Téma: Symetrický vstup s limitérom

Zosilňovač som si už skoro dokončil ale chýba mu ešte vstup. Poprezeral som AR ale nenašiel nič take čo by mi presne vyhovovalo, preto som "pozliepal" rôzne zapojenia a tu je výsledok. Bude to dobre fungovať?
http://s4.postimg.cc/fqygfhzjt/130_vstup.jpg

Vstup by som chcel chrániť proti prepätiu zenerkami - aké použiť? 5V6?
Neinvertujúce vstupy u IC7C a IC7D by bolo zrejme vhodné oprieť o zem cez odpory? napríklad 10k?
Kompenzácie v SV sú len hrubo nastrelené, keď to budem mať postavené premeriam to a podľa toho tam dám aké bude treba.

Re: Symetrický vstup s limitérom

...a proč jsi toho slepil tak moc? Přemýšlím co to všechno umí a k čemu to vlastně bude sloužit. Když už to má symetrický vstup, proč to má pseudosymetrii na výstupu? Proč to celé neuděláš symetrické? A co bude před tím a za tím? Máš symetrický zdroj a kotlík? Na co to vůbec chceš použít?
A musí to být tak složité? Ta řada operáků mě připomíná mezinárodní rychlík. ( Pendolino by ti nestačilo? )
Fungovat by ti to mohlo, úplně podrobně jsem to ale nezkoumal.
Zkus si na něčem odlaborovat zisky a úrovně v jednotlivých stupních. A co takhle rizika přebuzení jednotlivých stupňů? Při napájení +-15 je to hned. To za tebe asi nikdo jiný počítat nebude...
Proč chránit vstup zenerkami? Jejich šum vadit nebude? A víš jak zenerka ofikne signál?

Re: Symetrický vstup s limitérom

Bude to pre zosilňovač leach, kde budú dve 250w verzie v mostíku na kanál. Myslím si, že subsonic a limitér má KAŽDÝ profi zosilňovač, symetrický vstup je dneska štandart a nič iné tam nie je. Samozrejme, mierne sa to dá zjednodušiť, vypustiť jeden či dva operáky ale neviem či to nebude horšie ako tatko. Ono neber to zas doslovne že som to len polepil. Jednotlivé úrovne to si ešte prepočítam, ide mi skôr o funkciu.
Tvoj nápad s tým aby osm to urobil celé symetrické nie je zlý, ale ako by si riešil reguláciu hlasitosti? Myslím že obyčajný tandemový potenciometer by nebol to pravé.

(upravil zuki 13. 5. 2010 22:29)

Re: Symetrický vstup s limitérom

Pozor - u prvního spodního IO máš prohozen +IN s -IN. Vstupní IO mají jít k sobě oba na -IN. R21 je tam na nic...
Pokud následný vstup za tímto zařízením bude mít taky vstupní odpor 10k, tak spolu s výstupním R je to 5k a to s 1uF na výstupu bude určitě dolní mezná (-3dB) nad 30Hz a výše (nemám po ruce kalkulačku - spočti si sám...)

(upravil BobiseK 13. 5. 2010 22:34)

Re: Symetrický vstup s limitérom

Samozrejme máš pravdu,opravil som si to v eagli,sem to nahrám časom. Napadla ma ešte možnosť použiť limitér priamo vo vstupe - optočlen pripojiť k R5, ušetril by sa tak vlastne jeden operák.
Hej hej tie kapacity a odpory ešte upravím, pohrám sa s tým v lspCAD-e aby to šlo od 20 rovno, pokiaľ nebude zaradený subsonic.

Re: Symetrický vstup s limitérom

Zisk můžeš řídit i přes R5... Nevím jaké budou řídící obvody a jaké od toho očekáváš parametry, ale nezdá se ti zpoždění od optočlenu 3ms/50ms už docela dost. U rychle se měnících úrovních tam budou ty 3ms špičky neomezeného signálu... Myslím, že jsou obdobné optočleny s FET, které jsou podstatně rychlejší (us).