(upravil sigi 3. 11. 2010 1:08)

Téma: Kdo je zná? Doporučíte?

Zdravím, místní borce. Chcu se zeptat jestli je někdo viděl, slyšel, zná nebo opravoval či tunil. Co Sinclaire?
Mám yamaha_ax-550
http://audioweb.cz/uploads/thumbs/869_yamaha_ax-550.jpg
Uvažuju o změně nebo repasi.
Jak by hrála třeba SDA350
nebo v bazaru je denon 925r http://audioweb.cz/viewtopic.php?id=12056
nebo http://aukro.cz/item1293101619_pioneer_a_656.html
příp. nějaký tip?
Bude to hlavně na rock a reproboxy budou Checkovy VMA-l
Předem díky.

Re: Kdo je zná? Doporučíte?

Ten Denon, pokud není dodrbaný, je vynikající stroj, ten bych okamžitě za ty prachy bral a ten Pioneer také.
Yamaha ani Sony /snad krom minidiscu, který od nich mám/ by mi do baráku nesměly, různé HarmanKardony a podobný sračky rovněž.

Web

Re: Kdo je zná? Doporučíte?

Ten Denon je skvělí stroj. Má Pioneer dálkový ovladač?

Web

Re: Kdo je zná? Doporučíte?

Než Denona za ty prachy, tak to raději Harmana HK970. Zvukem i kvalitativně je naprosto skvělý, vzhledem k cenové relaci, která je shodná. Denon v této cenové relaci je zvukově rozhodně horší. Kvalita provedení srovnatelná. http://cgi.ebay.pl/Harman-Kardon-HK-970 … 3362232cdc
O Pioneeru se ani v této cenové relaci rozepisovat nebudu.
Připomíná mi to borce, kteří radí padesátníkovi, aby si na silnici koupil horské kolo, ačkoliv ten člověk nikdy nebude v terénu jezdit. Běžte už do háje s prosazováním těch Vašich Denonů a podobných shitů. HK970 posbíral hodnocení asi jen tak, z plezíru. O Denonu bych přemýšlel tak leda v cenové relaci někde nad 50 tisíc, ale asi by stejně neuspěl a šel bych opět do HK990. S Focaly je naprosto dokonalý.

Re: Kdo je zná? Doporučíte?

Harmana jsem neměl tu možnost slyšet. Nebudu proto hodnotit. Ovšem měl jsem PMA 920 a to byla teda opravdu dobrá strojovna. HK970 bych vůbec nepřirovnával k PMA 925, už kvůli jeho výkonu ...

Web

(upravil NNNTomas 3. 11. 2010 17:28)

Re: Kdo je zná? Doporučíte?

Zlatý DPA-čka smile

Re: Kdo je zná? Doporučíte?

Jednoznačně Denon... Mě jsem možnost kdysi porovnat a je fakt dobrý. Ale zase na druhou stranu je to přece jen už starší stroj.

Re: Kdo je zná? Doporučíte?

Ja toho denona neslysel,tak ze poreferovat nemuzu.Asi to bude ale uz mimo rozpocet tazatele,stejne jak NNNTomas jsem jednoznacne za DPA. Tuhle komerci prevalcuje na cele care..

Re: Kdo je zná? Doporučíte?

Xhibit: No jo, ale jak se k ní má tazatatel nebo kdokoliv jiný dostat? Když pan Dudek výrobu plošňáků zastavil, neoriginály jsou na nic a osazené moduly málo kdo prodá. Ať už lacino či vůbec.

Pro tazatele: Já bych dal na radu zdejších Sinclaira, Kritika. Nebudu ti radit co koupit či co ne. Já ty značky zesilovačů neznám. Ale věřil bych jim, že se ti neznaží vnutit šrot.

(upravil Xhibit 3. 11. 2010 20:20)

Re: Kdo je zná? Doporučíte?

http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?t=9542
http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?t=8862
http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?t=8344

http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.ph … ght=dpa380
http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.ph … ght=dpa380

http://aukro.cz/item1298961616_dpa_222.html
http://aukro.cz/item1299099107_dpa_380.html

Kdesi sem zahledl i prodej desek na DPA223..  Zatim se na inzercich sem tam neco objevi.Vyhodnost te ci te nabidky uz si musi kazdy posoudit sam..

(upravil reeb 3. 11. 2010 20:33)

Re: Kdo je zná? Doporučíte?

http://elektro.bazos.cz/inzerat/7293352/-DPA220-.php

Vida Betáč prodává 222...

Web

Re: Kdo je zná? Doporučíte?

Čekal jsem jestli se v těch odkazech objeví Betaronův zes a vskutku je tam smile .
Bohužel napíšu něco co tu všichni neradi slyšíte - ale ta cena. Bohužel jsem chudý student počítajíc kdejakou korunu na "pivo", takže pro mě je to bohužel - outside.

Re: Kdo je zná? Doporučíte?

Jasne,kazdy nema na to zaplatit DPA. Ja na sve DPA cekal pres 15let, ted uz bych ale nemenil smile. Nicmene musim konstatovat ze sem se mel na vsechny svoje zesilovace v minulosti vykaslat a jit zrovna do DPA i za cenu vyssich nakladu, protoze je to pro me jednak konecna, a ve vysledku bych usetril i nekolikanasobek jeho ceny co me staly vsechny ty zesiky co jsem mel drive..

Re: Kdo je zná? Doporučíte?

Xhibit: něco na tom bude... Ta investice je ale minimálně dvojnásobná oproti (třeba) tomu denonu, ostatně někdo tady svého času nabízel kompletní stavebnici 222 za cca 15000. Pokud penízky nejsou problém je DPAčko asi jasná volba. I když - byl jsem se kouknout v hifi studiu Navrátil (mimo jiné) na zesilovač luxman za nějakých 300 000,- hrálo to přes  xaviany za cca 50 000,- pak pan majitel vyměnil toho luxmana za NAD 316 bee, a že by ten rozdíl stál za 292 000,- to teda rozhodně ne, na tom jsme se shodli jednoznačně oba. smile Doufám že mě za to neukamenujete, chtěl jsem tím v podstatě říct, že tohle rozhodování je velmi těžké a velmi individuální... DPAčko asi skutečně představuje rozumný kompromis.

Re: Kdo je zná? Doporučíte?

Souhlas s Xhibitem..

Web

Re: Kdo je zná? Doporučíte?

To nejde srovnávat DIY zesilovač se zesilovači z obchodu. Stejně tak i DiY reprobedny ...

Web

Re: Kdo je zná? Doporučíte?

…njn, hodil jsem DPA-222 na Aukro víceméně „cvičně“ smile Nejsem nucen jej prodávat…
Ale na druhou stranu; pokud jej prodám, obratem kupuji digitála PKN pro své PA yikes
Takže, kdo ode mne koupí můj DPA222 (a já zatlačím slzu v oku), bude mít poctivě udělanou komplet konstrukci. Uvítal bych osobní převzetí, ať vím do jakých jde rukou smile

Re: Kdo je zná? Doporučíte?

Škoda že ho nemáš jen jako koncák, to by ho kamarád hned bral..

(upravil sigi 6. 11. 2010 9:51)

Re: Kdo je zná? Doporučíte?

To jsem nečekal, tolik rad a reakcí smile. Vlastně máte pravdu všichni. Problém je, že kdyby se sešlo více náhod a pořídil bych si DPAčko (raději bych asi 380tku než 220 nebo 222 kvůli výkonu), tak jsem někde čet, že je to tak věrný přenos, že méně kvalitní nahrávky (MP3) jsou pasé nebo jak to napsat. Prostě vyszvedne kvality a chyby nyhrávky. Abych nakonec neměl super zvuk jenom vyjímečně. Protože všechny koncerty asi nejsou nahrané v co největší kvalitě. Abych to s tou kvalitou většinou pro rockové koncerty nepřehnal. Ale o tom vím celkem kulové.
O těch inzerátech DPA vím, Betaronův se mi líbí, ale ke spokojenosti bych musel předělat přední a zadní čelo a korekce a přepínání vztupů ven. To mi příjde zase škoda, někomu by se to mohlo hodit.
Od Roba by to bylo vhodné, ale chtělo by to chvilu  na sestavení.
DO bych u zesilovače hodně ocenil, což má denon, ale pioneer se mi víc líbí... To je situace do ř.t. Peníze budou možná do konce roku, tak stejně dobré kupy zas propásnu hmm.
Na čem posloucháte s těma DPAčkama nebo vlasteně tak celkově, jak to máte pořešené. V obýváku s počítadlem a kvalitní zvukovkou nepočítám (nějak tomu nemůžu přijít na chuť). Bude tam asi BDplayer Panasonic nebo pioneer, ale víc jak 6tis zato dát nechcu.
Zatím díky moc.

Re: Kdo je zná? Doporučíte?

Nevidím zase takový problém s poslechem mptrosek na hi-fi. Problém je akorát hudba s nízkou (komprimovanou) dynamikou. Působí naprosto chcíple, nudně a nedá se poslouchat nahlas, oproti nahrávce se slušnou dynamikou, kterou si člověk osolí rád. Samozřejmě FLAC je kvalitnější než troska, ale to neznamená, že bych okamžitě trosky mazal...
Zesilovač na VMA-I je minimum 100/4, optimum 200/4, víc se snese vždycky. Při dnešních cenách bych jako zdroj signálu doporučoval multimediální centrum buď přímo krabičku, nebo HTPC/nettop. Někde jsem viděl celopasivní dvoujádro o minimální velikosti za pár korun. Za tím samozřejmě externí DAC.

Web