Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Zdroje signálu » Tesla NC 500 - údržba

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [9]

Téma: Tesla NC 500 - údržba

Ahoj,
chci se zeptat, zda je vhodné nějak mazat ložiska raménka P1101. Pokud ano, čím konkrétně?
Které mazivo doporučujete na ložisko subtalíře a motoru?

Re: Tesla NC 500 - údržba

a ktoré ložiská máš na mysli? mám tu pri sebe akurát náhradné ramienko P1101, ale jedine čo by sa dalo spájať s olejom, tak bude asi zdviháčik ramienka. priamo v tom kľbe ramienka nieje čo mazať, akurát nastaviť osky tak, aby ramienko bolo uložene pevne, ale zároveň tak aby sa pohybovalo voľne. na ložisko subtaniera napríklad olej Pro-Ject:
http://www.project-audio.com/main.php?p … mp;lang=en
na motor by som kľudne použil nejaký jemný olej na šijacie stroje alebo hodinky. možno sa mýlim, ale osobne to robím takto a myslím že to stačí...

Re: Tesla NC 500 - údržba

Měl jsem na mysli právě ta hrotová ložiska v kloubu ramena.
Já osobně jsem ložisko subtalíře u NC 470 mazal vazelínou, protože jemný olej z tama vytékal a vazelína tam tedy vydržela déle.

Re: Tesla NC 500 - údržba

loziska nemazat,nema to smysl a neni to treba,staci dotahnout sroubky,aby ramenko v zadnem smeru nemelo vuli,ale aby slo zaroven lehce a zvedacek mazat jenom,kdyz nefunguje,jak ma,jinak se do niceho nevrtat big_smile jinak maximalne podtalir,ale pokud se toci v klidu,tak neni problem....

Re: Tesla NC 500 - údržba

Přesunuto sem.

Web

Re: Tesla NC 500 - údržba

A ještě chci na svojí NC 500 vyměnit signálový kabel co vede z gramce do zesilovače.
A taky vyměnit signálové kabely v zesilovači Tesla AZS 218; konkrétně ty, co vedou od vstupních zásuvek do předzesilovače.

Máte někdo nějaké doporučení, které kabely by byly vhodné?

Re: Tesla NC 500 - údržba

Klasika stíněná dvojlinka, sehnatelná prakticky v každém elektro-obchodě.

Re: Tesla NC 500 - údržba

Jo tak tuhle klasickou potvoru bych ke gramu zrovna nedával. Bývá to vesměs až neskutečně brutální šmejd. Má naprosto nedefinovatelnou, nestálou a nerovnoměrně rozloženou kapacitu - tento parametr je zrovna u gramo přenosky hodně podstatný. Tato kapacita má navíc velmi velký ztrátový činitel v porovnání třeba s tím původním káblem od Tesly. A taky stínění ve formě pěti žilek ledabyle omotaných okolo středního kabelu není pro gramofon vůbec dobré. Zapoj si ho tam a pak při zapnutém gramo vstupu na zesáku zaškubej za kabel a uslyšíš něco hrozného. To je daleko lepší ten původní kabel od Tesly. Tady bych použil buď něco ze staré profesionální audiotechniky (koaxy ze starých páráků) nebo klasický vysokofrekvenční RG58 nebo RG59. Na VF je "ucpanej" ale pro audio je naprosto super.

Re: Tesla NC 500 - údržba

Bohužel gramo nemám, nemohu v reálu vyzkoušet. Ale klasickou stíněnou dvojlinku kupuji u nás v Officiálu a mědi je tam dost jak na živý tak na stínění.

Příspěvky [9]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Zdroje signálu » Tesla NC 500 - údržba

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£