Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 2 z 3)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Jaký receiver místo stereo zesilovače Denon

  Stránky: ««« 1 2 3 »»»

RSS

Příspěvky [21 až 40 z 45]

(upravil otrava 20. 5. 2010 12:12)

Re: Jaký receiver místo stereo zesilovače Denon

Jsem z Benešova.Nic se nestalo,že si mi neodepsal.Když tak,tady sou ještě nějaké informace a fotky
http://www.avland.co.uk/onkyo/txsr706/txsr706.htm

(upravil Xhibit 20. 5. 2010 14:34)

Re: Jaký receiver místo stereo zesilovače Denon

To Onkyo TX-SR 706 bude sumitko,ale treba se pletu.. Strojum tehle kategorie neverim ani trochu.Puvodni cena cca. 14k, nebrat. Porovnej si treba jeho vahu.. a urcite to neco musi rict i tobe.Padly tady jini solidniu kandidati,tim tuplem pokud to chces na 3p sloupy, tak aspon ten HK, snad budes mit stesti a vydrzi ti slouzit dlouho a dlouho smile .S Marantzem bych taky souhlasil. I kdyz muj nazor na poradne sloupy poradny zesik, otazka taky jake kategorie ty sloupy planujes..

(upravil Lojzek 20. 5. 2010 16:07)

Re: Jaký receiver místo stereo zesilovače Denon

no příkon 550W a výkon 7x150W = 1050 W / váha 12.2 kg - kurnik to je perpetummobile! nechápu proč výrobci dělají a píšou takové kraviny ! ?

Edit:
ale tohle je u každého výrobce !! málo kdy se příkon aspoň rovná výkonu ...

(upravil Želva 20. 5. 2010 16:26)

Re: Jaký receiver místo stereo zesilovače Denon

OK tedy..
ohledně těch sloupů ještě dopředu nevím. Uvidí se, co vyberu časem, ale určitě chci něco zkusit postavit. Po tvorbě těch 2-pásem Beyma 5mp60n+Seas 27tbfcg už mám jisté ponětí o tom, že u jednotlivých reprosoustav je sakramentský rozdíl. Zvláště když se člověk nelekne jistého úsilí a zkusí v rámci svých technických schopností a s radami tady na fóru něco vytvořit a ne jen koupit něco z obchodu "na co má zrovna teď nějaké peníze". Do té doby než jsem postavil ty 2-p, jsem poslouchal jen Teslácké 3-p nevím už to označení, ale stálo mne asi 6.500. No, rozdíl je tam na první poslech smile čili asi tak, 3-p nějaké bude, ale zase ne nic ambiciózního. Něco v kvalitě toho 2-p předpokládám...

to otrava: tak to Onkyo asi nevezmu, jestli mi to tady nikdo vyloženě nevnutí a spíš zkusím stáhnout cenu toho HK 7000. Případně vezmu ten Marantz.

Edit: Chápu, jak to myslíš Lojziku, to odmítnutí Onkya zvažuji i z jiných důvodů. Ten HK je u mne prostě favorit i přes tu relativně vyšší cenu..

Re: Jaký receiver místo stereo zesilovače Denon

No já osobně mám taky zálusk na nějaký receiver ale jak tak čtu tak to mi tluče do hlavy že je to kravina!! Jo, vypadají pěkně! (herman / kardon má pro mě uplně super design), to co nabízí otrava se mi taky hodně líbí, mimo to vše je na DO, milión fcí nastavení a eqalizeru, pěkný přehledný displej má to vše! cena např. u otravy je taky hodně slušná  ALE  poměr příkon/výkon to se na mě nezlobte ale je to humus toto !!

Re: Jaký receiver místo stereo zesilovače Denon

Lojzek napsal:

no příkon 550W a výkon 7x150W = 1050 W / váha 12.2 kg - kurnik to je perpetummobile!

Jenže ty počítáš s maximálním buzením všech kanálů v jeden čas... Takový stav v běžném provozu prakticky nikdy nenastane a proto není potřeba, aby měl ten zesilovač 1,5kW zdroj.

(upravil Milan 20. 5. 2010 16:41)

Re: Jaký receiver místo stereo zesilovače Denon

No... zkusím napsat svůj názor, třeba někdo nebude soulasit, ale tak už to bývá. Pokud jde o Otravovo 706, tak proč ne, je to pořád adekvátní k těm bednám co máš, ale myslím si, že to je plus mínu s podobný jako tvuj denon. Někomu může dostačovat, ale pokud nepotřebuješ přez receiver tahat i obraz, zapoměl bych na něj. Ta 797 vypadá podstaně líp a myslím, že bys mohl ukecat i slevu, protože ho nabízí už dlouho (ale začínal taky na vyšší ceně). To bude slušnej receiver, kterej si myslím toho denona i přehraje. Pokud jde o tu 7001 od Marantze, kterou sem postoval výše, tak je to taky slušná nabídka, slušná cena a navíc ma HDMI. Ten by šel porovnat spíš s Denonem PMA-1500AE než s tím tvým, takže jednoznačně posun nahoru. Pokud jde o AVR7000, tak ano, je to stará klasika, dobrej i na stereo, ale řekl bych že to bude plus mínus stejná liga jako ten Marantz. Takže pokud je za 14 tak jednoznačně Marantz, pokud 10 váhal bych mezi nimi, ale asi by zvýtezil Marantz kvůli HDMi a kvuli tomu, že v budoucnu bude relativně lip prodejnej s menší ztrátou. Jestli ale můžu poradit, na zonu 2 se uplne vy... Pokud tim chceš hnát slušný 3 pásmo (tim myslim bednu s basákem a ne s jeho imitací), zvaž dva aparáty nebo musíš jít do opravdu TOP receiveru. Záleží ale jak vysoko míříš. Ted sem nekde videl Pioneera VSA-AX10 za neuveritelných 17t. Jestli na něj máš, neváhej ani vteřinu. Já sem o něm hodně vážně uvažoval, když byl v zimě v inzerci za 25 a myslím, že i když bys měl 30 na jetej AVR, tezko vyberes lepší. Nakonec sem ale kino a stereo vyřešil elegantněji. Každopádně ale k bednám co máš ted je to házení perel sviním. Já myslím, že nejlíp bys udělal bud s tou 797 nebo s AVR7000 za 10 maximálně.

babakus: to je přece ale uplne jedno, ze to nenastane. klidně muze a i kdyby ne, ja osobně bych do niceho takovyho nesel ani nahodou. 5kanalu a 12kg chassis (5 kg má urcite jen bedna) a zdroj ideální tak pro 2 kanály. Hnusná china.
Muj koncák má na každej kanál 1000VA trafo a taky by mohlo být poloviční a neni. A taky to hraje dobre. Proč vyšší onkya maj trafo jako hovado? Asi to k něčemu bude. Stejnej nesmysl jako ty si asi myslí i u Yamahy. Psanej výkon jak kráva, příkon tak 500W. Je to super, hlavně když pak vydíš meření a zjistíš, že do 4 ohm to má poloviční vákon jak do 8. Hnusná spotřebka.

Web

(upravil Želva 20. 5. 2010 16:54)

Re: Jaký receiver místo stereo zesilovače Denon

Díky

Edit: ten Pioneer je ještě v inzerci.. nějaké peníze mám, ale těžko se rozhodnout.. Tim bych už podle tvých měřítek smile 3-pásmo v druhé místnosti uhrál? Každopádně rád bych vzal něco nad čím nebudu hodně let muset nějak zvlášť přemýšlet. Nějaké bedny ještě určitě postavit zkusím, čili zesík bude asi to, co nebudu měnit a naopak bedny, pokud mi rupne v bedně zkusím třeba po nějaké době postavit jiné..

Re: Jaký receiver místo stereo zesilovače Denon

babakusi sice máš asi pravdu ale co když dáš dopředu 3p. nějaké 200W sloupovky, střed 2x50W, zadek 2x50W, center 50-70W pak máš nějakých 650W a když tomu ohulíš tak to nemůže pěkně hrát..
Si teda myslím - sám jsem nikdy takovou příležitost neměl protože nemám receiver. Boužel / možná bohudík
             Jinak jak je to se stereem? Hodně lidí píšou že na stereo to není ono ( obecně ) vždyť na stereo jdou jenom 2 kanály ( dejme tomu 2x200W ? nebo např. 2x100 - 150W sloupovky? je to 200 - 300W proč teda tolik lidí píšou že to je takové špatné s tím stereem u receiverů?

(upravil babakus 20. 5. 2010 16:59)

Re: Jaký receiver místo stereo zesilovače Denon

Nechcete mě náhodou ukamenovat? Nikomu neříkám, co má a co nemá kupovat. Jenom říkám jak to dneska většina výrobců dělá. V žádném případě tohle řešení neobhajuji, tak brzděte!

Edit: spíš jak to dělájí všichni výrobci v této cenové relaci.

(upravil Xhibit 20. 5. 2010 17:34)

Re: Jaký receiver místo stereo zesilovače Denon

Delaji to vsichni,snad do jednoho.. At uz budem resit jestli to vykonove utahne vsehny kanaly aspon ve spickach je jedna vec,druha vec je ale to ze je to v teto cenove kategorii desne ojebane. Nejmenovany receiver co jsem mel doma mel kdyz uz nebudu resit wataz trafa filtraci pro koncove stupne udajnych 7x100W 2x5600uF ,hnus.. K tomu 2 hybridy na malem kusu plechu,za tim vetrak.. Taky to podle toho hralo,a to stal 14k !! Funkci to melo snad stovky,ale k cemu?
Želvo,dle meho nazoru si kup to nejlepsi na co ted dosahnes bez ohledu na repro.Usetris si v budoucnu spoustu penez a dalsiho reseni smile. Ja bohuzel touto cestou nesel a stalo me to par let zpet nemalo financi,neustalych obmen pristroju  nez jsem se dobral k dnesni aparature co mam doma.Za me bych sel jednoznacne do toho pioneera VSA-AX10 jak pise Milan.Je to jen o 2k vic nez tvuj rozpocet a budes mit stroj na dlouha leta i pri upgrade na daleko lepsi repro,ziskas opravdu solidni zaklad multikanalu pouzitelny i na stereo.Vsemozne HDMI ,dolby true apod. jsou stejne k h***u s rychlosti jakou se obmenuji..

(upravil Milan 20. 5. 2010 17:36)

Re: Jaký receiver místo stereo zesilovače Denon

babakus: to máš vesmes pravdu, ale najdou se i jiní. Nevim jak ted, ale HK mívali vyšší příkony.

Lojzek: zase na druhou stranu, si neumim predstavit, ze bych se koukal na takhle vohulenej film a muziku bych určitě nepouslouchal 5.1 pokud by to nebylo DVDA nebo Sacd.

Želva: Tak pokud jde o ten PIO, tak i když je to docela starý, tak se to drží v referenční třídě německýho audia. Za stereo dostal 100b (to je dost) a za multikanál 105. POkud vemu stereo, tak podobnýho hodnocení dosahujou integráče okolo 2000E, takže asi tak. Navíc nabízí možnost biampingu předního páru. Podle mě to bude na receiver dost dobrý. Ale pořád je to receiver.... Je ale taky fakt, že 100b dostal i Cambridge Audio A 840 a to je zase pěkněj šrot. Jen pro porovnání ta 7001 získala 85b, ale to dostal i muj minulej integráč, kterej sem právě s tím CA porovnával a CA dostal hodně na zadek. A pak vybírejte podle testů:-)). Já nedávno řešil něco jako ty. V hledáčku sem měl právě tohle PIO, pak HK AVR 7300 a 745 případně Onkyo 905. Nakonec sem na to ale hodil bobek, protože upřímě u filmu tězko poznat rozdil. Je to proste film. Porad se tam kecá obcas neco vybouchne. Multikanál využiju ještě max na hry a tam je to tuplem jedno. I v téhle cenové sem se bál, že to na muziku nebude ono a koupil sem za cca 250E Yamahu DSP-E800, což je DD a DTS preamp s 3 kanálovym koncem v jedný krabici. Výhoda je ta, ze se to dá krásně propojit s integráčem nebo jen koncákem co živí přední bedny a nezasahuje to do sterea s čimž sem spokojenej. Třeba by to bylo řešení i pro tebe. Každopádně ale na nějakou zonu dvě podle mě stejně zapoměn. jestli potáhneš z jedný místnosti do druhý kilometr kabelu, výsledek nebude stejně nic moc nehledě na šílený ovládání. To je podle mě tak dobrý na nějaký malý regály do ložnice...

Web

Re: Jaký receiver místo stereo zesilovače Denon

babakusi nemám nic proti.. pouze píšu co si myslím smile a chci se něčemu přiučit smile takže jestli to kamenování bylo na mě tak na tebe kameně nevytahuju big_smile
Milane máš pravdu!! dívat se na ohulený film je blbost! Použití 5-7 kanálu je jak píšeš - minimálně využitelně! Chtěl bych slyšet nějaké názory na to stereo - proč je u RCV tak špatné?

(upravil Xhibit 20. 5. 2010 18:18)

Re: Jaký receiver místo stereo zesilovače Denon

Resilo se to snad 100x wink .Jednoducha matematika,dejme tomu 15k.
Stereo zesik v teto cene - zdroj, "jednodussi" preamp + 2kanaly koncaku. Receiver v teto cene - zdroj, 5-7kanalu, slozitejsi preamp + vsechny mozne DPS, video obvody atd.. Tim padem si lehko predstavis kolik penez zustane treba jen na ty koncove stupne,a uz jsme u jadra problemu.Ze za stejnou cenu toho mas 7x tolik + spousta elektroniky navic.. coz stejne kvalitni jako u stereo zesiku byt proste nemuze.

Re: Jaký receiver místo stereo zesilovače Denon

Děkuji všem za příspěvky, nějak jsem si to srovnal a rozeslal emaily.
Pokud vyjde ten Pioneer, půjdu do něj, jinak se rozhodnu podle toho, jak jste to tu zhruba řešili.

Uvidím, jak to dopadne, co nakonec seženu..

Re: Jaký receiver místo stereo zesilovače Denon

chlapi co říkáte na tohle?  Yamaha RX V1065 ?
http://elektro.bazos.cz/inzerat/6124322 … 5-HDMI.php

(upravil Xhibit 21. 5. 2010 15:33)

Re: Jaký receiver místo stereo zesilovače Denon

Težko bude konkurovat stroji jehož cena byla přes 100k i když je starší než tato Yamaha wink.

Příkon 400W, uvnitř moc důvery taky nebudí:

http://www.areadvd.de/images/2009/Yamaha%20RX_V1065/rx-v1065_innen_topansicht.jpg


Pioneer VSA-AX10 zde:


http://www.hifi-regler.de/pictures/pioneer/pioneer-vsa-ax-10-inside.jpg

Obrázek nechť si udělá každý sám..

(upravil Želva 22. 5. 2010 7:24)

Re: Jaký receiver místo stereo zesilovače Denon

Při hledání jsem narazil na toto:
http://elektro.bazos.cz/inzerat/6160944/zt.php
já o to zájem nemám, tak pokud se to někomu bude líbit... ale zase je otázka, proč to prodává takhle "levně"...

Už jsem dostal totiž príma nabídku smile ale víc neřeknu..

Re: Jaký receiver místo stereo zesilovače Denon

Ahoj,
tak jen pro uzavření, nakonec jsem sehnal HK 7000 a to díky uživateli GoMax odtud z fóra. Myslím, že to je nakonec nejlepší volba, HK jsem pořád někde vyhlížel a ty různé "stroje" včetně "?high?" Pioneer mně nic neříkaly.
Jen bych chtěl poupravit Milanův názor ohledně Denona PMA-655R, konkrétně příspěvek 27 ohledně Otravova 706. Dost jsem se divil, že máš tak špatný názor na ten můj zes, ale nemám možnost srovnávat, čili jsem byl zticha. Po zapojení HK 7000, jsem byl překvapený, že ve stereu při stejných podmínkách jsou úplně jiné basy a výšky (subjektivně horší), čili hodnocení toho Denonu tady bylo asi dost neprověřené.
Každopádně mně to nevadí, HK je na kino naprosto super a to stereo by bylo jen bonus. Bonus se nekoná, čili Denon mi na stereo zůstane a HK bude ozvučovat TV.
Nakonec však spokojenost zhruba dle očekávání, HK je nádherný stroj s jednoduchým designem a zvukem pro kino velmi dobrým... zase nemám s čím pořádně srovnávat, ale podle mých zkušeností, čistě subjektivně co jsem kdy kde slyšel, tak tohle je zvukově o dost lepší.

Tak díky všem za nápady, nakonec jsem sehnal asi to nejzajímavější z návrhů tady zmíněných a tedy jsem spokojený bez nějakých pochybností.
Ahoj Jirka.

(upravil Želva 22. 6. 2010 19:35)

Re: Jaký receiver místo stereo zesilovače Denon

Tak asi ještě poslední příspěvek, abych vše uvedl již na snad "pravou míru".

Po určitých poslechových pokusech jsem došel k názoru, že HK má stereo skutečně lepší než můj starý Denon...

To jen pro uzavření. Nakonec se tedy bonus koná a konal, já jen jako unáhlený posluchač jsem to nebyl nějak zpočátku ochotný nechat "uležet". Čili zes Denon + tuner Denon nakonec půjde/pojede k nějakému novému majiteli.

uui

Příspěvky [21 až 40 z 45]

  Stránky: ««« 1 2 3 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Jaký receiver místo stereo zesilovače Denon

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£