Téma: ARV 3604

Dobrý den.Prosím o radu ,chtěl bych vyměnit reproduktor ARV 3604   http://www.repromania.net/tesla/tesla-v … v-3604.php  v reprobednách ARS 9205  http://www.repromania.net/tesla/tesla-r … s-9205.php  za jiný , ale za jaký?Nechtěl byh používat redukci na menší průměr,doporučen z TVN je Arv -078 00-4    http://reproduktory.tvm-valmez.cz/downl … 8-00-4.pdf     Máte někdo zkušenost za jaký vyměnit ze stejným průměru.  Má pro mě agresivní víšky,nebo druhá možnost upravit výhybku,to ale nevim jak.Předem děkuji za každou odpověd.

Re: ARV 3604

Z běžně používaných výškáčů jsem nenarazil na přímou náhradu ARV3604. Máš-li žlutou plastovou membránu, můžeš ji zkusit vyměnit za černou textilní (dá se objednat v TVM asi za Kč 112,- / ks + poštovné). Nevím, jak to upraví zvuk, údajně s textilní je lepší, ale nikde jsem nenašel porovnání měření těchto 2 membrán - sám jsem chvíli uvažoval o této změně, ale nakonec jsem ji nerealizoval. Zvuk to může přiblížit tomu, co leze z ARV-078 00-4.
Jestli tam budeš chtít dát jiný výškáč, jedině s redukcí (vyrobíš s pomocí horní frézy z kousku desky), nebo použít waveguide. Ale jakmile použiješ jiný reproň, měl bys sáhnout i do výhybky a upravit ji.
Neagresivní výšky má ARV161 - dá se sehnat po aukcích nebo někdy i tady v bazaru. Výhybku bys musel předělat na
http://www.volny.cz/denkez/tesla-2p-01.pdf

Re: ARV 3604

Proč ho chceš měnit? Jestli odešel, kup novou kmitačku nebo sežeň jiný funkční. Výměnu za cokoliv jiného bych neřešil, aby se to přiblížilo původnímu výsledku s novým osazením, musel by jsi si s tím pohrát. Na to bys musel vědět co a jak udělat. Podle mně škoda peněz a času s nevalným výsledkem. Jediný tuning by byl ten, že zkontroluješ výhybku jestli tam nejsou takové hnědé kondy "hovňáky", ty vypereš a nahradíš novými od ESO Ostrava v původních hodnotách a bude to zase hrát, pokud už nejsou připečené reproně....

Web

Re: ARV 3604

Hudební podání reprobeden je pro mě velmi příjemné teda až na občasné zasyčení výšek.Úprava korekcí sebere i ostatní.
Je ve výměně kaletky nějaký problém-záludnost?
Kondenzátory jsou kovové 3/3cm velké-vnich snad problém neni.

Re: ARV 3604

starý krabicový kondy můžou mít změněnou hodnotu - obvykle se časem zvyšuje kapacita. To může dělat to syčení. Zkus je přeměřit.

Re: ARV 3604

Dnes jsem zavolal do TVM a poradily mi ať vyměnim kaletku but za 110kč/ks nebo mi vymění rovnou v reproduktoru v jejich servisu za 160kč/ks.Velmi příjemné chování.Můžu jen doporučit.
Za to druhá zkušenost je čarovná v Plzeňské pobočce GM jsem chtěl kondenzátory 8 micro na 160V obratem mi podal malé válečky s +- ,odvětil jsem že chci bez polaryty do reprosoustavy .Prodavač se zarazil a odvětil že všechny kondenzátory mají určenou polaritu.Na otázku jak se zapojí rozběhový kondenzátor na motor ,když je na střídavé napětí,koukal a odpověděl že ty neprodávájí tak neví. Tak asi předtim prodával rohlíky,nebo si to neumim vysvětlit.

Re: ARV 3604

Tak ,vrchlíky přišli už i namontováno.Zvuk je jak jsem si ho představoval,už neni tak agresivní.Nazval bychh jej jemější.
Děkuji Vám všem za rady a doporučuji výměnu.