Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 2 z 2)

Audioweb.cz » Subwoofery, kino a sestavy » Domácí kino subwoofer

  Stránky: ««« 1 2

RSS

Příspěvky [21 až 32 z 32]

Re: Domácí kino subwoofer

Kreši jsi můj člověk... já myslim že sub co bude dobře hrát 20Hz i 70Hz neexistuje, na těch 20Hz to chce nějakej plandák s těžkou membránou, a na těch 70Hz zas tvrdej záves a lehkou membránu...

Re: Domácí kino subwoofer

tady ale nejde o to kdo s kým souhlasí... "prostě 20Hz a basta" není jen tak jako že koupit reprák a dát ho do správný bedny. kdyby to tak fungovalo, tak už ho mám doma taky.

(upravil Halen 9. 7. 2007 16:29)

Re: Domácí kino subwoofer

Ale ale, jen hledejte, existujou suby chodici bez problemu a bez zkresleni od 16Hz. Jen nejsou zrovna nejlacinejsi a tak je to se vsim. V tomhle pripade to ma opodstatneni - chtit po repru zahrat 20Hz znamena vyvinout specialni reproduktor pro toto pouziti. Pro upresneni, subkontra C, 16,4Hz je nejnizzsi kmitocet, ktery je mozne sluchem zaznamenat (spis uz tedy vibracemi tela).

Check: nenech se odradit. Pokud se ti povede postavit neco jako je tohle http://www.avtalk.co.uk/forum/index.php … 1147288271 tak budes mit temer dokonaly domaci sub se 100dB akustickeho tlaku na 20Hz pri zkresleni pod 5%

Re: Domácí kino subwoofer

Nebylo by snazší namontovat si pod zadek bass shaker Beyma SK07?

Re: Domácí kino subwoofer

cena je snad jasná. 20Hz za 20litrů....

(upravil Halen 10. 7. 2007 10:36)

Re: Domácí kino subwoofer

Crashi, prehraje to systemy za 2800 liber, takze si to muzes prevest na koruny smile Tovarni vyrobek za konecnou cenu 20.000,- neni tak moc na to, ze umi 20Hz/100dB se zkreslenim pod 5%

Edit pred Crashe a Checka. Neslysel. Ale nemam duvod neverit webove strance, ktera se merenim tech subwooferu zabyva. Ty myslis, ze 5% zkresleni pri 20Hz/100dB je HODNE ??? Asi ses na ten odkaz ode me ani nepodival, jsou tam krivky prenaseneho pasma pro hlasitosti od cca 80dB po 115dB a ke kazde urovni hlasitosti je i krivka zkresleni. Ver-never, reprak hnany k Xmax bude  pod rezonancnim kmitoctem kreslit tak, ze to poleze do dvoucifernych hodnot. Jenze ucho je na nizkych kmitoctech jaksi tupejsi ke zkresleni, takze to nevadi tolik, jako u stredu.

Zatim jsem tu zaznamenal debaty o ekvalizacich basaku, ktery na spodni pasmo nemaj, o tvrdych basech PA menicu, ale jedno jediny jsem zatim nezaznamenal seriozni promereni takto namahanych menicu na zkresleni. O tvrdem charakteru basu z PA menicu muze taky rozhodovat vyranejsi mira treti harmonicky.

A jeste jeden edit, nechci zasirat dalsim prispevkem. U odkazu je krasne videt zavislost vychylky repra a zkresleni. Presne zkresleni kopiruje vychylku typickou pro vented ozvucnice, cili nejnizssi je na ladeni natrubku (nejnizssi vychylka), pod ladenim leti prudce nahoru a ma "KOPEC" i nad ladenim natrubku, kde do urcite frekvence narusta vychylka smerem vzhuru.

(upravil check 9. 7. 2007 18:27)

Re: Domácí kino subwoofer

Zatím sem se dobral 20hz akorát s Fane Colossus 15B 120l/20hz, 125g přidaná hmotnost. Netuším ale, o kolik padne citlivost. Chtělo by to na to nějaký vzoreček.
Škoda, že s BP u nižšího -3dB konce je prachmizerná zatížitelnost.
TL ozvucnici se nebránim.
Taky mě napadla taková sranda jako 2p sub s ELF/EAS. Pro spodní kmitočty do 40-50hz nějakou extrémně citlivou 18" nebo víc menších repro. Zavřít do malinký uzavřený ozvučničky tak, aby rezonance ležela nad přenášeným pásmem, 12dB pokles pod rezonancí dorovnat elektronicky v uvažovanym pásmu to bude řekněme jenom 18dB zdvih.  Nad 40-50 by se to dělilo s nějakym 8".

edit směrem v před: Crashpc: Napsal sem 6k za měnič, ne za celou bednu včetně zesilovače.

Web

Re: Domácí kino subwoofer

Halen: ty už jsi to slyšel? že to tak vychvaluješ? navíc 5% je dost znát. i 1% je znát. no a spíš sem narážel na ten aspekt že se tu nějak mluvilo o 6000Kč a ne 20k Kč...

(upravil Brehowicz 10. 7. 2007 8:24)

Re: Domácí kino subwoofer

Checku    http://www.hobbyhifi.de/Aktuell/Vorscha … rschau.pdf    ,od Dokena 20hz*100dB
A co zkusit sehnat tohodle krasavce Vis.- TIW 360 X 8 OHM, ktomu pořadny zes s velkym DF aby si tu membranu pohlidal třbe aldaxe 800 a pak mužeš všem ukazat že to jde i už od 20hz čistě nahoru.Jen ty love kdyby byly smile.

Re: Domácí kino subwoofer

Naprosto souhlasím s tím, co napsal hot.shot v příspěvku 21.

Re: Domácí kino subwoofer

ono to trochu pujde vyvazit silovim faktorem, ale do jaky miry, to se vazne bojim odhadovat.

Re: Domácí kino subwoofer

Ohledne subu, co navrhoval Halen, mi bohatě stačí vidět to měření.
Že mi sub nepojede od 20 do 150hz mi je jasný, od začátku sem počítal s tim, že se bude dělit na 60hz, klidně i na 50. Editnul sem zaládající příspěvek, aby to všem konečně bylo jasné.
Přesto ohledně zvládání basů 50-90hz mám trochu jiný názor. Zatím sem nějak vycházel z pro sebe stanoveného poměru (Mms*Cms)/Bl. Mělo by v tom snad být všechno to, co je důležité u podání basů a menší ~ lepší.
Seas L26 - 5,94
Peerles XLS 12" - 4,35
Fane Colossus 15B (celková Mms 225g) - 2,43
Menší číslo by mělo reprezentovat lepší kontrolu membrány, i když nevim, jak do toho promítnout velikost ozvučnice.

Web

Příspěvky [21 až 32 z 32]

  Stránky: ««« 1 2

Audioweb.cz » Subwoofery, kino a sestavy » Domácí kino subwoofer

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£