Téma: Panelový měřáky

Asi to bude znít neuvěřitelně, ale nemůžu nikde sehnat obyčejnej analogovej AC ampérmetr do panelu, všichni mají hlavně DC. Akorát v FKT by měli, ale zase nemají ve stejným designu voltmetr. Potřebuju rozsahy 10A AC a 300V (nebo 250V) AC.

Nemáte někdo typ, kde by se dalo něco sehnat?

Re: Panelový měřáky

METRA to určitě dělá, rozměry 96x96 nebo 72x72mm, zkus se poptat někde u prodejce http://www.metra.cz/kontakty/obchodni-zastoupeni/

Re: Panelový měřáky

zberný dvor
Ja som tam našiel asi tonu všelijakých (aj nových a zabalených) panelových merákov na rôzne veličiny a rozsahy. Za 10eur som si odniesol čo som vládal.

Re: Panelový měřáky

marecek, nespisal by si, co vsetko si tam nasiel? smile

Web

Re: Panelový měřáky

... redy - a proč, patřilo Ti to? ... big_smile

Re: Panelový měřáky

Až přijedu zítra domů, tak se podívám. Nějaké měřáky tam mám.

Re: Panelový měřáky

Metra Blansko vím, na to jsem koukal už před časem, ale to je pro moje účely zbytečně drahý. Pro představu k čemu to potřebuju - budou to informativní měřáky k regulačnímu autotrafu, který jsem sehnal za 1500,- tak se mi už nechce dát za měřáky víc než za to trafo.
Voltmetrů je všude mraky, ale AC ampérmetr je celkem problém. Napadlo mě ještě, jestli by se dal použít DC měřák a dát před něj usměrňovač. Musel bych asi namalovat novou stupnici, ale nevím, jestli by to mělo ještě nějaký jiný rizika, kromě toho že nemám jak to pořádně ocejchovat?

Re: Panelový měřáky

Tak jsem se díval a mám pouze s rozsahem 80A (MP80) nebo 20A (MP120), k tomu ale nemám voltmetry. Pak mám 2ks 200A - takže jedině změnit bočník a z toho druhého udělat voltmetr.

Re: Panelový měřáky

redy: prehrabal som skoro celú kopu, povyberal som tam asi 2 panelové merače 230V, striedavé aj jednosmerné Ametre, z 20A som urobil mereč kapacity. Boli tam aj tie malé trafka osvetlenia 2W24v (uniesol som asi 30, chválil ich sinclair) A hlavne veľa nových stýkačov a krásnych 12kontaktových relé, tých som nabral najviac.
Wattmetre a veľke zapisovacie prístroje ma nezaujali smile

(upravil danda 19. 6. 2010 20:50)

Re: Panelový měřáky

Takto velké proudové rozsahy se dělají  s proudovým transformátorem např: 80/5 (1) A. Bez bočníků a už vůbec s přímým měřením. Bočník se na st proud prakticky nepoužívá. A dělat z A-metru V-metr.. No taky to jde, ale A-metr má velmi velký měřicí proud a malé napětí naopak než voltmetr. Bočník potom má velikou tepelnou ztrátu a srážecí odpory musí mít malý T.K., jinak se to trochu zahřeje a lže to.. co je to llastně za systém? Deprézák s usměrňovačem nebo elektromagnetický?
Edit: je třeba prostudovat ty maličký značky vpravo dole na stupnici a najít si, co znamenají..

Web