.

Web

Re: Zesilovač Denon PMA 520

Moc děkuji za odpověd i když neni příznivá.Něco takového jsem i čekal.Mužu ještě poprosit o doporučení vhodnějšího zesilovače od DENONU.Mam celou sestavu v černém provedení.Děkuji

Re: Zesilovač Denon PMA 520

Značně lepší a propracovanější je PMA560. Rovněž v černé i champagne.

Web

Re: Zesilovač Denon PMA 520

Děkuji
Dal jsem se do zkoumání předzesilovače a čtu články od p. Dudka. A vypadá to že se pustím do výroby ACTIDAMP Mk IV.
Jiná rozumná cesta nevede.

Re: Zesilovač Denon PMA 520

Po prostudování článků v amaterském rádiu jsem se rozhodl že si   postavím předzesilovač ACTIDAMP Mk IV.Desku jsem objednal u p.Kohota (rychle zareagoval a do týdne zaslal, tímto mu chci  poděkovat)

  http://www.volny.cz/plspoj/   

Součásky objednal u fi. Ges a GM.Vim že mě za to nepochválíte ,ale kondenzátory jsou od WIMA a elektrolity HITANO na 105stupnů ,odpory 1procentní VISHAY , tranzistory TOSHIBA,OI TEXAS.  cenově desky 140kč součástky 1000kč. Čtyři hodiny práce vyvrtat a osadit.Oživení nastavení 1mV na výstupu .Zapojeno a posloucháno.Popisovat co leze z reproduktorů pro ty co ho mají , nebo ho slyšely nemá cenu, pro ostatní bych přirovnal rozdíl asi poslouchání za dvěřmi , nebo v místnosti.Je až neuvěřitelné co všechno je na deskách zaznamenaný.Nemůžu se vyposlouchat.Přidávám i pár obrázků za stavby.

http://s19.postimg.cc/f88dyousv/5002_celkovy_pohled.jpg http://s19.postimg.cc/vkn125yi7/5002_deska.jpg http://s19.postimg.cc/tu400ogz3/5002_soueastky.jpg http://s19.postimg.cc/wcpp1d2pb/5002_z_blizka.jpg

Předzesilovač ACTIDAMP Mk IV  doporučuji.

Re: Zesilovač Denon PMA 520

Zas jeden, co objevil Ameriku a nacpe si do špičkového předzesilovače ten nejhorší šrot, co se tu dá koupit..

Web

Re: Zesilovač Denon PMA 520

Objevili jsme Ameriku, která je tu kdysi od 90. let ( upřesněte kdo si to pamatujete - snažím se dopočítat kolik let tento preamp už provozuju )!
To se za ta léta nic víc neudálo???

Re: Zesilovač Denon PMA 520

Událo, jen Ty o tom Bobe nevíš smile
Zkoušelo se různé variantní osazení Mk.IV., který už existuje i v přepínatelné verzi pro MM/MC...
Já třeba zkoušel pasivní korekčák s třemi /šesti/ E180F a porovnával ho s Mk.IV., hraje samozřejmě jinak, rozhodně ne hůř a je to volba pro lidi, co rádi "teplejší" zvuk. Jistěže nedosahuje např. takových odstupů, jako Mk.IV., ale -70dB je myslím slušná hodnota na to, že odstup šumu desek někdy nedosahuje ani -40dB  a odstup hluku a brumu i dobrých gramofonů přes -50dB. Možná, že kdybych měl na výběr z více kusů E180F, tak bych vybral i lepší, ale měl jsem jich jen dvanáct. EF806S jsou proti E180F nechutně mikrofonické a mají takový divný "dutý" zvuk.

Web

Re: Zesilovač Denon PMA 520

Dobrý den
Děkuji za odezvu a jenom se zeptám které to součástky myslýte že jsou šrot?

Rád se poučim.

I fi.PHILIPS, SANYO  si nechává vyrábět součástky v číně.

Re: Zesilovač Denon PMA 520

Hehe zrovna Bobobrod odbastlil několik variant phono preampů.. taktéž má v provozu Borbelyho MM/MC preamp. O upravě MM/MC pro mk4 dávno ví, flašky ho ale táhnou víc..

Zas takový šrot na desce nevidím, byli tu horší kousky..Modré Nipony, hlavní asi bude původ a kvalita operáků, jsou-li z GM. Pokud ti časem to Low-ESR Hitano odejde, budeš ho holt muset vyměnit. No a pak bude záležet jak sis pohrál se součástkama do korekcí.

Zdá se mi to nebo máš opravdu místo blokovacích 100n kondenzátorů 100p červené Wima? Jde o C21, 22,23,26,27

Web

Re: Zesilovač Denon PMA 520

No, pokud jsi je všechny kupoval v GME a Ges, tak je to špatně. Tady se obecně tyto obchody považují, co do kvality součástek, jako mizerné. Obchody s kvalitními součástkami jsou Denkl, AME, EZK, a ještě další teď si nevzpomenu. Ostatní ti možná vyjmenujou další.

Možná by neškodilo někde seznam kvalitních obchodů vyvěsit. Aby se nově příchozí zorientovali, kde teda vlastně nakupovat, pokud stojím o kvalitu.

Re: Zesilovač Denon PMA 520

Ten seznam už tady někde visí, jen ho najít smile

Web

Re: Zesilovač Denon PMA 520

Co je na těch červených Wimách napsaáno?Já tam vidím 100/100 což značí 100pF no a má být 100nF..

Web

Re: Zesilovač Denon PMA 520

j_paseka: Tyto obchody mají jinou kvalitu kondenzátorů WIMA , jinou kvalitu tranzistorů TOSHIBA atak dál?
Děkuji za blišší vysvětlení.

Re: Zesilovač Denon PMA 520

Vendaka: Nevím přesně jak je to s těmi kondenzátory WIMA, ale tranzistory a operační zesilovače jsou tam většinou pajcované - nechovají se přesně jak originály a hodnoty mají jiné než uvádí datasheet k dané součástce. Ale měnit nic hned nemusíš, pokud to funguje. Jen do budoucna, kde a co nakupovat, aby tě to při nějaké aplikaci nevytrestalo. smile

Bery: OK, pohledám.

(upravil sinclair 14. 1. 2011 13:17)

Re: Zesilovač Denon PMA 520

S těmi modrými Nippony opatrně Reebe, je vidět, žes nikdy nedržel v ruce lowesr řadu LXZ od Nipponu, která je nádherně modrá....:-) Ovšem pokud byl obal modrý a na něm napsáno třeba SMG, tak je to samozřejmě prvotřídní pajc, stejně jako naprosto všechny snapiny, které prodává na Aukru jistá Jarmila aka Alan Kraus. Cca před dvěma lety mi poslal ZDARMA na ukázku vzorky, co se dá v Číně koupit za méně, než 50 amerických centů...Fotka některých těch prvotřídních pajců je zde, zcela vlevo je originální Nippon 10G/80V :
http://sweb.cz/servisdok/pajcyelyty.jpg

Vendako, jsi ZATÍM neskutečný pitomec a spraví to snad jen čas a další zkušenosti s podobnými obchody, jako jsou GES, GME, TME a další.
Nezlob se na mě, ale naprat do blokování napájecích cest místo 100 nanofaradů 100 pikofaradů dokáže jen blbec a jen blbec se ještě zeptá, jestli je to špatně a optá se "no a co?" Navíc to máš udělaný jako prase, drátové propojky nakřivo, ty nejlevnější niklovaný patice na šváby, piána na přepínání paralelních kapacit nikde...
Kondenzátory WIMA z GESu, GME kromě toho, že jsou neskutečně předražené, nejsou originály. Originál WIMA na napětí 100V se totiž při napětí cca 65V neprostřelí, jak se to několikrát stalo v začátcích vývoje v Aldaxu. Proto od té doby bereme už jenom Roederstein, který se dá nad 500ks objednat i ve 2% toleranci, což ani u originální /a drahé/ Wimy rozhodně nelze. Několikrát jsem byl nucen Wimu vzít, šlo vesměs o hodnoty 2,2uF a vyšší a všechny kusy do jednoho ani nedosahovaly jmenovité hodnoty.
Operační zesilovače z GME nebo GESu, ale i TME jsou vesměs také čínské pajcy, stejně jako např. výkonové IO nebo drahé elektrolyty s vyšší kapacitou.

Web

Re: Zesilovač Denon PMA 520

j_paseka: Není to sice seznam, ale po pročtení by mohlo být jasno... zde a zde

Web

Re: Zesilovač Denon PMA 520

Tak modrých Niponů mi "pár" prošlo rukama ale hádat se nebudu..podle fotky vypadají důvěryhodně. Barvu může zkreslovat fotka. U GM je kopie polovodičů téměř jistá, resp. vypadají podobně jako orig. vevnitř je ale něco jiného.. GES,TME je to jak kdy, jak co.. Raděj nakupovat jinde.

Web

(upravil sinclair 14. 1. 2011 13:41)

Re: Zesilovač Denon PMA 520

No já "modrou" řadu Nippon LXZ nakupuju hlavně na servis autozesilovačů, kde normální elektrolyty na sekundární straně měniče buď po roce či dvou střelí, nebo vlastníma ztrátama tak hřejou, že jsou za rok suchý. Na sekundáry měničů nad 20kHz nic jiného, než lowesry nepatří...Problém je někdy s rozměry, protože ty čínské kurvy tam používají někdy dost atypické průměry a výšky. Už se mi párkrát stalo, že jsem nové lowesr kondy musel v ultraplochém zesilovači podlepit hňupolepem a položit, ten rozměr v rozumné kvalitě prostě sehnat nešel.

Web

Příspěvky [1 až 20 z 47]

  Stránky: 1 2 3 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Zesilovač Denon PMA 520

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£