Téma: Omnitronic P-500

Zdravím. mam problem so zosilňovačom Onmitronic p-500. Popis chyby je, ze na vystupe jedneho kanalu je cca 1V jednosmerne napätie. Kedže zosilnovač ma ochrany, tak je stale spustena ochrana pred jednosmerným napätim (protect). Je to tranzistorovy zosilňovač s podobnou stavbou ako každy so symetrickym napajanim +- 60 V. Po odpojeni zapornej symetrie na vystupe nieje uz ziadne napätie, ale po kladnej tak sa jednosmerne napätie o niečo zvýši na cca 2V.

Neviete mi niekto poradit kde približne mam hladat chybu?

ak to pomoz,e tak nepomaha ani ak sa odpoja spätne väzby. smile

Za radu vopred dakujem.

Re: Omnitronic P-500

djsteel napsal:

ak to pomoz,e tak nepomaha ani ak sa odpoja spätne väzby. smile

Cože ???

Web

Re: Omnitronic P-500

Co to je za blba??? Ježišmarja, tady začíná být bordel...proč to nedáš opravit někomu, kdo tomu rozumí a ví, co má hledat?

Web

Re: Omnitronic P-500

Jde to s fórem  z kopce, takovéto dotazy tady jsou čím dál častější a ještě se to tady začíná hemžit ptákovinama okolo PC a to mě fakt dost štve......

Web

(upravil VOX 18. 2. 2010 11:00)

Re: Omnitronic P-500

Páni moderátoři, nestálo by za zvážení v této sekci založit a topnout vlákno "mrdkové zesilovače a problémy s nimi" ? Do záhlaví hodit konkrétní modely od jednotlivých výrobců, nebo celé řady, kterých se to týká nebo může týkat a pak tohle všechno přesunout? Šlo by to nějak? Jo a hlavně asi kontakt nebo odkaz na někoho, kdo to kvalifikovaně bude umět opravit, co?

Web

Re: Omnitronic P-500

Já bych neviděl problém v zesilovači, ikdyby byl sebemrdkovštější ale spíš v tazateli...

(upravil sinclair 18. 2. 2010 13:00)

Re: Omnitronic P-500

I Omnitronicy se dají za přijatelný peníz opravit, pokud se nechají v tom stavu, kdy vznikla závada, nikdo dementní se v tom nehrabal a v tomto nerozhrabaném stavu se to předá servisu.
Pak je jednodušší i diagnostika a celkově to vyjde levněji, když kvalifikovaný servisák vymění jen to, co je potřeba a nemusí ještě dohledávat závady, co tam ten chytrolín napráskal nevědomky navíc.

Když tomu kurva do píči nerozumíš, tak to dej opravit někomu, kdo tomu rozumí a už někdy něco takového dělal.
Když tě chytne slepák, taky necháš kámoše s kudlou, aby ti ho vyndal ???

Buď se obrať na některého ze zdejších zkušených servisáků /Sendy a třeba já/, anebo to radši smazáním svého prvního příspěvku zruš, protože takový diskuse "proč je tam volt a kde to mám hledat" vůbec k ničemu nevedou.
Opravovat na dálku se dá jen těžko a zapomeň na to, že z některého ze servisáků třeba vyrazíš schéma.

Edit: zapomněl jsem taky na fakt, že kromě několika málo výrazných individualit /např. Joži Grolmus, Martin Kurpel/ je slušných servisáků na Slovensku zatraceně málo.

Web

Re: Omnitronic P-500

zle som to popisal a vy hned vsetci picujete... a uz je to opravene aj bez vašich rad. a servisne schemy mam cize nemusim nikoho prosit aby mi ich poslal :-/. V noci som si nevedel s tym rady ale uz som na to prisiel... aj ked ste mi nepomohli aj tak dakujem big_smile a ano robim chyby lebo servis tranzistorovych zosilnovacov robim raz za rok ale nemusite ma preto hned vsetci odsudzovat.... verim ze tiez neviete vsetko. som slabsi v odbore ale zas mi to ide viac v inych... staci sa trosku posprtat a troska logiky a ide vsetko...

tiez nemozem to podsnut inemu servisakovi kedze ma tlaci cas a zajtra ten zosilnovac musi fungvat.

chcel som len radu kto sa s niecim taky stretol hoci som zabudol dopisat ze zosilnovac bol neustale pretažovany. (nie mnou)

Re: Omnitronic P-500

Omnitroniky si kupujou sopláci, protože jsou laciné a neznám žádného z nich, který by se z kteréhokoliv modelu /včetně P3000/ nesnažil vždy vymlátit maximum.
U soplů a "Djů" to tak chodí - dáš mu zesilovač 2x250W, pojede na doraz. Dáš mu 2x500W a zase pojede na doraz a až to dospěje třeba k modelu P3000, tak pojede zase na doraz, přičemž onen geniální -náctiletý "DJ" ještě stihne poodpalovat repráky v bednách a poničit výhybky.
Znám to z praxe, donedávna jsem Omnitroniky ještě dělal a vím, co za lidi to nosili. IQ jak venkovní teplota, nerozezná XLR od speakonu, dráty k bednám průhledný dvojlinky 2x1,5, v hlavě nasráno, na mixu všechno v červeným a zesilovače trvale v klipu.

Omnitronic jsou sračky ze všech sraček nejsračkovatější, v jednom kuse se v tom něco sralo /pokaždé něco jinýho/ a proto už to beru do servisu jenom výjimečně.

Web

Re: Omnitronic P-500

A to přetěžování tam udělalo jeden volt. Ještě že to nebylo přetěžováno více.

Web

Re: Omnitronic P-500

Ten ofset není bug ale fíčurka - analogové počítadlo provozních kilowatthodin.

Web

Re: Omnitronic P-500

no ja som ten omnitronic nekupil ale moj sef... asi preto lebo bol lacny... pouzivame ho ako odposluch pre DJa.. ale v tom klube kde to mame ho nepouzivam sam ale kazdy vykend je tam iny DJ a vela z nich si nedava pozor co robi... na hlavnom vystupe mame uz aj compresor/limiter aby sme zabranili pretazeniu no na odposluchu nie a preto odisiel... chyba bola v jednom tranzistore... nevim ako sa nazyva rep co robi... az taky dobry v zosilnovacoch niesom

(upravil millano 20. 2. 2010 11:35)

Re: Omnitronic P-500

ocelovejDJ napsal: " ...  chyba bola v jednom tranzistore... nevim ako sa nazyva rep co robi... az taky dobry v zosilnovacoch niesom "

tak to mě poser, ty se pouštíš do opravy něčeho, o čem víš lautr hovno ?!

ja z těch sopláku už nemůžu, ... děte na  vlakový nádraží, vylezte na vlak a skuste si šáhnout na vedení nad vlakem !
Aspoň bude na světě o pár dementů míň !

" Vědět a znát to každý by chtěl, ale učit se nechce ... "

Web

Re: Omnitronic P-500

Sory millano.. Debil zasa niesom a az taky antitalent tiez nie ako si myslis big_smile skus si ty siahnut na vedenie nad vlakom smile mozno ta prejdu srandicky big_smile a o jedneho arogantneho cloveka bude menej... big_smile poznam ako funguju tranzistorove zosilnovace ale neviem nazvy konkretnych suciastok... lepsie povedane ako sa nazyva ich funkcia...
poznam priblizne zavady odhalit... hlavne tie s ktorymi som sa stretol... Nie som dement len nemam este tolko praxe... a to je rozdiel... len aby sme sa pochopili big_smile

Re: Omnitronic P-500

praxe je dobrá věc, ale tobě chybí TEORIE ...  lol

" Vědět a znát to každý by chtěl, ale učit se nechce ... "

Web

(upravil sinclair 26. 2. 2010 13:35)

Re: Omnitronic P-500

Tak když víš, co a jak funguje a jek se co jmenuje, tak nám třeba vysvětli, nač je v zesilovači VAS. Má ho každý zesilovač, tak se nemusíš bát, že je to blafák a že to mají jen některý.

A ještě něco. Panuje tady všebecný a tuhý odpor k prefixům DJ. Možná to pramení z toho, že napřed je potřeba skutečným DJem být  a pak teprve se tím chlubit v nicku, ne naopak. Pak může být ve hře i to, že v dnešní době co DJ, to mladej smrad a absolutní pitomec.

Mně je momentálně 48 let, z toho patnáct let jsem válčil za talíři legendárních Technicsů a jednoho dvojšuplíku Denon 2700F MkIV, ale DJ jsem si nikdy neříkal. Nebylo to třeba - kamarádi, holky i cizí lidé jasně viděli, co umím, takže mě buď respektovali, nebo /ta dívčí část/ lezly do postele samy a dobrovolně i bez DJe a pseudonymu okolo mého jména.
A obávám se, že DJ je v dnešní době stejně pouze cvičená opička v rukách majitelů podniků, se kterou je možné si dělat téměř cokoliv. Osobně ti prozradím, že já už bych dneska tu práci na různých těch Reloopech, Omnitronicech, BST, Akiyamách a dalších hnusných potvorách nechtěl dělat ani omylem.
Asi před dvěma lety, když jsem byl s přítelkyní na akci jednoho mého bývalého kolegy, jsem byl požádán, abych to tak na hodinku vzal za něj, že potřebuje naléhavě odjet. Kromě faktu, že neznáte desky, co má v kufru, jsem byl z toho primitivního a nespolehlivého zařízení tak otrávený, že se mnou tři dny nebyla rozumná řeč.
Takže nechej DJe někde spát, zvol si rozumný nick /spousta lidí před tebou už to tady udělalo/ a bude líp.

Web

Re: Omnitronic P-500

Nejlíp udělá,když tam nechá jen zdroj a dá tam ňákou aldaxovinu,jako to mám v pláně já.Jeden litr se mi tu válí a je po útoku člověka,kterýho popsal sinclair.

Re: Omnitronic P-500

Ale ony i ty zasrané Omnitroniky se dají přinutit ke slušné funkci, když ale PŘESNĚ víte, jak co funguje, která součástka je za co zodpovědná a kterou součástku nahradit kvalitnějším a spolehlivějším typem, aby to už neodcházelo,  Jenže to dokáže pouze kvalifikovaný člověk, nikoliv žádný djsteel a podobní. Ti to umí jen ničit.

Web

(upravil Lukáš33 26. 2. 2010 15:54)

Re: Omnitronic P-500

Tak poraďte,které vyměnit a je to.Já bych to třeba uvítal,protože ten zes by se mi dosti hodil a spálenej je k ničemu.Zajámavé je,že ve zkušebně jsme ho měli asi 3roky a šlapal,on ho oddělal za chvilku.
Na těch koncákách jsou ňáký hámoty napsaný,ale když jsem se ptal,tak nikdo nevěděl.Jo u věže jsem si vyměnil STKčko, jeden odpúrek a hotovo,vali to,jenže toto.

Re: Omnitronic P-500

A proč bych to měl dělat?
Když chceš opravovat a upravovat zesilovače, musíš vědět, jak to funguje, vědět co děláš a proč.
Instantní návody ti nikdo dávat nebude, na to zapomeň. Když nejsi schopen ty "hámoty" vyluštit, tak do toho prostě nelez, nemáš na to.

Web