Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 5 z 16)

Audioweb.cz » Reproduktory » Scan-Speak 26W/8861T00 Poznáš lepší 10"?

  Stránky: ««« 1 2 3 4 5 6 7 ... 16 »»»

RSS

Příspěvky [81 až 100 z 303]

(upravil mechanik 7. 1. 2011 12:41)

Re: Scan-Speak 26W/8861T00 Poznáš lepší 10"?

neviem na čo to taháš zase sem na forum, ten 18 sound som myslel pri použití ako stredák, to som aj písal, na koniec som ti ten tvoj W18NX aj pochválil, je dobrý narozdiel od AL seasov a W18EX001, áno PA nejdú tak hlboko to som tiež písal asi už na predošlej strane, ja len nesúhlasím s tým názorom na Rms a nemyslím si ze SS je nejaky "zemetras" potom čo som si všimol tvoj divný názor na PA som sa ti už len snažil vysvetliť že PA sa dajú bez problemou použiť aj doma a sú to kvalitné reproduktory čo bolo poznať na tých grafoch skreslenia... nechajme to tak... ja na to na budúce už nebudem reagovať...

EDIT: pri PA sa dá aj ten spodok nejak poriešiť ale to už ked tak cez mail

(upravil man.earth 7. 1. 2011 12:50)

Re: Scan-Speak 26W/8861T00 Poznáš lepší 10"?

ano, aj PA sa da dostat dole a su tam aj velmi kvalitne kusky, treba ale dlho vyberat, aby to doma nebolo "ohucane". Treba pocitat s nutnostou kompenzacie peaku 100-125Hz pri pasivnom deleni a cely spodok dotiahnut objemom a typom ozvucnice, potom to moze byt zemetras. Ako som pisal, pre tieto veci je pre mna naj SS, PA je uplne ina rovina. Ak som sa zle vyjadril, a bolo citit, ze PA pohrdam, nie je to pravda, ale pre spominane veci na doma je pre mna jasnou volbou SS, zemetras pri dobrom vyuziti to je. Skreslenim ho v spodnej oktave v rovnakom kalibre PA nepredbehne.
Seas w18nx pre mna konecna volba, niekedy este nieco pokusne skusim, ale tento repron mne sedi, je ozaj dobry a zo seasov nie len pre mna jasna volba.

EDIT: zaujimave, ze mas pod menom obrazok kovoveho seasu...  smile
edit2: na grafoch skreslenia v spodnej oktave bolo akurat to, ze ss je o 1 az 2 rady lepsi. smile

Re: Scan-Speak 26W/8861T00 Poznáš lepší 10"?

PA může být fajn, ale spíš to vidím jako alternativu pokud chce někdo reprák nad 12". Jinak ale souhlasím s mechanikem a nevěřím tomu, že za ten zvukový posun může rms... Tím to asi nebude a nikdy sem ani neslyšel podobný názor.

Web

Re: Scan-Speak 26W/8861T00 Poznáš lepší 10"?

V REALE to zavisi od vsetkych TS parametrov, ako sa to bude tvarit pod 100Hz a aka ozvucnica typovo bude pre ten ktory repron vyhodna. Vyborne je aj laborovanie s flow resistorom, u troelsa oznaceny ako acoustic vent... prave tento ss s nim pracuje vyborne.

Re: Scan-Speak 26W/8861T00 Poznáš lepší 10"?

man.earth: ako som už písal nechám to tak... áno ten kovový seas ten som si kúpil hned po TVM smile z hromadnej objednávky - madisound 2 smile

(upravil man.earth 7. 1. 2011 14:42)

Re: Scan-Speak 26W/8861T00 Poznáš lepší 10"?

po tvm to je v kazdom pripade skok vpred, aj ked je kovovy. Predpokladam, ze bas mas nejake to PAcko, tak ukaz nejaky kaliber nech je s cim porovnavat.

(upravil mechanik 7. 1. 2011 16:26)

Re: Scan-Speak 26W/8861T00 Poznáš lepší 10"?

projekt ešte nemám hotový, aký je tam stredák už asi vieš, áno na basoch bude PA no ešte neni uplne rozhodnuté ktorý, možem vopred povedať že od 25hz to nepôjde, no ked to tak časom budem chcieť tak k tomu vyberiem velký nízkorezonančný PA SW ktorému až niekde k FS dorovnám citlivosť

no to je môj projekt a nikomu toto riešenie vnucovať nechcem...

Re: Scan-Speak 26W/8861T00 Poznáš lepší 10"?

ja to vidim tak, ze pre hudbu nie je extra potrebne, aby to slo od 0 Hz, ale ked je prepad alebo rychly pokles pri 60Hz a nizsie, nema to tu presvedcivost a objem.

Re: Scan-Speak 26W/8861T00 Poznáš lepší 10"?

Netopejrům už je málo i kov od Seasu... kde jsou ty časy, kdy jsme první hromadkou Madisoundu vykoupili sklad L18tek... smile

Re: Scan-Speak 26W/8861T00 Poznáš lepší 10"?

Čauťe chlapci! Sory že tak neskoro ale musel som ísť k ušnému od tých masívnych basov som trochen ohluchol!:)

Check: Iný basák iná výhybka. Vysvetlenie nižšie.
Antonio: Ako som spomínal vyššie Pistolemu ja bedne neladím ja som len náročný poslucháč!
Pri ladení zostavy sa vychádzalo z BBC krivky ktorá bola samozrejme pre naše potreby podstatne vylepšená!!
Pán ktorý ladil moju zostavu (a netrvalo to jeden deň) a ktorého ja považujem za  STRADIVÁRIHO medzi ladičmi bední mal skromnú prozbu, aby som
pokial je to možné uchoval v tajnosti jeho know how.
Ide vždy o správny výber a súhru všetkých troch a táto moja zostava je pre mňa ultra konečná v celom spektre.
Na Troelsovej stránke je obrovské množstvo informácií ktoré môžu pomôcť k dosiahnutiu hifi nirvány len tie informácie treba
vedieť použiť.

V základe tejto témy šlo o to či niekto pozná lepší basák ako je papierový SS26W. Mám miestnosť 6x7 a nechcel som ísť do širokého 12". Dawso napísal že hliník SS26W a ešte AT. Chcel som papier mal o 1 decibelík naviac ale nakoniec súhrn iných faktorov rozhodol pre hliník, bol dokonca na predaj tak som nezaváhal a tu som rovno napísal dojmi z tohto speakera.
Všetky trojpásma čo som mal zatiaľ naladené od tohto pána včetne vtáčej búdky čo mám momentálne ako odposluch ku PC (foto nižšie)
nepotrebovali periňák (rozumej sublófer pre tenagerov ) a nikdy ho ani potrebovať nebudú lebo každý pošlú niekam...:).
(Na poslednom HE2010 som počúval B&W801D tešil som sa že toto ma už naozaj dostane.......prúúúúúúúser hučák na stredoch nepochopitelný a z toho
mega basáku nešiel ani prd.) V SS vedia čo robia viac palcov nie je cesta pre mňa.

PS: Chlapci predajte tie Etony, Peerlesi, Beymy, Monakory, PA a neviem čo naložťe tento Scanspeak a máte vystarané do najbližšej modelovej radi 10" od SS.  Jedine tá nová modelová rada od SS môže byť pre mňa "ten červík co stále zahlodáva".:)

http://img694.imageshack.us/img694/1533/45208618.png

Re: Scan-Speak 26W/8861T00 Poznáš lepší 10"?

Ty di do prdele už
Se SS26W pracuju už rok, používám je často a troufám si říct, že to je dost kvalitně zpracovanej basák, ale co se zatížitelnosti týče, fakt nic moc. A troufám si i říct, že na tvou místnost 6x7m jsou i tyhle basáky málo. Jestli to máš u stěny a sedíš u protější, ok.
Ten reprák má-li mít parametry udávané výrobcem (což nemá) má být laděn pod 30Hz, což někdy moc dobře nejde, pakliže je větší průměr nátrubku a tak, vytváří bouli na cháře, efektně kolem 40Hz, to jsou ty hluboké šťavnaté basy. To, že neklesá podle jeho simulace jako TIW250 ale vůbec neznamená, že nepotřebuje RLC člen na kompenzaci druhého impedančního peaku, který pod vlivem cívky (rozuměj laicky výhybky) jaksi u tohoto peaku moc nefunguje a proto vytváří na cháře bouli kolem 60ti Hz (Super boom bass)

Takže přestaň tady slintat a kydat tyhle píčoviny. Na to nikdo neni zvědavej

Web

Re: Scan-Speak 26W/8861T00 Poznáš lepší 10"?

Kdesi tady něco napsal check o kompenzaci imped peaku u basáků - dohledejte si to hoši. Pak mudrujte.... (to není na mirula)

Re: Scan-Speak 26W/8861T00 Poznáš lepší 10"?

Nedávno jsem tu postl měření nearfield dvoupásma, dávám to i sem ať je jasno o čem se mluví, první bez vexle, druhý s.
http://audioweb.cz/uploads/thumbs/2_rew1.png http://audioweb.cz/uploads/thumbs/2_rew2.png

Takže mirulu, jakých rozměrů ta boule na 60Hz nabývá? 1dB? Ať vím o čem je řeč a vůbec nerozumím, proč by zkompenzovaný druhý impedanční peak tomu nějak pomohl.

Stug: změř to prosímtě v nf včetně BR, sice tak bude zpola odhaleno vzácné know-how...

Re: Scan-Speak 26W/8861T00 Poznáš lepší 10"?

Antonio: hoď si ten reprák do simulátoru i s výhybkou a pak uvidíš.... z tohodle moc nevyčteš....

(upravil mechanik 8. 1. 2011 15:41)

Re: Scan-Speak 26W/8861T00 Poznáš lepší 10"?

dobre vysvetlené je to tu: http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?t=2149

BV napsal:

"boule"
Často je to len interakcia reproduktora( jeho impedancia) s prvkami pasívnej výhybky pri delení v trojpásme okolo 200-400Hz, preto tam často aj padá impedancia (boule= vyšší príkon, rezonancie výhybky a reproduktora, "cucne" si to vyšší prúd). Aby sa to plne odstránilo, je nutné prácne (a dosť draho) kompenzovať priebeh impedancie basového reproduktora, aby výhybka pracovala do konštantnej a reálnej záťaže.Pretože to vyžaduje indukčnosti rádove desiatky mH a kapacity v stovkách uF, navyše rozptyl parametrov reproduktorov vyžaduje individuálne nastavenie, tak to (skoro) nikto nerobí, nevidel som komerčne vyrábaný box, ktorý by to obsahoval..Simulácia to jasne ukáže. 

Closed alebo BR, to je obdobné, obidve majú maximum impedancie (podľa ojemu) niekde medzi 70-120Hz, toto je nutné kompenzovať. Dolné maximum impedancie (pri BR) niekde okolo 20-45Hz už tak "nevadí".

Re: Scan-Speak 26W/8861T00 Poznáš lepší 10"?

U dvoupásma se děje většinou tak +-0,5dB zvlnění max +-1dB, když ale někdo pokročí na třípásmo s pořádným basákem - vysoký impedanční hrb a nízká dělička spolu s plnou kompenzací bafflestepu udělá klidně +-3dB zvlnění okolo rezonance. Proč?
Protože indukčnost výhybky rezonuje se záporným úhlem impedance nad rezonančním vrcholem (jakoby kondenzátor) a dělá proto hrb. Pokud rezonanci vykompezuju, tak není záporný úhel a tudíš nemá co rezonovat s indukčností výhybky. Zvlnění říkám protože seriový odpor cívek vytvoří na frekvenci BR, kde je malá impedance pokles; kdešto pod laděním BR, kde je spodní rezonanční vrchol a tímpádem vysoká impedance se žádný pokles nekoná.
Všechno to jsou jenom impedanční děliče a rezonanční články smile.

Web

Re: Scan-Speak 26W/8861T00 Poznáš lepší 10"?

Mechanik: - jinak já jsem viděl komerčně vyráběný box který takovou kompenzaci má - mapř: nejvyšší quadraly , nebo dali skyline

Re: Scan-Speak 26W/8861T00 Poznáš lepší 10"?

Prečo ma tá eufória neprechádza aj keď tu Mirulu prská na mňa tie jeho depresie? Bedne vrohu či na stene a moja hlava na protilahlej stene
tak to som robil v 85.
Písal som že bedne som vytiahol von od steny a sedel som pred nimi cca 2m. Ten basák má v p..i kde je umiestnený (ak ho správne naladíš) búcha a búcha. Zato že tebe to hrá ako cirkulár neznamená že aj ja to tak mám rád. 

Nebudem sedieť pred reprákmi v jednej ruke s laptopom a v druhej zo sluchátkami na ochranu sluchu a tešiť sa z toho aké je to kurva rovné ako pravítko. Tak to si nechaj.
To ako Troels keď má rád BBC je mimo?
Rovno ladené bedne sú pre mňa hotová katasrofa. O tom som sa už X krát presvedčil tak nebudem tú istú chybu do nekonečna opakovať.

(upravil man.earth 8. 1. 2011 20:49)

Re: Scan-Speak 26W/8861T00 Poznáš lepší 10"?

kazdy ma rad nieco ine, je to ako KOSS portapro, niekto ich nenavidi, iny ich ma rad. A o tom to je, niekto ma rovne bedne v co najmensom zvlneni, niekto rad BBC a viac stavy odspodu, v kazdom pripade ide o to, aby pri tej ozajstnej muzike, kde sa basa pekne preladuje /rozumej hudobnik hra v sirokom rozsahu, notam nerozumiem, takze viac nepoviem/ cize ked jednoducho basa chodi po frekvencke hore dole laicky povedane, repraky nesmu duniet a bas musi byt dostatocne tvrdy a rychly. Toto rozozna kazdy pomerne velmi rychlo, ked to tak nie je, treba kompenzovat a preladovat...

Re: Scan-Speak 26W/8861T00 Poznáš lepší 10"?

Pro Antonia
Basák v 3p. s druhým řádem bez kompenzace
http://img214.imageshack.us/img214/9240/baskv.th.jpg

Web

Příspěvky [81 až 100 z 303]

  Stránky: ««« 1 2 3 4 5 6 7 ... 16 »»»

Audioweb.cz » Reproduktory » Scan-Speak 26W/8861T00 Poznáš lepší 10"?

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£