Re: Komerční reklama

přesně. když už platit tak pouze za konkrétní téma.

Web

Re: Komerční reklama

Naopak, osvítilo mě a pozdě, jsem ochotný se domluvit na možném řešení co bude vyhovovat oběma stranám, ale něco se s tím udělat musí... Ano každej se kroutí, když se mu hrabe do poněženky, ale vidíte to v dnešním světě všude, všechno je zpoplatněno, kdo komu dává vydělat jen tak zadarmo, proč by tenhle web měl být vyjímka... Jen se neciťte dotčeně.

Vytvořena speciální sekce "Komerční projekty", tam budu postupně přesouvat to, co tam patří.

Re: Komerční reklama

Já sice tento přístup taky chápu a i když se mě to netýká, i kdyby se mě to týkalo, stejně jako před lety na AHC, odešel bych. Stejně je to fórum plný lamerskej sopláků s holou prdelí, takže se tady na ničem ani vydělat nedá. Takže plně pochopím, když se jedinci, kterých se to týká někam přesunou. Já bych to v jejich kůži udělal a rád se přesunu s nimi. Ono jako když ještě těch pár lidí odejde a budou se tu řešit kr...ni, co jim málo duní sub napojenej na zmůstkovaný rádio, zbyde tu jen banda takovejch otrapů a pak můžu klidně tuhle adresu smazat z oblíbenejch. Co tady potom, už takhle je k tomu pěkně nakročeno....

Web

Re: Komerční reklama

Mě do toho nic není, ale celkem to chápu. Jen by asi ještě chtělo trochu "poladit" ten způsob zpoplatnění.

(upravil paf 28. 11. 2010 17:49)

Re: Komerční reklama

Prestante fnukat kam se to tady ubira a snazte se aktivne pozdvihnout celou uroven.
Vsichni to tu tvorime. A kdo tu ma prave neco zmenit nez ti co umi a vedi - ti sopli a holoprdelnici? Asi ne...
Neni tu moc ochotnych a sdilnych jedincu pustit moudro a neco naucit. Jsem si jisty ze jich sem chodi vic!
Kazdej nejak zacina. Nemyslim ze je jen NIC a potom HiEnd. Je i neco mezi tim a je to poradny kus cesty.
Ne kazdy na to ma a ne kazdy ma az tak vysoke cile. A potom - i cesta muze byt cil.
Kazdej se zamyslete sam nad sebou a tim co tu delate. Kdo z vas by si zadarmo nechal dat treba na barak reklamu nejakeho hypermarketu?
Neberte me za slovo, ale nic neni jen cerne nebo bile.
A co se tyce nejakyho prispivani...mam asi stejnej nazor jako Dawsoo. Tonda by mel jasne vymezit co a jak a bud ber nebo nech byt.
Navic kazdej ma moznost si snadno udelat vlastni webovky a tam se propagovat do aleluja.
Na konec dodavam, ze me (jelikoz se me to vlastne ani netyka) tu nedrazdi nici nabidky ci reklama, ale me to tu pane nerika.

Re: Komerční reklama

Nemozem si pomoct ale vidim to prave opacne, peco by mal platit pistole, check, sinclair ked oni tu pomahaju a keby tu oni neboli nechodim sem mozno ani ja. Skor si myslim ze by mali platit ti, ktori hlavne cerpaju od skusenejsich, ale ako rozlisit kto je este neskuseny a kto je uz "ucitel"? asi nijako. Ja som za uplne spoplatnenie fora púre vsetkych clenov logicky nizsou sumou povedzme min. na rok, chapem ze antonio taha prevadzku domeny a serveru sam, preco sa na to nezlozit s pridanou hodnotou pre antonia za dobry napad a pomoc kazdemu kto sem chodi tym ze forum existuje?
Kto by mal snad problem poslat povedzme 100kc na rok?

Re: Komerční reklama

Zamyslel bych se nad tím, kolik peněz stojí webhosting a doména a kolik peněz plyne z reklamy. Antonio prohlásil, že se provoz příjmy z reklamy více než zaplatí. Pak je otázka, kam má směřovat zamýšlené nájemné... mají to být poplatky na fórum nebo Antoniovi?
Nevím jestli je dobrý nápad takhle zpoplatnit fórum. Jaksi se tím ztratí volnost pohybu a začne se podezírat mazání příspěvků atd...

Já svoje projekty moc komerčně nechápu. Že po někom chci peníze za dokumentaci, ještě neznamená, že je to můj zisk a už vůbec to neznamená, že je z čeho platit 2400Kč ročně nájemné. Naopak jsem rád, že tu nepanuje diskuse výrobce/kupující plná marketingového balastu. V současné době se tu dá relativně otevřeně diskutovat. A o tom fóra přeci jsou.
Jakékoliv zpoplatnění mi přijde jako nesmysl. Raději se domluvme, že každý jednou denně proklikáme reklamy. Účel to zřejmě splní stejný.

Web

Re: Komerční reklama

Suhlasim ze v tomto asi nikto nenajde jdnoznacne riesenie, je pravda ze neviem ze by niekde existovalo forum ktore je spoplatnene, ale ked uz to antonio nacal..

(upravil pslava 28. 11. 2010 21:48)

Re: Komerční reklama

Mě do tohohle není už vůbec nic..
Jen chci říct, že jsem rád za sekci, kde bude od každého, kdo tu nesbírá informace a nepotřebuje radu, či pomoc, nýbrž něco nabízí všechno pěkně po kupě...
Je tu spousty lidí, co něco dokážou a díky jim za to, že jsou ochotní pustit za úplatu schéma,návod a mnohdy i celou stavebnici...
Pokud ceny za takovéhle projekty značně zavání pakováním se na ostatních a čistě výdělečnou činost pak to není diy HiFi, ale jen komerce...nemá to tu svým způsobem vůbec co dělat...Nechť  ho kritika roznese na kopytech a jde s cenou dolů, nebo ať zaplatí za reklamu....

Čistě komerčně mi tu zavání jen Quart a  Sinclair ....a to i bez ohledu na to, že jim v jejich práci fandím...
Nadruhou stranu jsem si nevšiml,že by tu sám Sinclair veřejně nabízel produkty aldaxu...

Re: Komerční reklama

Dle mého by neměl platit ten, jehož příspěvky přináší do fóra vyšší imaginární přidanou hodnotu, než činí předpokládaný prospěch z jejich zde zveřejněných placených projektů či služeb. Příklad: Pistole, Check - dokud budou smysluplně přispívat i do jiných vláken, než do svých tzv. komerčních, tak bych žádné poplatky nevyžadoval. Quart - výše uvedené kriterium nesplňuje, dělá si s tohoto fóra reklamu. Sinclair - jeho příspěvky jsou i přes občasné vulgarity a jiné úlety vysokým přínosem. Že se občas nabídne k opravě porouchaných přístrojů, to mu nemějte za zlé, zvyšuje si tím své Ego. Práce má i bez Audiowebu nad hlavu. Aldax propaguje minimálně - ostatně ruku na srdce - díky za něj.
Takže Antonio - ať s vodou z vaničky nevyliješ i svoje dítě!

Re: Komerční reklama

Ahoj všichni,
jsem jaký jsem a těžko už budu jiný, kdo mě zná osobně to jistě potvrdí, že nemám opravdu potřebu si na něco či někoho hrát.
Momentálně jsem poměrně nechutně nemocný, ve světlých chvilkách, kdy jsem při plném vědomí sem ale přesto zajdu něco přečíst.
Dnes je mi poměrně dobře a tak bych se zkusil k danému tématu také nějak vyjádřit, protože se mě -dle některých diskutujících- také týká.
Co se mě samotného týká, tak jsem tu asi nikdy /kromě bazaru/ neprezentoval nic, co by bylo určeno k nějakému komerčnímu využití. Po poradě s přáteli jsem stáhl pryč i původně free projekt BA a ten zbytek nestojí za řeč. Pokud občas nabídnu někomu, že mu něco opravím apod., tak to téměř vždy dělám jen proto, že vidím, že dotyčný se v tom plácá jako kapr ve vypuštěném rybníku a hrozí ještě větší dokurvení dotyčného přístroje. Jinak to opravdu nemám zapotřebí dělat, práce mám až nad hlavu i tak.
Co se týče mě v Aldaxu: naprostá většina témat, ve kterých se slovo Aldax objevuje, je spojena s konkrétními aplikacemi dotyčných produktů, nikoliv tedy s jejich prodejem, od toho má Aldax vlastní stránky i vlastní eshop. To, jestli se adresa Aldaxu objeví v užitečných odkazech je čistě Tondovou věcí a závisí na jeho uvážení.
Na počátek současného stavu tohoto diskusního fóra jsem upozorňoval Tondu už před více, než rokem. Jde sice jen o jednotlivce, ale jejich příspěvky vždy silně zaváněly sebeprezentací a reklamou daleko více, než kterékoli jiné. Rozlišení které to jsou, opět čistě závisí na Tondovi, je to jeho web, on ho platí a vždy bude záviset na jeho uvážení, co je to nekomerční thread a co už ne.

Web

(upravil pslava 29. 11. 2010 18:06)

Re: Komerční reklama

http://audioweb.cz/viewtopic.php?id=9572&p=8

Quart napsal:

Dovoluji si Vám dát na vědomí, že tento projekt je možné získat s 10% slevou. Viz předvánoční akce

Není to všechno náhodou jen kvůli tomuhle..?   
Quarte tohle jsi fakt přepísk ...

Né že bych nadával na slevy, ale tohle je jasná známka komerce jak sviň...pokud by  se nepakoval s velkou provizí, nemohl by si slevy dovolit...

Re: Komerční reklama

Ted bych se vyjádřil k předchozímu výroku : a to jako vysoká přidaná hodnota je nějakým zločinem ?? Pokud se ti to nelíbí kup si něco jiného komerčního (BTW jsem zvědav kolik by stála srovnatelná kvalita) .
Nebo máš taky druhou možnost: něco sám vymyslet a zdarma to tu nabídnout.

Re: Komerční reklama

je třeba si ale uvědomit, že zde nejsi na nějakém rynku,ale diy, to znamená něco udělat za rozumný peníz ,něco přitnout,a  ne cenu vyšpanovat co nejvíce. myslím že si najdou druhé zdroje, a zde zůůstanou jen učni.

Re: Komerční reklama

IMHO to quart neprodává draho - vůbec

Re: Komerční reklama

pslava: Budu rád, když vyvineš odladíš a poskytneš něco  v podobné kvalitě levněji. Zřejmě nemáš Slávku zdání kolik času to stojí.

Web

(upravil pslava 29. 11. 2010 21:48)

Re: Komerční reklama

Quart: O ceně a času nepochybuji a o tom, že jsou tvé výrobky velice kvalitní už vůbec ne... Jsem velice rád, že mám tu možnost mít doma Hypu,buffery,přepínač a velice se těším na koncák.
omlouvám se, dost špatně jsem to prezentoval...

Prostě se mi jen zdá, že z úspěchem začínáš mít velký sortiment a celkově ty webové stránky "stromeček a vánoční slevy" na mě působí komerčně...
Takovouhle prezentací a kvalitou  by se podle mého dalo dobře uživit.

Prostě mi přijde, že začínáš po malých krůčkách jet ve velkém.....samozdřejmě Ti to přeji.. smile A v takovém případě je prezentace "dovoluji si vás upozornit" reklama...

Přitom stačí nechat  postnout odkaz od někoho jiného..."jako dobrej tip " ...nechodit s tím okatě sám...
Krom toho na diy fóru bych čekal dotazy,rady, ukázky možného řešení... pokud vím,tak tu  na svých výrobcích nic veřejně netvoříš, neřešíš, pouze postuješ hotové výrobky..Kde je tedy v rámci diy, dotaz "byl by zájem o ... nebo o ... "

Ale co ...ja jsem jen soplák, co tomu nerozumí...

Re: Komerční reklama

Nebude to len tym ze Quart je hold uz novsia skola ako Sinclair alebo Pistole? Volakedy sa za know-how tolko neplatilo ako prave dnes, quart si to uvedomil tak postupuje ako postupuje, sinclair nech je aky je ale este stale je ochotny zadarmo vela prezradit. Doba sa meni a uz je vsetko o peniazoch a materialnych hodnotach, cas sa zrychluje a na rady zadarmo uz nie su peniaze ani cas.
Stale si stojim za svojim, bud zaplati nepatrnu ciastku kazdy, alebo nikto nic.
Mne to pride logicke, ked ma bavi chodit do fitka a na pivo viem ze na to potrebujem nejake to euro vzdy po ruke. Co je dnes zadarmo? Socializmus skoncil!

Re: Komerční reklama

Pokud to půjde na rozvoj fóra, jsem pro. Ovšem co tu chceš rozvíjet?
Přece nebudu platit někomu do kapsy,když čerpám rady někoho jiného...pokud se web zaplatí sám?

Samostatná sekce pro komerci ano.   Placení = blbost . Jak ktomu přijdou ti co tu rady rozdávají... mají platit za to, že někomu radí?

(upravil pistole 29. 11. 2010 23:27)

Re: Komerční reklama

To je věc každého. Co udělá se svým K-H u mne to přestalo být zdarma taky před nějakou dobou.... Na rozdíl od mnohých mám ale slušně placené zaměstnání, které mne v pohodě uživí,  takže nehodlám tomuto věnovat víc času než je zdrávo a rozvíjet to komerčně. To ovšem neznamená že něco budu dávat zadara.
To je důvod proč svoje projekty nepovažuji za komerční (spíš je to samofinancující se hobby) - jinak by měly jinou cenovku, dodával bych to jako komplet řešení - nikomu nikdy nic neprozradil a zabalil bych to do reklamních keců.

Jo a na rozdíl od mnohých taky z toho platím daně....

Jo a ještě k mojemu stanovisku k reklamě:
- projekt 10/7/1 sice není zadarmo ale nepovažuji ho za něco co by bylo mým cílem - je to sideefect toho že jsem si chtěl vyzkoušet lacinou bednu. Ještě mne to táhne k tomu vyzkoušet její vylepšení ale nehodlám to dělat pokud na mne někdo bude chtít uvalit platbu - už takhle je to skoro zadara.
- ostatní projekty nejsou primárně určeny pro tuto komunitu stačí aby náklady lehce překročily určitou částku a počet zájemců dramaticky klesá. Nicméně to je to co zajímá mne, takže tady o tom tu a tam povedu nějaký řeči ale klienty hledat nebudu.
- Když už dělám v hifi na kšeft tak dělám pro firmy - vývoj na zakázku. (necítím se dobře v obchodu B2C raději mám B2B )