Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Smetiště » Zkušenosti s poštou

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [12]

Téma: Zkušenosti s poštou

Chtěl bych na tomto místě vyjádřit rozhořčení nad zásilkou poštou. Prodal jsem tady na fóru přes bazar dvě trafa. Snažil jsem se je co nejpečlivěji zabalit v rámci možností, nedisponuji žádným speciálním balicím materiálem, proto jsem je zabalil dle mých zvyklostí - krabice kompletně vyplněná koulemi  zmačkaného papíru a objemově lehce předepnuté, ostatně komu jsem tady něco prodal (např. reproduktory), byl s nima spokojen a bylo vše v pořádku. Zajímám se (e-mailem) o to, v jakém stavu to došlo, neboť nakupování přes bazar je velkou otázkou důvěry.

Schválně jsem vybral na prodej dvě nejhezčí trafa toho typu, které jsem měl, mimochodem ještě asi dva kousky mám, ale ty jsou nevzhledné, ikdyž taky funkční a mě budou pro případné upotřebení vyhovovat. O to víc mě to štve.

Když mi kupující poslal fotky, úplně jsem se zhrozil, co z nich zbylo. Pomalu co šlo zničit, bylo zničeno (čela kostřiček a zřejmě u obou). Teď už vím, že i taková věc jako trafo je zřejmě potřeba posílat jako křehké, apeluji tímto na Vás, co něco prodáváte, posílejte to jako křehké. Já vím, ani to třeba nemusí pomoci, ale fakt jsem netušil, že tohle se může stát. Fakt jsem netušil, že věc jako je trafo se musí posílat jako křehké. Musela to být pořádná rána (nebo rány), protože trafa si hověly uprostřed krabice opředená koulemi papíru. A to jsem třeba v minulosti některé repráky jako křehké vůbec neposílal, některé myslím že jo.

Takže asi tak. Jsem na.ranej na to co se stalo, proto jsem to tady musel napsat. Klidně pište své zkušenosti, ať jsme v tomto ohledu chytřejší

Re: Zkušenosti s poštou

Mě to ani tak nepřekvapuje, lidi jsou prostě dobytek.

Re: Zkušenosti s poštou

V minulosti 2x kupovane reprobedny, v obou pripadech dosli poskozene. Ztracene, vykradene baliky, jednou balicek nedodan - zfalsovany muj podpis ze jsem zasilku prevzal. O baliccich ktere nedorucily a zaroven me nedali do schranky ani listek o ulozeni zasilky se netreba radsi rozepisovat.

Co dodat, proste nase posta..

Re: Zkušenosti s poštou

já posílal apřed více jak měsícem klubo kabelu a myslíte že mi do teď dorazila nějaká Cčková složenka? při mém štěstí jsem někde ztratil podací lístek, takže litr v pí*i. sad

Web

Re: Zkušenosti s poštou

Můj stručný příběh jsem dával do sousedního vlákna
Ale dnes si člověk nevybere... Od Jawise jsem kupoval Leache (35kg balík) posíláno přes DPD, nebo PPL (už nevím přesně) byl velmi solidně zabalen. Vespod udělána "mříž" z dřevotřísky. V této mříži byli zavrtány nožky, aby se zesilovač nemohl pohnout, to celé bylo přiklopeno další deskou zeshora a staženo dráty k mříži v každém rohu. Balík příšel v dobrém vnějším stavu, Ovšem vevnitř to dopadlo tak, že nožičky zavrtané v mříži z dřevotřísky byli utrhané i se šrouby co je drželi, mříž polámaná a zesilovač v krabici nejspíš cestoval. Na balíku byla nálepka "Křehké" velká jako kráva. Naštěstí se mu nic nestalo a funguje.

Web

Re: Zkušenosti s poštou

Zatím mám s poštou dobré zkušenosti, ještě uvidím jak dorazí CD přehrávač od Opamp. Snad jenom co mě dostalo když jsem si nechal poslat krabici Lego technic tak navrchu byla díra přelepená izolepou jako by se do toho někdo koukal. Ale nic co je dražší než 5000 bych si asi poslat nenechal, to už bych měl strach. Raději bych sedl do auta a jel pro to.

Re: Zkušenosti s poštou

pošta to je věc,každopádně se musí dobře zabalit,dole dávám polystyrén, aspon 2cm navrch zas molitan,každopádně poslat jako sklo a pojistit.minulý měsíc asi 40 balíčků nikde nebyl problém,akorát ted s tou sněhovou kalamitou se prodloužila dodací lhůta,ostrava- Jablonec Nad Nisou trval 7 dnů.Jinak ok.

Re: Zkušenosti s poštou

Ono se není čemu divit. Během svátků pošta nestíhá a tak se nabírá co nejvíce brigádníků na noční vlaky a podobně. No a dotyčným brigádníkům je jedno, že něco rozmlátí, dokonce se na nočních nakládkách pořádají závody v hodu dalekém s co největším balíkem a podobně. Takovou prasárnu si naštěstí ani to PPLko nedovolí. Ostatně i v podmínách ČP je uvedeno, že balík musí být zabalen tak, aby vydržel bez úhony volný pád z výšky 1m na pevnou podložku. Jediným účinným řešením je všechno zabalit naprosto poštovzdorně. To opravdu jde a zatím všechny mé balíčky dorazily naprosto v pořádku, i když vnější obal krabice byl při dodání kulatý. Jako nejlepší řešení je použít starého dobrého polystyrénu. Slušná 3-5cm vrstva dokáže zachránit mnoho. Navíc je nutné mít např. zesilovač uložený v krabici naprosto na těsno. Nesmí se ani hnout. Vykašlete se na různé obskládávání papírem, platy od vajíček a podobně, je to k ničemu.

Jak balím já? Používám polystyren, bublinkovou balící fólii a černou balící fólii (taková ta "svačinová") a co nejtlustší kartonovou krabici. Pokud se jedná o něco lehkého a "bezcenného" tak místo polystyrenu dávám zmuchlaný papír. No a při balení vždy najdu o dost větší krabici než je přístroj. Na dno dám 5cm polystyren, na to přístroj, pak pořádně vyskládat polysterenem kolem dokola, opravdu těsně, aby se to nemělo šanci pohnout a na vrch opět polystyren 3-5cm, podle toho jak se to bude vejít. Pak celou krabici omotám několika vrtvami bublinkové fólie a nakonec ještě přebalím černou igelitovou fólií. Sám jsem zkoušel takto zabalený CD přehrávač pustit ne z 1m, ale z 2m na podlahu a vůbec nic se mu nestalo a vesele po rozbalení fungoval dál.

Bohužel tento způsob balení je časově a hlavně finančně dost náročný. Zabalení jednoho běžného zesilovače vyjde na víc jak 80,-Kč. Nejdražší je na tom ta bublinková fólie a černá igelitka. Polystyren se dá sehnat na stavbách zadarmo.

Re: Zkušenosti s poštou

klasika. Mě minulej týden přišla z reklamace autonabíječka a vevnitř bylo taky všechno na padrť. Včetně trafa a zabalený to bylo slušně....

Web

Re: Zkušenosti s poštou

Musíte balit zásilky správně a křehké věci posílat jako KŘEHKÉ !! Běžný balík, nedejbože "pytlovka", úplně normálně musí přežít pád z výše 1m na zem, což je u třídění běžné. Křehký balík jde jinak a tohle by zažít neměl. Pokud vám pošta poškodí správně sbalenou a pojištěnou křehkou zásilku, tak je nutné reklamovat - do 3 dnů, a hlavně s celým obalem. Bez problému jsem vše vyreklamoval... zato soukromé přepravky jsou v tomhle směru naprostá tragédie, zničené věci, příšerné jednání, dohadování se s idioty (oni snad někde dávají do reklamací nejtupějšího jedince z celé firmy) atd.

Web

Re: Zkušenosti s poštou

No, ono to musí taky přežít taky to, že na to s výšky 1m spadne něco těžkýho a tvrdýho. Nechápu proč pošta doručuje balíky v poledne, kdy je většina lidí v práci.

Re: Zkušenosti s poštou

Zrovna jsem pátral po balíku, fláká se už týden někde mezi Broumovem a Jenčí. Snad dorazí v pohodě. Naštěstí to není vánoční dárek smile

Web

Příspěvky [12]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Smetiště » Zkušenosti s poštou

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£