Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 2 z 2)

Audioweb.cz » Koutek pro začátečníky » Odrušení ventilátorů zesilovače

  Stránky: ««« 1 2

RSS

Příspěvky [21 až 22 z 22]

Re: Odrušení ventilátorů zesilovače

Ten chladič je opravdu malej, chtělo by to něco alespoň delšího, jeden z ventilátorů blíž k žebrům, aby odebíral horkej vzduch.
Nemám rád tyhle ohavný konstrukce, kde se šetří na kdečem. Z řad takových  bastlířů se pak rekrutují stěžovatelé, že se jim ten či onen modul upekl...

Web

Re: Odrušení ventilátorů zesilovače

Tak se mi to podařilo vyladit. Nasadil jsem a provlékl feritový kroužek, pořádně zkroutil vodiče. Tady jsem nepozoroval zlepšení. Pak jsem přidal blokovací kondy 200n k přívodům. Velmi malé zlepšení. Nejvíc pomohl kondenzátor 1G8 zapojený ke stabilizátoru. Pak jsem ještě odpojil přívod k symetrickému předzesilovači a bylo vše ok. V tomto stavu mi teď vyhovuje, předzesilovač vyřeším jindy. Zesilovač mám do zkušebny na zpěvy. Po intenzivní dvouhodinové zkoušce punkové kapely ventilátory foukaly jen mírně vlažný vzduch. Po prvním smontování jsem zesilovač postupně zatěžoval sinusovým signálem do odporů 4R a i při čtvrthodině provozu na 90% výkonu se na chladiči dala v pohodě udržet ruka(šikovný teploměr nemám). Tak myslím, že pro mou potřebu chlazení plně postačuje.
Ještě jednou děkuji za cenné rady.

Příspěvky [21 až 22 z 22]

  Stránky: ««« 1 2

Audioweb.cz » Koutek pro začátečníky » Odrušení ventilátorů zesilovače

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£