Téma: ARO 464 - má zmysel? Prípadne iný center / efekt

Zdravím! NAšiel som uvedený TVM reproduktor vo výpredaji po 4 EUR. Výkon 10 / 30 W, citlivosť 90 dB. Napadlo ma, že ku svojim robeným bedničkám - stereo, dvojpásmové, Visatom SC10 N výškače + W130 S, postavím stredový reproduktor a zadné efektové, teda doplním to do 5.0. Máte nejakú skúsenosť s týmto meničom? Má zmysel ho akusticky pasovať k týmto Visatonom? ARO má o dosť väčšiu citlivosť než tie Visatony, no menšiu zaťažiteľnosť, v praxi akustický tlak v dB môžem dostať podobný.

Za nápady, komenty vopred dik.

Adrián

Re: ARO 464 - má zmysel? Prípadne iný center / efekt

Dakujem za presunutie prispevku. Tu to fakt uz nikto seriozny ani nenajde ani neprecita ani neodpovie.

PS: kedze TVM skoncilo, chcel somv edie, zi ulovenie tohto repraku ma aj vyuzitelny zmysel, nikdy som ho totiz nepocul hrat.

Re: ARO 464 - má zmysel? Prípadne iný center / efekt

Teda to ARO zeznám, neslyšel jsem, ale když už jsi začal s Visáčema, tak jako centr dej 2xW130SC a SC10N  (Couplet center)  a jako zadky třeba W100S a DTW72 (Alto genesis sat) třeba... tohle mám a jsem zatím spokojen.

Web

Re: ARO 464 - má zmysel? Prípadne iný center / efekt

Zdravim, vdaka za odpoved. Moje predne bednickz som postavil z uvedenzch reprakov a som spokojny, avsak trochu sa mi nepozdava prilis nizka citlivost sirokopasmovych Visatonov. Povodne osm totiz center nechcel robit symetricky trojmenicovy, ale iba jedno alebo dvojmenicovy najma kvoli priestoru - dvojmenicovy by hral na dva sirokopasmove repraky, nebolo by to dvojpasmo s vyskacom v strede. Skusali ste W 100 S hrat aj ako sirokopasmo? Podla charakteristiky by to zadne efekty mohlo vediet zvladnut mozno aj bez vyskacov.

Re: ARO 464 - má zmysel? Prípadne iný center / efekt

W100S sem jako "širokopásmo" nezkoušel, nebyl důvod. Zase takhle prznit zadky bych teda nechtěl, na nějaké efekty to možná nějak použitelné bude, ale co když příjde chuť vyzkoušet nějakou kvalitní muziku v 5.1 (DVD-A, SACD), to pak musí být humus, to radšji nic a jenom 2.0...

Web

Re: ARO 464 - má zmysel? Prípadne iný center / efekt

Ok, pravda. Po druhom zamyslení súhlasím aj ja. Preštudoval som si technické parametre o dostupných širokopásmach na Visaton.de. a jediné použiteľné na zadné repro mi vychádza toto http://www.visaton.de/de/chassis_zubeho … 0hm_8.html  FR 10 HM, do 15 KHz relatívne rovná charakteristika. Váš názor? http://www.visaton.de/bilder/frequenz/g … m_8_fs.gif
Na efekty chcem použiť takisto zosilňovať max. s LM3886 tkou.

Pekný večer. A.