Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Buffer před Dispre

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [15]

Téma: Buffer před Dispre

Pánové,prosím o radu,jaký by jste doporučili buffer aby nedegradoval za ním připojené dispre? Chci použít pasivní korekce,mám obavy o vstupní impedanci.
Nějaký diamond buffer,nebo to nemám řešit a mám tam prdnout nějaký slušný oz se se zílením 1 ?

Díky

Re: Buffer před Dispre

Jejda, korekce a dispre, to je jako míchat pivo s vínem smile
Asi bys to slušně zdegradoval čímkoliv. A pokud pasivní korekce, tak potřebuješ stupeň se ziskem, ne sledovač - pasivní korekce Ti nutně přidají nějakých 12 dB útlum.

Web

(upravil DJ_Rix 9. 9. 2010 17:28)

Re: Buffer před Dispre

Já vím....:( Ale mám korekce rád,navíc moje sestava a styl poslouchané hudby zní bez korekcí jak když člověk strčí hlavu do konzervy...:)

Re: Buffer před Dispre

... ty máš ale odvahu ...

(upravil DJ_Rix 9. 9. 2010 17:57)

Re: Buffer před Dispre

Proč? Kvůli těm korekcím?

EDIT: No jo,snažil jsem se zavtipkovat a teď tu budu za pitomce který poslouchá snad šamanský tance z jezevčíka od šikmovokejch....:P

Re: Buffer před Dispre

... seš hrdina, že máš odvahu to sem napsat takhle bez obalu ... pamatuješ co se tu dělo při hlasování o dredu na korekce ?  big_smile big_smile

(pšt -> honem napiš, že je chceš vypínatelné, možná to bude polehčující okolnost)   big_smile

Re: Buffer před Dispre

OK, tak když pasiv, znamená to buffer - korekce - cca 12 dB gain - dispre. A klidně tam vrzni LME, tam už není co zkazit.

Web

Re: Buffer před Dispre

Ajo.:D No vypínatelný budou,bude to přesně kopie z NAD C320BEE ,motorickej ALPS poťák mám od sinclaira,už jen nakresit destičku na korekce,přepínání vstupů a propojovací můstek na Dispre a pozapojovat.....

Abych nebyl jen za žvanila,zde je ukázka současného mezistavu.:)

http://s4.postimg.cc/x4cowmda1/622_img_0128.jpg

Re: Buffer před Dispre

Souhlas s Opampem. Vždy, když něco takovýho vidím, přemýšlím, k čemu to lidem je. Korekce sem nikdy na ničem nepoužíval a už od pubescentního věku se mi to zdálo příšerný. A dávat je k Dispre.... Chudák Pavel, až to uvidí. Už je ale taky asi zvyklej...

Web

Re: Buffer před Dispre

Jak psal mir.ku,zase se začíná strhávat flame k čemu,fuj korekce a pod. Docela mě to mrzí,poku máte všichni tak dobrý aparát že nepotřebujete korekce a ani loudness,jste šťastní lidé.

Já korekce potřebuji a u svého aparátu vyžaduji,otázka zněla,jaký buffer zařadit do cesty signálu,aby nedegradoval dispre a to ani v okamžiku kdy dojde k vypnutí korekcí.

Nerozumím tomu: Klidně tam vrzni LME,tam už není co zkazit....

Ukaž mi Milane načempak ty konkrétně a jaký žánr hudby posloucháš,rád se nechám inspirovat. Nevidím důvod proč by měl být Pavel Macura chudák až to uvidí,uši máme fiziologicky všichni stejná,ať už máme drahou/kvalitní sestavu jakou chceme,fletchermunsonovy křivky platí pro nás všechny stejně.

Pokud jsem pro někoho blázen že chci korekce,nebo někomu už od puberty připadá strašný je používat,fajn,ale je to čistě heho problém,já se zeptal na technicky čisté a parametry nedegradující řešení,ale místo toho se tu řeší že korekce jsou fuuuj. Ach jo.

Re: Buffer před Dispre

Tak to vem z jinýho konce: Jdeš proti davu, Ok Tvoje volba smile Radu jsi dostal, emocí si nevšímej, zbastli to, porovnej zvuk bez korekcí a s korekcema a udělej si svůj názor. A když budeš chtít, napiš jej sem.

Pokud potřebuješ vědět víc detailů, ozvi se. Třeba mailem (ale neznám schéma korekcí v tom NADu, musel bych to vidět).

Jinak LMe používám v HS-DACu a sluchátkáči (jako preamp před TPA6120)k plné spokojenosti, neradím Ti záměrně něco, co nenávidím smile Ale prostě kdybych stavěl diskrétní preamp těchto kvalit, tak si na korekce ani nevzpomenu, to je pro mě jako prdět v kostele, budu poslouchat při cca 90dB a hotovo, sousedi ať si trhnou (pokus o ftip) smile

Myslím že tady není důvod k flame a nervozitě, nebo je?


EDIT: A proč ne ty korekce od pana Dudka, co úspěšně provozuje Ondra Ch? Když se už oháníš FletcherMunsonem, tak jistě víš, že strmost běžných korekcí je nedostatečná, že to chce jinej cajk. A tady ty korekce mají přepínání mezi "klasickým byť nevhodným" a "funkčním byť neklasickým průběhem"

Web

Re: Buffer před Dispre

Byla to reakce na Milana,neb mi jeho post přišel rýpavý na mou adresu,ale už jsem se uklidnil,takže peace:) Neoháním se ničím,nejsem zas takový odborník,abych se mohl něčím ohánět.:P

Korekce od pana Dudka jsou pro mě Level 3,já jsem tak na Level 0,pasivní rozhodnutí proto,že jsem ve změti všech možných diskuzí nenašel nic,coby mi připadalo obecně uspokojivé (nešumící,neprznící apod.) a obecně jsou pasivní korekce vnímány snad lépe...ale třeba se pletu.

Určitě mám v plánu vyzkoušet korekce od PD postavit,zatím není síla a čas nakreslit DPS,pasující do mé kisny.:)

Re: Buffer před Dispre

Nemám nic proti pasivu, ale na malý šum určitě radši aktiv! Pasivem ztratíš dejme tomu 12dB z úrovně signálu, které vzápětí dorovnáš, ale stejně tak vytáhneš o 12 dB i šum.

Nicméně se to dá udělat k plné spokojenosti, LMEčka budou fajn, pokud budeš držet korekce na rozumných impedancích (dejme tomu do 10kOhm), pro vyšší impedance už radši něco s FETy (dejme tomu OPA2134).

Web

Re: Buffer před Dispre

Rix: myslím, že nemá cenu abych ti tady popisoval co a na čem poslouchám, protože to u mě platilo pro jakýkoliv žánr na jakémkoliv aparátu. Ten současný je slušný, o to se nemusíš bát. Nechtěl sem tě tím popíchnout, jen nechápu co tě vede k tomu, stavět zrovna tohle a zabít to korekcema. Mě to připadá naprosto proti filozofii toho zařízení, ale udělej si to samozřejmě jak chceš....

Web

Re: Buffer před Dispre

Tak nakonec jsem koupil od roba 2x vstupní destičku k DPA222. Takže všem díky za rady.

Příspěvky [15]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Buffer před Dispre

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£