Re: Masiv na stavbu reprobední

2 Michal: No on tam už od toho minulého úrazu drát měl, ale nepomoh smile

(upravil bubuxin 25. 7. 2007 6:52)

Re: Masiv na stavbu reprobední

Nazehlovacia dyha od Hranipexu: sirka 45mm, cena orech 32 Sk/m, dub cca. 20 Sk/m. Na 1m2 treba 22 bm, takze celkom drahe smile

Sapa profily vyraba Al plochac max. rozmeru 300 x 20 mm, 1 m vazi 16,26 kg. Pri cene 145 Sk/kg bez DPH tiez nie lacne.

Brehowicz: ako pises na klavesnici?

Re: Masiv na stavbu reprobední

Checku děla akorat nevim jestli jsou všechny vrstvy dubove,a jestli bude plnodubova tak to bude spíš specialka a to nevím jestli se někde dostaneš k tak malemu množství,my jsme měli na dílně akorat 6mm a dub byl jen z jedne strany,ten rozdil bude vidět  vždycky.no akdybys nahodou tu dubovou nesehnal tak není problém jakoukoli jinou odyhovat dubem.
Drat tam je ale těď nepomoh protože to ten palec zas rozkrojilo podelně a vlastně to bylo štěstí dyť by mi ten nerez rozbil zuby na pile smile.
bubuxin-mam kua asi ruce dvě smile

Re: Masiv na stavbu reprobední

Tak to som rad, lebo na foto sa chvalis len s jednou smile

Re: Masiv na stavbu reprobední

bubuxin: to mam chapat tak, ze si steny bedni nazehloval paskou hranovacou ? To si nazehloval jednu vedla druhej? a nie je to neestetické? ci ako si to vlastne robil? Ci si tou hranovacou ako ty pises "dyhou" ale podla mna to nie je dyha ale hranovacia paska ktora sa pouziva na hrany opaskoval iba hrany alebo aj tie steny?alebo si na steny daval nejaku normalnu dyhu? vobec tomu nerozumiem ako si to robil. pls vysvetli to.dik

Re: Masiv na stavbu reprobední

Ja som to nazval dyha, lebo to naozaj dyha je. Hranovacia paska je z lamina, alebo ABS plastu. Len je na ine pouzitie ako som pouzil ja. Nazehloval som jednu vedla druhej a ked si das pozor, tak to vizera celkom pekne. Povodne som chcel aby to malo priznane spary ako Sonus Faber. Ale po nazehleni som vrstvy k sebe rukami popritlacal a ziadne prechody nevidno. A ked to bolo hotove, tak som zohnal kontakt na stolara, ktory mi velke kusy dyhy predal. Od neho by to bolo lacnejsie. Net doma nemam, ale vyfotim a zajtra pridam detaily. Lepsie raz vidiet....

Re: Masiv na stavbu reprobední

ok dik, a ak mas nejaky navod na lepenie drevenej dyhy na vacsie plochy tak pridaj aj ten. Dik

(upravil bubuxin 26. 7. 2007 6:45)

Re: Masiv na stavbu reprobední

Mam to nafotene. Dyha je siroka 43 mm. Nastrihal som si pasiky, nazhavil zehlicku a prizehloval. Nazehlil jeden pas, prilozil druhy, nazehlil. A pokial bolo lepidlo plasticke, tak sa to da k sebe tesnejsie pritisnut. Po prebruseni prechody bude vidiet ten kto o nich vie.
Par foto

http://img66.imageshack.us/img66/5400/p1020936px1.th.jpg http://img231.imageshack.us/img231/5069/p1020937nb0.th.jpg http://img264.imageshack.us/img264/8978/p1020941zz7.th.jpg
http://img264.imageshack.us/img264/9942/p1020942gt8.th.jpg http://img68.imageshack.us/img68/4586/p1020943iv9.th.jpg


K lepeniu vacsich kusov dyhy je vela postupov. Ja som pouzil na lepenie Chemopren, nechal odvetrat (radsej o nieco dlhsie ako pisu v navode). Kus dyhy (o nieco vacsej ako doska) prilozil a valcekom (povodne som s nim vytlacal vodu z fotografii pri vyrobe vo fotokomore) dyhu privalcoval po malych kuskoch v smere vlakien aby nevznikli bubliny.

Dalsi postup je tu http://audioweb.cz/viewtopic.php?id=107&p=1

Moj vysledok
http://img402.imageshack.us/img402/6535/p1010720kf9.th.jpg http://img402.imageshack.us/img402/8596/p1010722pn8.th.jpg

Re: Masiv na stavbu reprobední

Pěkné práce;)

Re: Masiv na stavbu reprobední

Brehowiczi jakým způsobem se udělá sesazenka pro větší plochy v "domácích podmínkách"?

Re: Masiv na stavbu reprobední

Uplně jednoduše pasy dyhy dáš vedle sebe tak aby to pasovalo letokruhy tzn. každy druhy pás je otočeny zrcadlově a pak to přes ten spoj začneš lepit kousky obyčk papir. páskou takouvou tou co se musí namočit.co kousek asi tak 10cm napříč tomu spoji a když to máš takhle  slepené tak dáš pás pasky po celé délce toho spoje.No a po nalepéní dyhy(na dílně používáme lepidla na bazi formaldehydu a pak lis)se pásky zbrousí pasovou bruskou a máš spoj jak vyšitý.Tady sem to nakreslil obrazek http://leteckaposta.cz/369307325    je to otřes ale snad to pochopíš furt nějak nemužu dat obrazek tady tak jesli se někomu chce tak to tu dejte děkuju.Apropo takle se to děla normalně všude ve stolárnách kde nemají sešívačku.

Re: Masiv na stavbu reprobední

Jenom nechápu, jak cokoliv trojrozměrného bez použití 4tého rozměru otočit zrcadlově. smile

Re: Masiv na stavbu reprobední

Ale ty si ???ten??no tak sem se blbě vyjadřil ale nevím jak jinak to napsat zkrátka jako kdybys přiložil k tomu pasu dyhy zrcadlo takže dycky 2,4,6,8atd pás otočit o 180 stupňu tak aby to na bocích dycky pasovalo kresbou letokruhu ty hnidopychu :-)misto toho abys mi tam ten obrazek dal tak si rypneš.

(upravil Mike 27. 7. 2007 12:05)

Re: Masiv na stavbu reprobední

http://marosz.net/sesazenka.jpg

Brehowitz: Tak ja to tu dal, ale z popisu sem nebyl chytry, ale z toho obrazku uz vubec nic nechapu.

Apropo mas moznost sehnat dyhu nejlepe buk? nejake vetsi rozmery? bych i bedny olepil rozmery cca 120x(25+30+25)

Web

Re: Masiv na stavbu reprobední

Mě to přijde jasný. Asi si dost dobře nedokážu představit jiný postup v domácích podmínkách.

Re: Masiv na stavbu reprobední

Mike nejblíž mají dyhy v Ostravě v Aceru a stěmi rozměry je to jako kdy někdy jsou pasy 10cm a někdy 22cm široké,bukova je zrovna nejlevnější s tim tě potěším.No k tomu postupu už nevímjak to popsat lepe a jednoduššeji ale když nad tím trochu podumáš tak ti to ťukne a jak ne tak se stav a ukažu ti to.Tak jak sem to popsal to děla 99% stolařu a snad 1% ma sešivačku.Za obr.dík.Momentálně nevím kdy bude zakazka na dyhovaní.

Re: Masiv na stavbu reprobední

Nemá náhodou dýhu Křok v Návsí?

Re: Masiv na stavbu reprobední

Nevím vím jen že tam má MDFky různých tlouštěk a řeže to na požadání ale o dyze nevím.Ale až tam pojedu tak se zeptám ale fakt pochybuju že měl neco skladem jsou v tom prachy.

Re: Masiv na stavbu reprobední

JJ, tak vás tady sleduji a člověk se něco přiučí. Mám sice známého truhláře, ale ten nemá MDF desky. Až dojdou repro z objednávky budu muset nějakou bednu vymyslet a informace o Křokovi je užitečná, nejen ta ... Díky.

Re: Masiv na stavbu reprobední

Nechávám si u něj už několik let řezat materiál na nábytek a jsem většinou spokojen, i když se občas chybička vloudila, ale byla bez řečí napravena.