Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 2 z 2)

Audioweb.cz » Reproduktory » Nízkodělitelný výškáč - ZMĚNA

  Stránky: ««« 1 2

RSS

Příspěvky [21 až 35 z 35]

Re: Nízkodělitelný výškáč - ZMĚNA

Mě zaráží ten hrozivý nepoměr. Jak to že to původnímu repru nevadilo.

(upravil Lachim 19. 7. 2007 21:47)

Re: Nízkodělitelný výškáč - ZMĚNA

ARO 667 má v ARS 840 čistý oběm 5 litrů a dost zatlumen (teda skoro 5)

(upravil Thales 19. 7. 2007 21:58)

Re: Nízkodělitelný výškáč - ZMĚNA

Přesně tak. Vím to, měl jsem je rozebrané. Ale přesně jsem to neměřil. Rozdíl minimální. To je skoro totéž. 4,5l nebo 5l to už nehraje moc roli. A zas až tak moc zatlumené nebyly, byl tam jen kus vatelínu. Ještě jsem tam kus přidával.

(upravil Thales 22. 7. 2007 15:51)

Re: Nízkodělitelný výškáč - ZMĚNA

U P D A T E

Tak jsem se rozhodl že celou pvůodní bednu ač jsem to neměl v úmyslu nechám tak jak je a postavím zcela novou.
Na výškách jsem se rozhodl pro Foundtek NeoCD3 a na středech to zatím vypadá na ten Monacor SP200X ale ještě mrknu na ta Tangbandy (k těm jsem se ještě nedostal)
http://www.madisound.com/catalog/produc … ts_id=1389
http://www.monacor.cz/catalogue-product … SubKtg=513

Ale ještě pořád nevím co na ty basy. Nejde mi o maximální hloubku ale o to aby se to dalo hezky sladit s těmi nstředy. Chtěl bych se co nejvíc přiblížit podání středů kvalitního širokáče a proto tam nechci gumu. Celkem hezky tuhle funkci zvládalo ARO711 + ARO667 což jsou v podstatě dva širokáče - jeden velký jeden menší takže mluvené slovo a žánry na středy hrály přes 6dB výhybku výborně a netrpěly vadami klasických velkých beden (zase to mělo vady jiné ale to teď neřešíme). Alespoň dle mého sluchu. Já bych to chtěl jen protáhnout ty nižší středy víc dolu aby tam byly i nějaké basy a přitom zachovat pevnost, srozumitelnost a lehkost přednesu aby to nebylo líné jako některé gumáky které mi připadají že to je buď přebasované nebo zahuhňávají - prostě mi tam chybí čistota toho ARO711 které sice jde nízko na to že je to širokáč ale zase tam nemá tu sílu a čistotu a na dolním konci pásma zahuhňává protože na to není stavěné. Nejhlubší basy bych pak podpořil nějakým alespoň 15" basákem. Nevím jestli gumák nebo profi ale na tohle pásmo spíš gumák. To ale zase někdy jindy.

Co tam tedy na basy? Tu Betu nebo něco jiného? Nepadly žádné alternativní návrhy na co bych se mohl mrknout.

>Sumac
Vzhledem k nové plánované bedně bych byl ochotný dát větší objem i na ty středy ale 25l se mi zdá pořád mnoho smile

Re: Nízkodělitelný výškáč - ZMĚNA

Neorb to. Za take prachy sa to podla mna neoplati... Ten vyskac je drahy. SP200X ja fajn reprak, pokial ches za lacne prachy pocuvatelnu bednu... Taku vysku je podla mna k nemu skoda... Videl som ze si si este odbjednal nejaku seas kalotu.. hadam to nechces dat vsetko dokopy ? smile Ked chces silou mocou pouzit sirokopasmovy reproduktor, skus napr. fostex FE167E: http://www.madisound.com/catalog/produc … cts_id=271 bude mu stacit maly objem, na zaciatok to bude bez vyskaca, neskor uvidis ci ti ho treba (pripadne doplnis napr. RBT95 od monacoru)... S tou betou by to mohlo celkom fungovat, aj ked asi budu lepsi kandidati.. A hlavne bude to lacne, nieje tam co pokazit a za tie prachy to bude fajn... A nie SP200X do menej ako 25L podla mna nepojde-aj to je myslim primalo...

Re: Nízkodělitelný výškáč - ZMĚNA

Pokusím se neodrbat to. Seas kalotka půjde samozřejmě jinam. Nechci šetřit úplně za každou cenu. Vím že ten výškáč je drahý ale chtěl jsem si udělat radost a očekávám za to od něj že nebude uřvaný, bude mít hezký čistý zvuk a nebude mu vadit málo strmá výhybka. Prostě u mě zakotví na dlouho.  To se pak doladí.
Ten fostex se mi designově nelíbí. Speciálně ta bílá. Dávám přednost černé klasice. navíc zatím tíhnu pořád víc k tomu 8" ale úplně 100% si tím nejsem.

Re: Nízkodělitelný výškáč - ZMĚNA

Nemam nic proti tej vyske, len hovorim, ze to bude skoda, k tomu monacoru a bete... No nepovedal by som, ze jej nebude vadit malo strma vyhybka... Skor naopak. Pokial ju samozrejme nebudes delit vysoko. Dalej pokial chces pouzit 10" bass je absolutne zbytocne aby si mal 8" stred... radsej potom kup 8" reprak ktory zvladne basy... Ked uz si objednal tu vysku, mal by som jedno vcelku luxusne riesenie... smile pridaj tento 8 palec: http://www.madisound.com/catalog/produc … cts_id=275 .a pouzi v tejto bedni: http://fullrangedriver.com/forum/viewto … 50&p=2   post #45 ten monacor+beta+vyhybka ta vyjde hadam tolko isto ako tento reprak a myslim, ze rozdiel bude poriadny.. A na bielu farbu sa vyser, hadam to nieje o farbe... Myslim to dobre naozaj smile

Re: Nízkodělitelný výškáč - ZMĚNA

To je sice zajímavé jenže za prvé nechci dvoupásmo ať je jakékoliv (tedy pokud to nebude řešení jako má dawsoo), za druhé tím chci dosáhnout trochu jiného zvuku než má většina konvenčních beden. Kdybych měl $$ a dostatek zkušeností nebo někoho kdo by mi hoooodně helpnul pustil bych se do 4pásma - tohle je kompromis. A jsem zvědavý jestli splní co od něj očekávám smile Kdybych chtěl klasiku tak to někde obšlehnu nebo se přidám k projektu z threadu Co s CA21 z grupáče.
Výškáč se mi líbí a je jistý a jsem si vědom že kvalitativně zbytek přesahuje. Středy a basy nejsou zatím jisté. O středech vím že chci 8" širokáč a basy nějakou 10" nebo 12" s vlnkovým závěsem. A s tím už hýbat prostě nechci. Ten 8" je sice zajímavý ale nemám na něj. Možná později - vyměnit to půjde. Už s těmi výškami jsem se plácnul přes kapsu. Že to vyjde nastejno neberu jako argument protože nechci 8" jako basák. Výhybku 12dB bych byl ochotný připustit na výškáč ale ne mezi středy a basy. Každopádně nebyl by problém to pak odladit podle toho co to skutečně udělá. Když se to nepodaří v konečné fázi vyladit tak aby mi to zvukově vyhovovalo tak to sem klidně napíšu a řeknu že jsem neměl pravdu.

Re: Nízkodělitelný výškáč - ZMĚNA

no pravdu povediac ja mam SP200X doma uz par rokov a myslim, ze je za tie prachy super smile ked ho ches takto silomocou pouzit, pozri sa na tuto stranku: http://www.petoindominique.fr/php/evolsujethui.php ako som vravel, ked porobis na nom nejake tie upravy, strcis ho do aperiodic bedne okolo 20-25L nieco z toho bude smile

Re: Nízkodělitelný výškáč - ZMĚNA

Já netlačím přímo na tenhle reprák. Jen je to jeden z kandidátů. Napadá mě ještě Beyma 8AG/N (i když je taková hrbatá), Visaton BG20 ...

(upravil Jarous 24. 7. 2007 7:55)

Re: Nízkodělitelný výškáč - ZMĚNA

Abys využil potenciál toho širokopásma, co chceš použít jako středy, budeš muset basák dělit hodně nízko (200Hz) a výškáč zase hodně vysoko - supertweeter (6-7Khz) to první dělení je OK, to druhé je v teoretické rovině špatně - zvukově například mně vysoké dělení vadí méně, než dělení v rozsahu 1.5-3.5Khz. Spíš bych ti doporučil použít kvalitní širokopásmo, klidně 8" za cenou vyšší směrovosti, například Fostex FE206E nebo Visaton B200(ten je mimochodem v černé) jsou kvalitní vhodní kandidáti a bez nutnosti použití výšky(neboj se toho, daleko víc vadí nedostatek spodního pásma, pokud to hraje 12Khz je to OK). Co se týká směrovosti, tak o mnoho lepší, by bylo použití 3" max. 4" TangBandu, dobrý je i Fostex FE103E(má ale nízkou zatížitelnost cca 5W max) dělit na 200Hz a k němu nějaký fešný hodně citlivý 15" smile Skoro bych ti tu patnáctku doporučil i k tomu osmipalci - no, konec-konců na podzim, dá-li čas, uvidíš podobnou kombinaci u mne ve speciální Jaroušově ozvučnici smile. Na mé stupnici zvukových kvalit 8" širokopásem je na 1 místě Visaton B200 pak Fostex FE206E, Visaton BG20, Monacor SP200X - poslední dva jmenované, potřebují kompenzace Himalájí od 7-8Khz a první dva kompenzaci úbytku v peněžence, protože nejsou z nejlevnějších.

Re: Nízkodělitelný výškáč - ZMĚNA

Vyšší směrovost si nemohu bohužel dovolit kvůli nevhodnému umístění se kterým nic nemohu dělat takže výšky tam musí být. Ale díky - zrovna s tebou jsem chtěl o tom mluvit - jen jsem se k tomu ještě nedostal. Bránil by ses na výškám moc i tomu Foundteku? Na tvůj NoBox se moc těším - jak si daleko? Ta B200 se mi zatím ze všeho líbí nejvíc ale máš pravdu v tom že vyžaduje finanční kompenzace smile a jsem blbec že jsem si nevzpoměl hned co je v NoBoxu -vždyť jsem na něj přece koukal. je mi 25 ale paměť mám jak kdyby mi bylo 75.

(upravil Jarous 25. 7. 2007 11:57)

Re: Nízkodělitelný výškáč - ZMĚNA

Jestli myslíš NEO3, tak doporučená dělící frekvence je 2,5Khz, rezonanci má na 400Hz, když ho budeš dělit výš, určitě tím nic nezkazíš, to by ti spíš řekl David - Dawsoo, akorát potom nevyužiješ celkem slušný střední pásmo toho pásku, protože to by ti hrála například B200 smile Mně by se k tomu líbila spíš nějaká menší kalota dělená vysoko 6.5-7Khz, třeba Visatoní G20 SC. Všechno je ale věcí názoru. Jinak modifikovaný NoBox už je na papíře a snad v říjnu by měl být fyzicky hotov, uvidíme smile

Re: Nízkodělitelný výškáč - ZMĚNA

Chtěl bych tu bednu zkusit celou 6dB pokud to půjde (ještě se poradím) tak právě potřebuju aby ty repra šly oba slušně dost daleko za dělící frekvenci. Myslím že na tohle je to dobrý výběr.
Uka NoBox smile

Re: Nízkodělitelný výškáč - ZMĚNA

Modifikovaný NoBox je zatím tajný, až bude fyzicky, tak ukážu - výkresy si zatím nechám pro sebe smile

Příspěvky [21 až 35 z 35]

  Stránky: ««« 1 2

Audioweb.cz » Reproduktory » Nízkodělitelný výškáč - ZMĚNA

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£