(upravil dawid08 8. 12. 2010 8:56)

Téma: Gramofonová vložka Shure M44

Dobrý den
Nemáte prosím někdo zkušenosti s vložkou Shure M44MG nebo jinou z řady M44? Mám tuhle vložku s jehlou NB71 v neznámém stavu. Nová originální jehla N44G se dá sehnat zhruba za 600 až 800. Zajímalo by mě, jestli má cenu do nové jehly investovat, nebo raději koupit jinou vložku. Děkuji.

Re: Gramofonová vložka Shure M44

Rada 44 od Shure bola robustná a pokiaľ máš k nej hrot tak by som ju asi nemenil. Samozrejme nie je to žiaden HighEnd, ale je to slušná vložka s dobrým zvukom. Kedysi som mal M44MB, ktorú som kúpil v Poľsku a boli tam k dostaniu aj náhradné hroty. No bolo to ešte v časoch hlbokého socializmu.

Re: Gramofonová vložka Shure M44

Hledal bych řadu 75 nebo 95 a ještě E (eliptický hrot), to ostatní moc nehrálo. Jsou to zkušenosti tak z roku 1969. Podívej se na stránku Pro Ject mají tam slušné vložky.

Re: Gramofonová vložka Shure M44

Díky moc za rady. Jen pořád nejsem rozhodnutý, co s ní.
Zajímalo by mě jak na tom bude tahle vložka třeba ve srovnání s běžně rozšířenou Ortofon OMB5(E), která se dá celá pořídit kolem 500, ale také za 1000 v jiné krabičce.
Nevíte někdo jaké jsou rozdíly v těchto baleních? Podle stránek www.ortofonaudio.cz ta levnější verze není výrobek Ortofonu.
Vložku OMB také mám, ale úplně bez jehly. Náhradní originál jsem našel zhruba od 700. Tak možná bude lepší zprovoznit spíš tuhle vložku.
Neoriginální jehly Ortofon i Shure se dají sehnat za podstatně míň, ale tam si nejsem jistý, jak na tom budou s kvalitou. Máte někdo zkušenosti s neoriginálními jehlami?