Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 3)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Jaký receiver místo stereo zesilovače Denon

  Stránky: 1 2 3 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 45]

(upravil Želva 16. 5. 2010 20:37)

Téma: Jaký receiver místo stereo zesilovače Denon

Ahoj,
potřeboval bych poradit ohledně volby nějakého rozumného 5.1 receiveru, který bude mít optický vstup a nějaké ty dnešní dekodéry DTS,DD, atd..
Mám to pro reprosoustavu, kterou nyní již dodělávám (kompletní stereo poslouchám již asi týden) a je to 5 dvoupásem Beyma 5mp60n + Seas 27tbfc/g. Výhybka velmi slušně odladěná Checkem na dálku s použitím mých měření. Subwoofer plánuji dodělat v budoucnu.

Nyní mám stereo zesilovač Denon PMA-655R, který hodlám prodat, k získané částce něco přidat a koupit receiver. Rád bych, aby byl v podobné kvalitě jako současný zesilovač co mám. Navíc vzhledem k tomu, že mám možnost (zřejmě, ještě to nemám ověřené) 25 procentní slevy na značku Denon, bych uvítal opět tuto značku. Ale nutně na ní netrvám, pokud nějaký receiver bude např. sehnatelný z druhé ruky za rozumné peníze.

Částka, kterou jsem ochoten investovat, bude závislá přibližně na tom kolik dostanu za stereo co mám, ale počítám, že celkově za to budu ochoten dát něco okolo 15 tis. Kč.

Prodávat budu zároveň tuner Denon TU-425RD, neboť receiver tuner obsahuje.. získaná částka z prodeje, by tedy nemusela být zanedbatelná..

Jirka.

Re: Jaký receiver místo stereo zesilovače Denon

http://elektro.bazos.cz/inzerat/5812962 … TOP-A1.php
třeba tohle si myslim bude hrát líp jak ten Denon.

http://elektro.bazos.cz/inzerat/6098709 … komple.php
a tohle je sice trochu přez rozpočet, ale zvukově to bude mnohem lepší jak ten Denon. Toho je k takovejm bednám ale spíš škoda.

Web

Re: Jaký receiver místo stereo zesilovače Denon

Ahoj, díky moc za radu. Ta první Yamaha vypadá velmi solidně. Pokud možno bych chtěl poprosit ještě alespoň jednoho člověka, zda se mu to také zdá OK.

Pokud to odsouhlasí ještě někdo, beru to. Důležité je pouze to, aby to mělo právě ten optický vstup a dnešní důležité dekodéry nebo ty nejpoužívanější, které s výhledem budou používány i v budoucnu. Myslím, že opravdu důležitý je snad jen ten DTS, ale v používaných kódováních se příliš neorientuji.

Ahoj a díky Jirka.

Re: Jaký receiver místo stereo zesilovače Denon

Bez diskuze, ber tu YAMAHU budeš spokojený.

Re: Jaký receiver místo stereo zesilovače Denon

Taky bych řekl. Yamaha vypadá velmi dobře. Pokud jde o formáty, nezdá sem mi, že cokoliv po DTS by mělo nějaký extra smysl. Nebo repektive není to tak dlouho co sem se snažil si něco v DTS v českém dabingu půjčit v půjčovně. Neměli nic, pouze asi 2 filmy v puvodnim znění.

Web

(upravil Želva 17. 5. 2010 15:05)

Re: Jaký receiver místo stereo zesilovače Denon

Díky kluci, jdu do toho smile

Ozvu se, jak to dopadlo, podle data zveřejnění mám šanci..

Edit: Tak se mi ten týpek ozval a právě k němu jedou nějací Děčíňáci to omrknout. No myslím, že je jasno a mám smůlu. Každopádně se mi dnes ozve, jak to dopadlo. Pak dám vědět.

Re: Jaký receiver místo stereo zesilovače Denon

pokud nebude, nevěš hlavu a popřemýšlej o tohle. Taky nebude špatnej (myslím, že pořád lepší jak ten denon) a je to modernější stroj s novějšími formáty a HDMI
http://www.hifibazar.cz/detail.asp?id=1004

Web

Re: Jaký receiver místo stereo zesilovače Denon

Tak ta Yamaha nevyšla, prodejce byl "velmi nedočkavý" a já tedy nebyl ochoten se přizpůsobit. Kouknu po něčem jiném, každopádně to nepotřebuji nějak nutně, čili raději bych počkal.. spíš jde o to, že se mi moc nechce tady vznášet tenhle dotaz dlouhou dobu a působit nerozhodně.
Raději bych tedy uvítal nějaký názor, jakou mám zaujmout vyčkávací "strategii" a na jakou nabídku až zareagovat.. v této cenové kategorii.
Jak píši, nerad bych, aby pro mne někdo hledal zajímavé receivery a já na to tzv. nereagoval a případného radiče si neodradil.

Re: Jaký receiver místo stereo zesilovače Denon

hele jako za tu cenu se nediv. TOhle je totiž podle mě právě ta nabídka, která by tě měla oslovit. Navíc je to za méně než si chtěl. Záleží co preferuješ, jestli spíš starší stroj s max DTS jako třeba tahle Yamaha. DO tvýho limitu by se vešel i HK AVR 7000 nebo 8500. Ve starší inzerci je jistě najdeš a třeba uspěješ.

Web

(upravil Želva 19. 5. 2010 8:28)

Re: Jaký receiver místo stereo zesilovače Denon

Hmm, ono tu Yamahu mi rozmlouval švagr, že nemám skákat na první věc, atd..
Bohužel se v audio technice neorientuji, čili jsem to nebyl sám schopen posoudit, ale zase se tolik neděje.
Budu postupně koukat po těch dvou Harmanech, pokud bys měl ještě nějaký tip (s tou optikou a DTS/DD), který může být v následujících měsících sehnatelný do toho limitu, tak to sem případně uveď. Budu to postupně okukovat po inzercích a časem určitě něco z toho vytipovaného objevím.
Obecně díky za ochotu poradit. Jirka.

Tak nakonec jsem sehnal ten HK 7000, kluk to sice je ochotný prodat asi až za měsíc, ale to mi nevadí.. Tak díky za rady, snad můžeme brzy toto vlákno prohlásit za uzavřené. Jsem na to zvědavý smile

Re: Jaký receiver místo stereo zesilovače Denon

Ještě bych se zeptal asi na poslední věc, umožňuje ten HK AVR 7000 připojit i druhé alternativní stereo, např. pro vyvedení do druhé místnosti a pak selektivně volit výstupy?

(upravil Xhibit 19. 5. 2010 19:17)

Re: Jaký receiver místo stereo zesilovače Denon

A co tak nejaka vlastni iniciativa,internet ocividne mas,cili vsechny informace na dosah ruky smile.

http://www.manualnguide.com/dl/5735/

Jinak k temto starsim Harmanum,kamos je driv prodaval,taky jsem kdysi uvazoval o koupi nejakeho starsiho modelu,nicmene me to razantne vyvratil,nekupovat.Kazilo se tam neco ve vetsi mire,nevim ted presne co,uz je to preci jen chvili co jsme to resily.A ze to je zrovna vec kterou nikdo neopravi,nejsou dily. A to jinak na Harmany neda dopustit.
Ona koupe neceho starsiho resi to ze za malo penez je hodne muziky,ale s urcitym rizikem.Sam mam doma starsi pristroj z druhe ruky,tak ze ani ja jsem tomuto reseni neodolal. Me by se vcelku libil ten pioneer co byl odkaz vyse. Priplatis dejme tomu 20% nad tvuj limit ale prinos bude urcite vetsi.

Re: Jaký receiver místo stereo zesilovače Denon

Ten Marantz co byl odkazan vyse taky neni vubec zlej.

(upravil Želva 20. 5. 2010 5:23)

Re: Jaký receiver místo stereo zesilovače Denon

Jak to vypadá, ten HK 7000 risknu. Co čtu v tom návodu, je to až moc dobrý... Myslím, že zase tak poruchové to být nemůže, to by se vědělo obecně a nebylo by to tolik "opěvované".
S těmi druhými repro je tam funkce Multiroom s možností připojení externího IR snímače nataženého do druhé místnosti.
Učící se ovladač + druhý právě pro tu multiroom.. no vypadá to zajímavě. Těžko říct co všechno zbylo současnému majiteli smile, ale jdu do něj.

Re: Jaký receiver místo stereo zesilovače Denon

za kolik si ho sehnal?????

Web

Re: Jaký receiver místo stereo zesilovače Denon

Jedna nabídka za 10000, ale na tu mi ještě neodpověděl. Druhá už jistá, ale můžu ji odmítnout, za 14000.

(upravil Milan 20. 5. 2010 11:11)

Re: Jaký receiver místo stereo zesilovače Denon

za 10 ok, za 14 bych rači vzal toho marantze
http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod … /tx-ds797/
jinak tohle je taky víc než adekvátní k tvejm bednám a možná bys ho ještě ukecal. Objevuje se to už dýl.

Web

Re: Jaký receiver místo stereo zesilovače Denon

Hmm.. ale obecně bych rád časem postavil ještě nějaké 3-pásmo, proto se pořád ptám na ten výstup na druhé alternativní stereo v jiné místnosti, tedy bych chtěl tím receiverem živit za nějakou dobu i nějaké slušnější 3-pásmo.

Myslíš, že to Onkyo je obecně berné? Cenově je to za hubičku. Navíc jsem v Praze každý den. Já mám pořád v hlavě jen ten svůj Denon, nic jiného nemůžu nějak zvlášť zvukově posoudit, prostě jen aby to nebylo poznatelně horší. Je to první lepší zesilovač, co jsem si pořídil, všichni kluci ho "opěvujou", jak že jsem na to přišel atd... (byla to spíš náhodná koupě, ani jsem nějak zvlášť nevěděl o co se vlastně jedná a teď na něj nedám dopustit)

(upravil otrava 20. 5. 2010 12:06)

Re: Jaký receiver místo stereo zesilovače Denon

A co tohle?
http://audioweb.cz/viewtopic.php?id=10725


Luxusní sedmikanálový AV receiver v černém provedení od uznávaného výrobce ONKYO s certifikací THX Select2 Plus přinášející do vašich obývacích pokojů špičkový zvuk za rozumnou cenu. Receiver je vybaven řadou unikátních technologií pro maximální kvalitu zvuku. Nejnovější Audyssey technologie vám přináší dokonalý zvuk už při nízkých hlasitostech, technologie WRAT2 zaručuje nízkou hodnotu zpětné vazby, maximální zvukový výkon bez zkreslení a okamžité dynamické efekty jako v nejmodernějším kinosále. Jedinečná technologie ZONE 2 umožňuje přehrávat dva rozdílné zdroje zvuku ve dvou oddělených místnostech. Zatímco v obýváku bude puštěna vážná hudba, vaše děti mohou poslouchat v pokoji například taneční hudbu. Kromě zesilovače je v přístroji integrováno také FM a AM rádio vybavené systémem RDS, který poskytuje všechny potřebné informace na alfa-numerickém displeji. Zabudována je také podpora formátů DTS, DTS Digital Surround a Dolby Digital.

Parametry a specifikace:

Video vstupy/výstupy:
5 x Kompozitní vstup
1 x Kompozitní výstup
2 x Komponentní vstup
1 x Komponentní výstup
5 x S-Video vstup
1 x S-Video výstup
4 x HDMI vstup
1 x HDMI výstup

Audio vstupy/výstupy:
8 x Audio vstup
2 x Audio výstup
3 x Optický vstup
2 x Koaxiální vstup
1 x 7.1 výstup

Výstupní výkon:
Přední L/R: 150 W 6 Ω
Center: 150 W 6 Ω
Surround L/R: 150 W 6 Ω
Surround zadní L/R: 150 W 6 Ω

Dynamický výkon:
240 W 3 Ω
210 W 4 Ω
120 W 8 Ω

Hlavní rysy:
HDMI: Průchozí (1080p kompatibilní; 4 vstupy a 1 výstup)
Podpora HDTV, HDMI video přepínání
Audyssey 2EQ  ke korekci akustických problémů a kalibraci reproduktorů
Audyssey Dynamický EQ pro korekci hlasitosti
Line-Out umožňující přehrávání dvou druhů reprodukce ve stejný okamžik (Oddělený zdroj)
Schopnost rozdílného zesílení zvuku pro hudbu a filmové efekty

Audio a video:
150 W/kanál minimálně do 6 Ω, 1 Kanál řízený, IEC
DTS-ES Discrete/Matrix, DTS® Neo:6, DTS® 96/24, Dolby® Digital EX™, Dolby® Pro Logic IIx
H.C.P.S. (vysoce výkonný zdroj),  masivní vysoce výkonný  transformátor
192 kHz/24-Bit převodník pro všechny kanály
HDTV-kompatibilní (720p/1080i) Komponentní přepínání videa (2 vstupy 1 výstup)
WRAT (široký rozsah zesílení)
Vylepšený 32-Bit DSP čip
Subwoofer Pre Out
CinemaFILTER™
Nastavení pro průzračně čitý zvuk
Optimalizované zesilovací obvody
Optimalizace hudby pro komprimované hudební soubory
Virtuální divadelní prostorový zvuk
Funkce dvojitých basů
Barevně značené 7.1-vícekanálové vstupy (Přijímá 7.1 prostorový zvuk z kompatibilních Blu-ray disků a HD DVD přehrávačů)
Křížové nastavení na 40/50/60/80/100/120/150/200 Hz pro řízení basů
A/V funkce synchronizace (do 100 ms v 20 ms krocích)
40 FM/AM pozic pro rádio
Kompatibilní s RI dokem pro iPod
Aux vstup na předním panelu (Pro kamery konzole a podobné)
Pozdní noční režim
Pure Audio Mode

Ostatní:
Ovládání tónu (Bass/Treble) pro přední L/R kanály
Potemnění displeje (Normální/temný/potemněný)
RDS (PS/RT/PTY/PT)
Výstup na sluchátka
Uspání (přes ovladač)
Paměť nezávislá na elektrické energii
Přeprogramovatelný intuitivní dálkový ovladač s LED
Hliníkový přední panel

Barva:
Stříbrná

Rozměry:
435 x 174 x 377 mm

Hmotnost:
12,2 kg

Cena 8.000,- (dohoda)

(upravil Želva 20. 5. 2010 12:49)

Re: Jaký receiver místo stereo zesilovače Denon

OK tak cena je hezká, podle popisu je to taky solidní, jde spíše nyní o to, co ještě napíše Milan. Benešov taky není daleko. Mimochodem promiň, že jsem ti neodepsal na původní mail.

Milane mohl bys mi prosím napsat k tomu svůj názor, já se opravdu v této technice neorientuji. A ještě případně napsat v porovnání s tím HK 7000, pokud bych např. prodejce ukecal na 12.000,-. Jestli se o snížení ceny mám snažit nebo vzít tohle Onkyo. Volal mi totiž pán (mimochodem opravdový kmet podle hlasu smile), co ho měl za 10.000 a říkal, že ve stereu bez konkurence a že dělám dobře, že jej sháním. Ale 14.000 že není příliš adekvátní. Každopádně berme to tak, že kvalitní zesilovač může obecně sloužit velmi dlouho, čili jestli za něj nyní dám o 2000 víc nebo míň, mne už za např. 2 roky nebude příliš zajímat a spíš budu v tom čase raději za rozumnější rozhodnutí.

Příspěvky [1 až 20 z 45]

  Stránky: 1 2 3 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Jaký receiver místo stereo zesilovače Denon

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£