Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Návrh, měření, software » škopek Tesla BM-430

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [8]

Téma: škopek Tesla BM-430

Nemá někdo tenhle historickej škopek? Dostal se mi jeden kus pod ruku, překvapivě funguje i jinak než přímotop, ale mám problém se sondami k němu. Lépeřečeno o sondu mi nejde, jde mi o to, že jsou na něm atypické konektory k připojení sond z produkce Tesla. Nevíte někdo, co je to za typ konektorů? Mám jen jednu "sondu", spíše koax s krokodýly, viz foto  http://audioweb.cz/uploads/thumbs/5416_konektor.png (omlouvám se za debilní kvalitu)
Vypadá jako klasickej TV konektor,ovšem je větší a má převlečnou matici. Kdyby někdo něco věděl,ať sem prosím napíše,díky

Případně mi napadlo vyhodit tyhle konektory a nahradit je klasickejma BNC, ovšem nevím,jestli mám použít 75 nebo 50 Ohm konektor.

Re: škopek Tesla BM-430

Jeden pár těchto konektorů jsem měl asi 20 let v šuplíku... bylo to na 75 ohm rozvodech pro videosignál.

Má ten škopek standartní vstup (1M, 30-40pF) ?

Web

(upravil peedros 30. 4. 2010 15:28)

Re: škopek Tesla BM-430

to Sendy: vstup má vst. odpor 1MOhm a kapacitu 27pF. Ty jo to jsem teda prokaučoval,škoda. Ty konektory jsem zkoušel najít a prostě nikde jsem to nenašel,aspoň už vím,že je to 75

Re: škopek Tesla BM-430

tak ještě jeden dotaz. Vertikální vychylování nejde zkalibrovat,má menší výchylku než by mělo být a kalibrační trimr je už nadoraz,může to být opotřebovanými lampami ve vertikálním zesilovači? nesedí mi teda ani horizont,podle manuálu to mám nastavený dobře a stejně to nesedí hmm

Re: škopek Tesla BM-430

na kalibraci se vykašli, stejně je lepší vzít si na pomoc ještě milivoltmetr a škopek nechat jen jako indikátor. Kór flaškáč ti pořádně držet už asi nebude. Můžeš zkusit vyměnit flašky, mohlo by to pomoct, můžou být taky vystárnuté některé součástky.
Kvůli kompatibilitě bych ti doporučil předělat štekry na BNC, na impedanci nezáleží, pořád lepší než tyto nesehnatelné.
Fotka mě něco říká, mohl bych mět pár kousků v depozitu - pokud je najdu. Poměř to šuplerou a ozvi se mě na mail, ať nemusím přemýšlet komu poslat pokud něco najdu.

Re: škopek Tesla BM-430

to bobobrod: já stejně od toho škopku moc nečekal, mám to spíš na zkouknutí průběhů, ale když už jsem to měl,tak jsem to chtěl zkusit dle manuálu zkalibrovat. Stejně se toho budu chtít časem zbavit a vyměnit to za něco jinýho menšího,přece jen je krapet větší a hlavně je to hroznej přímotop, má to příkon skoro 700W. Vyndal jsem tu předzesilovací jednotku, mají to na starosti flašky EF800. Těžko říct, jestli se daj ještě sehnat. Je tam těch flašek celkem snad 30,představa,že mi jedna z nich odejde a budu to moct zahodit je docela děsivá smile Jinak díky moc za snahu,konektor jdu oměřit a hodím Ti to na mejla. Pokud bys je náhodou měl,tak se nějak domluvíme,pokud ne,tak to prohodím za ty BNC,ikdyž to půjde blbě,má to menší průměr a ta čelní deska je 4mm silná,budu muset si s tím nějak pohrát.

Re: škopek Tesla BM-430

Dej tam 50R BNC. Existují i v montáži na 4 šroubky M2.

Web

Re: škopek Tesla BM-430

to sendy: díky, už jsem koukal, co mají v GESu, ten na šroubky tam mají. Pokud by je bobobrod neměl, tak to tak udělám

Příspěvky [8]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Návrh, měření, software » škopek Tesla BM-430

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£